Olet täällä

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 29.1.2021 11.57

En ole saanut postauksien tykkäyksiä toimimaan ja Sijoitustiedon foorumilla ei pysty näköjään kirjoittamaan yksityisviestiä (mikä voi olla ihan hyväkin), joten päätin minäkin kirjoittaa kiitoksen maailmanluokan sisällöntuotannosta! Näitä kiitosviestejä ei ole myöskään itsellä ollut tapana kirjoittaa kun eivät lukijalle varsinaisesti tuota lisäinfoa ja joutuu enemmän scrollaamaan että löytää substanssia sisältävät viestit välistä.

Tässä tapauksessa halusin korostaa sitä, että itse olen lukenut koko ketjun useampaan otteeseen lävitse, kirjoituksesi ovat vaikuttaneet omaan sijoitusfilosofiaan ja jossain määrin maisterikoulutuksen- sekä ammatinvalintaan. Keskusteluun olen kuitenkin osallistunut viimeksi sivulla 3. Ja kun ketjulla on näyttökertoja laskurin mukaan yli 800k kappaletta niin toivoisi että ketjun parikymmentä negatiivista/trollaavaa kommenttia ei saisi painoarvoa sisällöntuotannon jatkoa mietittäessä. Vaikka toki inhimillistä onkin että huonosti agrumentoitu negatiivinen palaute ärsyttää.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 19.11.2017 11.08

Ensinnäkin suuri kiitos erittäin mielenkiintoisista kolumneista. Kaikkea en ymmärrä, mutta paljon tässä on jo oppinut termistöä googlaamalla ja useampaan otteeseen kirjoituksiasi lukemalla. Tästä vajavaisesta asioiden hahmottamisesta päästäänkin aiheeseeni. 

Jos rahoitusala yleisesti ja erityisesti treidaaminen kiinnostaa, niin mitä lähtisit kauppatieteiden opiskelijana lukemaan? Rahoitustiede on tietysti itsestäänselvyys. Sivuainevalinnan suhteen mietin minkä oppisuunnan osaaminen parhaiten tukisi treidaamista, jos sille tielle päättää lähteä? Laskentatoimi ja kansantaloustiede ovat pyörineet itselläni eniten mielessä. Pääsin OMXH:n Husmanilta tiedustelemaan sivuainesuositusta hetki takaperin ja hän piti tietojenkäsittelytieteiden perusteiden osaamista hyvänä nykyisillä rahoitusmarkkinoilla. 

Koetko jonkun näistä tieteenaloista selvästi hyödyllisimpänä vai kannattaisiko opiskella vähän kaikkea ja painottaa sitä mikä sattuu itseä eniten kiinnostamaan? Onko tällä valinnalla edes loppupeleissä mitään merkitystä? :D Käytännön osaamista olisi tarkoitus alkaa kerryttämään opiskeluaikana, oppirahojen makselun minimoimiseksi laitoinkin pari suosittelemaasi kirjaa jo tilaukseen. Tämä asioiden opettelu käytännössä, spesifimmän teorian lukeminen ja maksetut oppirahat taitavat merkitä huomattavasti enemmän loppupeleissä kuin teoria yliopiston penkillä. Mutta kun tarvisi tuo tutkinto sieltäkin hoitaa, niin mielipiteesi kiinnostaa.

Näytä koko viesti