Ovaro (os. Orava) -

Olen pitkään tätä seuraillut ja ihmetellyt noita Savonlinnan asuntoja ihan omaan tekemiseen vertaillen. Keskustasta saatu 2018-20 myytyä 17 asunnosta 13-14 kpl. Nämä siis -14 ja -15 rakennetuista hyvän mikrosijainnin taloyhtiöistä, joissa vuokratuotto ollut noin 5% kieppeillä toteutuneilla hintapyynnöillä. Saatu varmasti myytyä lähelle tasearvoa.

Jäljellä onkin sitten 51kpl -77vm asuntoja Välimäentiellä (ei toki ghetoin alue), joiden arvo lähestyy nollaa, mutta nykyisellään vuokrattavuus ok kiitos kaupungin purettujen vuokra-asuntojen ja fiksujen pohjaratkaisuiden. Moni parikymppinen tuttu asuu näissä koska vuokrataso erittäin matala.

Silti mitä aikanaan katsonut Ovaron näille asunnoille antamia arvostuksia niin 50% leikkuri olisi paikallaan. Siksipä muita alueita huonommin tuntevana epäilyttänyt pitkään monen muun esille tuoma kysymys: minkälaista shaissea salkkuun jää kassakriisi- ja velkamyyntien jälkeen ja miten yltiöoptimistiset arvostukset niille on kaivettu? Toivotaan parasta mutta pessimisti ei pety.

Näytä koko viesti