Olet täällä

Asuntosijoituksilla irti oravanpyörästä - 3.12.2020 08.45

Itsellä ollut noin 5 vuotta sijoitus oy missä suunnilleen 50/50 osakkeita ja kiinteistöjä. Asuntoihin olen saanut 1% ympärillä olevilla marginaaleilla lainaa ja toimitiloissa mitä olen ostanut tai rakennuttanut on marginaali ollut 1,7-1,8%. Osakkeissa olen käyttänyt firmalla nordnetin superluottoa, neuvottelin siihen kiinteän koron mikä on aika lähellä superluoton korkoa. Olen voinut sitä luottoa joskus käyttää myös rakennuttamisaikana omarahoitusosuuden korvikkeena.

Aikoinaan kysyin luottoa ensimmäiseksi Nordeasta, sieltä tarjottiin halvimmalla henkilökohtaiselle puolelle, mutta selkeesti kalleinta juuri perustetulle yhtiölle. Nyt lainat olleet paikallisesta OP:stä ja säästöpankista. Olen aina tyytynyt ensimmäiseen tarjoukseen enkä ole juurikaan kilpailuttanut, kun olen pitänyt tarjouksia hyvinä. Nyt kuitenkin keväällä kun toimitilakohde valmistui halusi toinen pankki tarjota kiinteistölle yhtiölainaa ja tarjosi alhaisempaan marginaalia, alkuperäinen pankki kuitenkin vastasi marginaalin tiputukseen enkä vaihtanut.

Yhtiöllä on nyt vipua aika paljon käytössä ja omavaraisuusaste heikko, koska olen perustaessa ja sen jälkeen siirtänyt varoja sinne yhtiölainoina. Aina miettinyt että tuleeko asiasta ongelmia, mutta kyllä he kai pankissa näkevät että velat on pääasiassa omistajalle kun eivät ole valittaneet. Olen muutenkin päässyt aika helpolla lainaa hakiessa eikä suurempia selvityksiä ole tarvittu. Olen tarjonnut itse henkilökohtaiselta puolelta rakennettaviin toimitiloihin vakuuksia, mutta ei niitä sitten ole haluttu tai kyselty lainaa antaessa.

Vaikka arvostan nyt luotuja kontakteja nykyisten pankkien yrityspuolen vastaaviin niin ajattelin kaikki velat kilpailuttaa laajasti eri pankkien kesken noin 2-3 vuoden päästä jos saan onnistuneesti rakennettua kaksi uutta toimitilakohdetta. 

 

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 19.10.2020 04.26

oten en malta olla huomauttamatta, että ulkoistamisissa on veroriskejä. Betfairin voitot ovat verovapaita, yksityiset vedot eivät🥶. Jos kaveri esim. betsaa puolestasi, voit joutua selvittelemään rahansiirtoja.

Itse olen juuri tänä vuonna selvittellyt 2010-luvun vedonlyöntivoittoja verottajan kanssa. Skrillin tilisiirtohistorioita meni sinne suuntaa kymmeniä sivuja, aika homma selvitellä jos on jollekkin tutulle lainannut rahaa tai jos olen joskus laittanut jonkun vedon kaverin tilin kautta. Itsellä on ollut vielä Betfairille speciaali diili missä todella alhaiset välityspalkkiot niin  olen joskus sieltä aina laitellut tutuille vetoja, kun se kautta saanut houkuttelevia kertoimia.

Verottaja henkilö sanoi kyllä suoraan heti alkuun nauraen, että ollaan aika ulalla näistä vedonlyöntihommista kun ei muistanut yhtään että olis tarvinnut selvitellä suurempia summia. Oli kyllä muuten ymmärtäviä tai rentoja henkilöitä verottajan puolella, kiitettävä +. Olen varma, että luulivat rahojen tulleen cryptovoitoista mitä olisin yrittänyt kiertää verotuksessa, kun oli paljon kotiutuksia skrillistä juuri bitcoinin ja muiden cryptojen huippujen kohdalla.

 

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 14.5.2016 11.23

Onko kellään hajua siitä paljonko mahtaa olla marginaalit (oy/yksityis) jos käyttää suomen isoja pankkeja joilla sivukonttori Virossa ?. Vivussakin joutuu varmaan tyytymään alle 70% lukuihin, 50% tai alle voi olla lähellä totuutta ?.

Ihan mielenkiintoinen prokkis kyllä Tallinnaan sijoittaminen.

 

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 5.5.2016 02.00

Thanks! En tiedä tarkalleen miten toimii, mutta oon erään pankin private bankingin asiakas ja sitä kautta pääsin instituutioantiin mukaan. En kyselly minimisijoitusta, mutta mun 250ke sijoitus riitti näköjään.

Ootko lähtenyt pyörittelemään DNAta sen enempää? Ite ollut kiireitä niin en oo saanu aikaseks, mutta vaikuttaa kyl halvalta. Tosin jos sulla on ostot kesken niin ei oo varmaan optimaalisin ratkaisu ilmoittaa sitä tänne smiley

 

Kiitos tiedosta !. Vähän vituttaa, ettei tullut tajuttua tota privatebanking hommaa. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis :).

Mä tein sen merkkauksen netin kautta aluksi ennen kuin rahat palautui. Niillä oli kuitenkin siinä vaihtoehtona syöttää y-tunnus sekä firman nimi ennen kuin ne vaihtoi ne pois. Veikkaan että ongelma tuli siinä ettei ne voineet tietää tekeekö merkkauksen firman puolesta henkilö kellä oikeudet. Niiden olis pitänyt luoda tohon mukaan joku henkilövarmennus homma pankkitunnareilla.

Mulla sitten rahat palautui pankkitilille. Mulla noi firman tilit pienemmässä pankissa, kun kilpailutin aikoinaan noita oy-lainoja ja sain tuolta selkeesti halvimmalla. Alkujaan ostin yhtiöön pelkkiä kiinteistöjä. Kun kyseessä pienempi pankki niin toi pankinjohtaja hoiti merkkaukset shekillä toiseen pankkiin, mä kävin kirjoittamassa vaan valtakirjan. Se hoiti samalla parin yrittäjän merkkaukset, kun tuli yllytettyä tuttuja merkkaamaan. Meinasin sitten merkata myöskin toisella oy:llä, mutta anti kerkettiin keskeyttää ennen sitä. 

Koko homma niin säätöä, kerkesinkin ihmetellä noita max. merkintöjen alhaisuutta. Kaveri kuka hoitanut suomalaisessa hedgessä juuri anteja, sanoi että ehkä se private banking olisi voinut lopulta auttaa kun kysyin siltä nähtyäni sun kirjoituksen. Oli se kuitenkin sillekin yllätys, että lopulta kyseinen kanava sisään instuutioantiin oli nordnet PB.

Kivat pikavoitot nappasit kyllä hommalla yes. Nordnetin kautta mullekin olis tullu vähemmän säätöä muutenkin. Olin viimeksi osallistunut Outokummun antiin, mikä onnistui hienosti nordnetin kautta. Pelailin sen osakkeen ja merkkarin spreadin kanssa siinä tapauksessa merkinnän aikana vain.

 

Mä en ole mitenkään sisällä koko DNA kuviossa tai osakkeissa. Toi ollut nyt vaan tuttavapiirissä puheissa, kun henkilöltä kellä noita on suurempi määrä oli yritetty ostaa puhelimen kautta noita huhtikuun lopulla 980e/kpl. Joku soitellut rekisterin kautta noita läpi varmaan. Sille ei vaan ollut vähään aikaan tullut mitään tarjouksia noista, meinas siten että onko taas jälleen kerran kulisseissa jotain käynnissä.  Sillä ollut noita varmaan sukupolven ajan niin varmaan kyllästymiseen saakka ollut noita huhuja aiemmin listautumisesta, mutta ikinä ei ole mitään tapahtunut.

Sun noi päätelmät ja laskelmat oli vaan niin selkeästi esitetyt, että päätin kehasta wink. Mitä olen noihin muuten törmäillyt aiemmin niin miljardin market cappia DNA:n on ennakoitu. Tällä foorumilla kyllä tosta varmaan asiantuntemusta, kun Aki varmaan perillä taustakuvioista enemmän kuin harva suomessa.

 

Ei fakkk, äijä hengissä ja edelleen geimeissä! Oon aina välillä käyny vilkuilemassa siun vanhaa blogias, joka kerta yhtä iso pettymys kun 2014 vuodelta viimeisin viesti. - See more at:

 

Thanks laugh. Aika vähälle jäänyt päivitykset, kun aika tasaista menoa ollut vedoissa. Mennyt kyllä todella hyvin pitkään, varsinkin viime vuodet. Olen varmaan runannut ylilujaa pari vuotta. Kyllä noi Betfairin markkinat omasta mielestä koventuneet aika paljon viimeiseen viiteen vuoteen. Paljon kasvaneet vaihdot ja omasta mielestä ainakin mun lajeihin sisään virrannut pääoma ollut fiksua rahaa pääosin.

Meinasin jossain vaiheessa alkaa kirjoitella jonnekin pörssistä,kiinteistöstä ja urheiluvedonlyönnistä, mutta ei oikein ollut aikaa. Nyt ollut kyllä tavoitteena pitää taukoa vedoista, kun vituttaa joka ilta valvoa myöheen vetojen takia. Pääosin kuitenkin kaikki ilta aikaan. Vaikea ollut kyllä päästä eroon, ehkä mä tän vuoden loppuun mennessä saan ales ajettu betsit vähäksi aikaan. Oon mä monen ihmisten elämän verran kyllä noita vetoja laitellut, että sietääkin joskus päästä lomalle laugh.

 

Mä en enempää häiritse hyvää blogia, jatkakaa samaan malliin !smiley. Mä lueskelen fiksumpien juttuja ja koetan oppia.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 4.5.2016 05.32

Pörssissä on taas vaihteeks aika rumaa kyytiä. Yks onnistunut muuvi oli iskeä kiinni Lehto Groupin osakeantiin. En oikeastaan juuri ollenkaan tutustunut yhtiöön vaan painoin tuttavien vinkeillä. Oli vissiin arvailtavissa, että anti ylimerkitään, niin painoin tuplasti isomman betsin. Anti ylimerkittiinkiin niin reippaasti, etten saanut kuin 13% tavoittelemastani määrästä. Osakkeen hinta aukes ekana pörssipäivänä +20%.

Terve !. Pääsitkö suhteilla sisään tohon instituutio antiin vai joku tuttu neuvoi finanssimaailmasta miten sinne pääsi mukaan ?. Itse tuli merkattu ne maksimit yksityishenkilönä ja sijoitusyhtiön kautta eli 2x 117,3k = 234,6k ja sain rupiset 3,4k:ta eli alle 1,5% merkinnästä. Pankinjohtaja neuvoi ihan päin vittua hommat ton suhteen ja itsellä ei ole kokemusta hirveemmin anneista eikä varsinkaan instituutiopuolen. Anti tais yleisestikin mennä aika säädöksi yksityispuolella. Mun olis varmaan kannattanut kysyä apua nordnetin privatebanking puolelta, ehkä ne olis voinnu jotain auttaa. Olisin mä instituutio puolella voinut sitä merkata 0,5 millillä, kun oli kuitenkin fakta että ylimerkataan rajusti. Oli vaan hatara käsitys, että tuolla puolella tarvis olla miljoonien merkinnät.

Nyt tuli ostettu osakkeet ekana päivänä huomattavasti kalliimmalla, kun haluan olla tarinassa mukana pitkällä tähtäimellä.

 

Mahtava blogi (varsinkin noi viimeiset DNA pähkäilyt) ja kiva että jaksat kirjoitella. Onnea peleihin ja bisneksiin !.

Näytä koko viesti