Olet täällä

Sijoitustiedon kysymysketju - 25.9.2015 10.39

Tätä en ihan ymmärrä:

 

Jos ostan Nordnetistä vaikkapa jotain DB:n ETF:ää Xetrasta 500 eurolla niin välityspalkkio on 15eur. Jos kuitenkin aloitan kuukausisäästämisen ja laitan säästösuunnitelmaan että ostan joka kuukausi kyseistä ETF:ää 500 eurolla, ja lopetan kuukausisäästämisen heti ensimmäisen oston jälkeen niin väistänkö välityspalkkion tällä kikkailulla, kun kerran kuukausisäästämisessä ei välityspalkkioita peritä?

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 25.9.2015 07.51

ETF:ien kuluista:

Onko ETF:issä jotain piilotettuja kuluja? Ainakin Nordnet mainostaa esim. ETF-kuukausisäästämistä kuluttomana, eli ostotoimeksiannoista ei veloiteta mitään. Myynneistä otetaan ilmeisesti joku prosentti. Onko tosiaan näin, vai onko tuolla jotain kuluja piilotettu johonkin rahaston hallinointikustannuksiin yms?

Entä mitä käytännön eroa on synteettisellä ja "aidolla" ETF:llä. Synteettinen ETF tarkoittaa ilmeisesti sitä, että asiakas ei varsinaisesti omista kyseistä rahastoa, vaan rahaston johdannaisia, mutta mitä käytännön merkitystä sillä on?

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 10.9.2015 07.42

Onko arvopapereita mahdollista ostaa ilman välittäjää? Ts. Jos haluaisin olla itse "välittäjä" ja ostaa osakkeita suoraan pörssistä, niin mitä multa vaadittaisiin?

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 9.9.2015 08.26

Välityspalkkioista eroon?

Mikä on helpoin tapa päästä eroon kalliista välityspalkkioista? Oon viime aikoina vasta alkanu heräämään, että esim. Nordnetillä treidatessani pikkusummilla noihin välityspalkkioihin menee kohtuuttomasti rahaa long run. Onko jotain tapaa treidata itse, tai muuten päästä eroon noista välityspalkkioista? Mitä ovat esimerkiksi noi Nordnetin Webtrader ja Quicktrade, onko ne jotain kaupankäyntialustoja joilla voi treidata halvemmalla?

Näytä koko viesti
Tappioiden vähentäminen verotuksessa - 7.9.2015 08.36

Asiaa sivuten:

Osaako joku sanoa kuinka Nordnetistä saisi raportin siitä paljonko verotettavaa tuloa on kalenterivuoden aikana syntynyt? Salkkuraportissa kyllä näkyy kaikki ostot, myynnit, välityspalkkiot ja ennakonpidätykset, mutta näkeekö jostain paljonko oon tänä vuonna ”voitolla” verottajan näkökulmasta, koska siis itsekin olen jonkun verran voittoja kotiutellut, mutta mitään excel-tyyppistä kirjanpitopa minulla ei rahavirroista ole.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 22.6.2015 08.36

Mikolla on vahva tunne että kreikkasopu syntyy tällä viikolla, ja että indeksit euroopassa lähtee nousuun. Mikä on paras instrumentti betsata esim. DAX:n nousun puolesta, joku DAX ETF kenties vai mikä? Noihin vipusertien yms. kanssa ei viitsisi lähteä leikkimään kun ei niiden sielunelämästä ole mitään käsitystä.

Näytä koko viesti
Sijoituslaina - Mistä edullista velkavipua ja millä ehdoilla? - 25.11.2014 09.43

 

Ok, eli pankit myöntävät siis lainaa eri marginaaleilla riippuen siitä mihin tarkoitukseen asiakas pyytää lainaa, mutta kun laina on nostettu, niin pankki ei valvo sen käyttöä mitenkään? Jos nostan halpaa ”remonttilainaa” ja ostan koko rahalla arvopapereita, niin teenkö jotain rikollista, tai voiko mulle tulla jotain seuraamuksia jälkeenpäin?

 

Saattaa olla taas tyhmä kysymys, mutta miten pankit muuten valvovat noiden vakuuksien käyttöä? Eli jos haen esim. pankki A:sta lainaa vakuutena asunto, jonka jälkeen menen pankkiin B ja pyydän vastaavaa lainaa samalla vakuudella, niin mistä pankki B näkee että vakuus on jo ”käytössä”? Entä jos myyn jossain vaiheessa vakuutena olleen asunnon, mistä pankki saa tiedon siitä, että vakuutena ollut asunto on myyty ja voiko pankki vaatia lainan maksamista takaisin välittömästi, ellei mulla ole osoittaa uutta, vastaavaa vakuutta lainalle?

Näytä koko viesti