Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 27.3.2019 04.26

Vähän aikaa sitten julkaistiin kaksikin tutkimusta. Ensimmäinen on Pauli Vahteran oma tutkimus, joka julkaistiin Iltalehdessä. Ainakin tuolla koulutuksella pitäisi tulla ihan hyvin paikkansa pitäviä tuloksia. Pauli sanoi myös, että saa haastaa jos löytyy virheitä.

Osa 1.

https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-1-3-taustaa/

osa 2. 

https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-2-3-eurot/

Osa 3.

https://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2019/03/05/maahanmuuton-hinta-32-miljardia-euroa-3-3-velkaantumisen-kierre/

 

Sitten on Suomen perustan juuri julkaistu tutkimus, jossa keskitytään erityisesti somalien, sekä Irakilaisten julkisen talouden elinkaarivaikutuksia verrattuna suomalaisiin. Varsin kattava paketti.

Osa 1.

https://www.suomenperusta.fi/maahanmuutot-tutkimus-osa-1/

Osa 2.

https://www.suomenperusta.fi/julkaisu/maahanmuutot-ja-suomen-julkinen-talous-osa-2-elinkaarivaikutukset/

 

Itse en ole niin hyvä numeroidenpyörittelijä, että osaisin sanoa, kuinka paikkansa pitäviä nämä ovat, mutta itse uskon, että kyse on miljardiluokan luvuista vuodessa. Luvut on ainakin kaivettu julkisista tilastoista yms.

 

Jensin mielipide näistä kiinnostaa kyllä kuulla. smiley

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 14.2.2019 04.29

Samaa mieltä. Kokoomus menetti ainakin yhden äänen politiikkansa takia. En voi enää mitenkään äänestää Kokoomusta, niin kauaa kun nykyinen johto siellä häslää. Olen sanonut tämän jossain jo, mutta jos minulla olisi valtaa niin heittäisin Orpon, Mykkäsen, sekä muutaman muun Kokoomuksesta helkuttiin säätämästä. En ole sinänsä politiikkaa koko ikääni seurannut, mutta mielestäni Kataisesta lähtien on asiat mennyt Kokoomuksessa aina vaan huonompaan suuntaan. Saatanan tunarit!!

Keskusta taas ei myöskään oikein vakuuta, jotta antaisin äänen sinne. Mielestäni Sipilä vaikutti ensin ihan lupaavalta kaverilta, mutta viime ajat on osoittanut sen, että eipä Sipilän johdossa ääntä ole tulossa Keskustallekaan. Siispä annan kapinaäänen Perussuomalaisille, koska millekään vihervasemmistollekaan ääntä voi antaa, saati muille pikkupuolueille. 

 

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2019 - 10.10.2018 05.31

Aki Pyysing kirjoitti:

 

 

Seuraan lähes kaikkia persukansanedustajia twitterissä, ja viestiensä välittämä sanoma on miulle ihan selkeä: Mamut eivät ole ihmisiä ja niille voi tehdä mitä vaan.

 

Sinulla on kyllä aika sakeat lasit, kun noin tulkitset! cheeky

Samantyyppisillä laseilla seurattuna muiden puolueiden kansanedustajien välittämä sanoma on miulle ihan selkeä: Suomalaiset eivät ole ihmisiä ja niille voi tehdä mitä vaan.

Seuraan itsekin monien puolueiden twittereitä. Oli pakko heittää kommentti. Sori siitä! laugh

 

Vakavasti sanottuna tavallisen tallaajan näkökulmasta. Kokoomuksesta on tullut erikoinen viritys. Joskus tuntuu, että Kokoomus on vihervasemmistolaisempi kuin vihervasemmisto itse. Varsinkin kun kuuntelee mm. Orpoa tai Mykkästä. Monilla on varmasti vaikeaa enää kannattaa Kokoomusta. Jos olisin joku iso pamppu, jolla on valtaa niin heittäisin Kokoomuksesta mm. Orpon ja Mykkäsen pihalle puolueesta sotkemasta asioita, paitsi siinä tapauksessa, että heidänlaisista olisi hyötyä ns. isolle rahalle, kuten taitaa oikeasti asian laita olla???...

 

Näytä koko viesti
Keräilytavara - 7.3.2017 04.19

Aki kirjoitti:

 

matkavaluutta wrote:

 

Vanhat rahat sekä tietyt euroarvoiset rahat sijoituskohteena ovat pitkäaikaiseen sijoittamiseen. Mikäli ei erehdy ostamaan jotain kohdetta liian kalliilla hinnalla, ei tappiota juurikaan voi tehdä. Tietenkin noissakin on tusinakohteita, jotka hädintuskin biittaa inflaatiota pitkälläkään aikavälillä, muttei arvot myöskään laske. Kuten yleensä, mitä harvinaisempi kohde sitä parempi sijoituskohteena.

 

Keräilin vanhoja rahoja pikkupoikana, kuten monet kaveritkin. Käsittääkseni harrastuksen suosio Suomessa on hiipunut ja jossain vaiheessa vanhojen rahojen hinnat olivat tulleet ryminällä alas, kun kävin nostalgioimassa yhdessä rahaliikkeessä tyyliin kymmenen vuotta sitten. Tai ainakin vaikuttivat kovin halvoilta, mitään tarkkaa tutkimusta en tehnyt. Huomattavaa on, että säilyttääkseen arvonsa, on rahat säilytettävä kuntonsa säilyttävällä tavalla.

En ota tässä mitään näkemystä vanhojen rahojen tulevaan hintakehitykseen. Mutta varmaa on, että kauppiaat kertovat niiden olevan varma sijoitus ja että niiden hinta tästä huolimatta voi myös laskea. 

Itse kerään edelleen rahoja ja tein myös enemmän tai vähemmän kauppaa niillä, lähinnä nykyään sillointällöin huutonetissä. 

Niihin aikoihin kun siirryttiin euroaikaan, niin tosiaan oli jonkun vuoden ajan sellainen vaisu kausi, jolloin markka- arvoisten rahojen hinnat ei juurikaan noussut. Ei kyllä paljon laskenutkaan. Tosin esimerkiksi Suomen 1c sekä 2c kolikot kävi kaupaksi todella hyvin ja tienasin siinä buumissa mukavasti itsekin. 

Ehdottomasti näin, että säilytysasiat pitää olla kunnossa, jos meinaa pitää rahat arvossaan. 

Ilmaisena vinkkinä sijoitustiedon lukijoille kerrottakoon, että jos jostain niitä rahoja ostelee, niin älkää ainakaan rahaliikkeista, eikä varsinkaan Monetasta. Keräilyrahoja saa järkevämmillä hinnoilla muualta. On harvinaista jos löytää kyseisistä paikoista ns oikean hintaista ostettavaa.

Kalliimmissa kohteissa huutokaupat ovat ihan hyvä vaihtoehto ostoihin ja niissä halvemmissa nettihuutokaupat ok, kunhan myyjä on luotettava. 

 

 

 

Näytä koko viesti
Keräilytavara - 6.3.2017 07.02

Vanhat rahat sekä tietyt euroarvoiset rahat sijoituskohteena ovat pitkäaikaiseen sijoittamiseen. Mikäli ei erehdy ostamaan jotain kohdetta liian kalliilla hinnalla, ei tappiota juurikaan voi tehdä. Tietenkin noissakin on tusinakohteita, jotka hädintuskin biittaa inflaatiota pitkälläkään aikavälillä, muttei arvot myöskään laske. Kuten yleensä, mitä harvinaisempi kohde sitä parempi sijoituskohteena. 

Näytä koko viesti