Arvokas harrastus arvosijoittamisesta -

.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Ukraina ja Kreikka. Ei markkinoita kiinnosta. Aikuisten oikeasti markkinat ovat oikeassa. Nämä molemmat ovat aivan prossaluokan asioita kokonaisuudessa. Hyvä opetus siitä, että uutisvirralla ja reaalimaailmalla on hyvin vähän tekemistä keskenään. Monesti huomaa ihmisestä, että hän seuraa streamia. Talebhan naureskeli näille metrossa Blackberryään kyttääville kohinatreidereille. Ja minä toki Talebin perässä.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Eurojärjestelmä alkaa muistuttaa yhä enemmän Wincapitaa. Alussa kaikki voittivat, kun korkotaso laski laajemman valuutta-alueen seurauksena. Sitten kaikkia sääntöjä alettiin rikkoa, mutta koska peliä ei vihelletty poikki, niin tappiot kasvoivat ja ovat nyt ainakin tuhat miljardia euroa käytännössä ikinä takaisin maksamatonta julkista velkaa. Tässä vaiheessa kaikki alkuperäiset pelurit ovat jo cash outanneet itsensä pelistä: pankit ja poliitikot ja paska jää massojen niskaan. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -
PikkuPro kirjoitti:

Näen sinua paljon pidemmän aikajänteen asiana sen, kun puhuin "oletetusta turbulenssista". Riippuu esimerkiksi siitä, miten mahdolliset tulevat lainaehtoneuvottelut toteutuvat.

Jos tänään ei euro-pörssessä lasketa niin olen/olin kyllä väärässä. En ensimmäistä, enkä viimeistä kertaa - yllä todetuin rajauksin. 

OMX on nyt myös plussalla.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

KL.fi näyttää poistaneen 8.59 julkaistun kirjoituksensa, jossa oli samat virheet kuin PP:llä. Lol. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -
PikkuPro kirjoitti:

Kiva kun laitoit tuon lainauksen jotta lukijat voivat selvästi huomata sen "mutuni" jonka sinä näet ja joka sinun mielestä on täysin vastoin markkinareaktiota. Sanoin 1) "Kerrankin mennään oletettuun turbulenssiin.". Ilmeisesti 30 minuutin perusteella pystyt päättelemään, että mitään turbulenssia ei Kreikka+Ukraina kehityksestä markkinoilla ilmene. Minä en siihen kykene.

Kirjoitin: "Anyhow, jännä pördepäivä varmaan edessä. (:". Minulle on muuten tässä tilanteessa Jännää sekin, jos mitään heilahteluja ei tänään tapahdu. Mutta kuten sanoin, pörssipäivä on vielä tuore. Jos mitään heilahteluja/laskua ei tule niin olin sitten kyllä väärässä. Enkä muuten ensimmäistä enkä viimeistä kertaa (jos siis saa elää).

 

Ei mitään turbulenssia ole ollutkaan. Euro laski puoli prosenttia ennen kuin varmistui, ettei Syriza saa ehdotonta enemmistöä. Sitten euro vahvistui perjantain closen yläpuolelle. Aasiassa pörssit olivat lähes nollassa, jotkut pari kymmenystä ylhäällä, jotkut alhaalla. DAX on nyt just +0.01 %. Ranska ja Britit vähän miinuksella. 

EDIT: euro on itse asiassa vahvistunut selvästi.

EDIT: Eikä siis kyse ollut 30 min päättelystä, vaan koko yön avoinna olleista markkioista, joita et vissiin vilkaissut ennen mutuiluasi.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

MIhin tuo 250 mrd e julkista rahaa sitten meni? No näin se meni:

EKP lainaa rahaa pankeille, mutta vaatii vakuudet. Pitkään nämä vakuudet piti olla A+ tai parempia valtion bondeja. Mutta sitten EKP löysensi ehtoja. Pankit lainasivat EKP:sta 1 %:lla rahaa, ostivat sillä Kreikan bondeja, jotka tuottivat 5 % ja antoivat nämä vakuudeksi EKP:lle. Miljardivoitot korkoerosta. Sitten Kreikan korot ampuivat taivaaseen ja pankeille näytti tulevan jättitappiot. Vaan miten kävi? EKP osti pankeilta nämä bondit ja näin EU/ECB/IMF käytännössä sosialisoivat _pankkien_ tappiot. Kreikkahan ei mitään tappiota ole missään vaiheessa tehnyt. Se on vain lainannut rahaa ja rahoittanut sillä elämäänsä. 

Lopppeleissä suomalaiset veronmaksajat maksavat 2-3 % kokonaistappioista olettaen, että Espanja ja Italia pystyvät maksamaan osansa. Jos eivät, niin osuus voi olla tupla tai jopa tripla.

Ja arvatkaas ketkä tämän Suomessa päättivät? Jyrki Katainen (kok), Jutta Urpilainen (sd), Paavo Arhinmäki (vas), Päivi Räsänen (kd), Ville Niinistö (vihr) ja Carl Haglund (rkp). Keskustan vastuu on lähes yhtä suuri, koska se aloitti pelin, mutta tällöin summat olivat vielä selvästi nykyisiä pienempiä. Vain perussuomalaiset ovat johdonmukaisesti vastustaneet tukia. Valehtelijoiksi ovat paljastuneet mm. Paavo Arhinmäki ja Jutta Urpilainen sekä Päivi Räsänen.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Kreikan valtiovelan omistajat:

Lol. Suomi on tosiasiassa menettänyt jo 4 mrd e Kreikassa ja lisää tulee muista PIGS-maista. Se on 10 000 opettajan tai sairaanhoitajan palkka 10 vuodeksi.

EDIT: Kuten kuvasta nähdään, maksajiksi tulevat kotitaloudet, eivät yritykset. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -
PikkuPro kirjoitti:

"Markkina tänään: kommentointiketju" otsikon alle sopinee nopee kommentti siitä, että positivisti on juuri nyt oikein iloinen, että osakepositio on suhteellisesti pienempi kuin kertaakaan since 2008 - jolloin se oli 0e. Kerrankin mennään oletettuun turbulenssiin (Kreikka+Ukraina (ei siis mitään uutta auringon alla..)) pussit täynnä. Pääsiskö jopa tankkaamaan UPM, no tuskimpa sentään - taitaa EUROn arvo ottaa hittiä siihen malliin, että laskukärjestä löytyy jotain muuta.

Anyhow, jännä pördepäivä varmaan edessä. (:

No mitä nyt euro on hieman vahvistunut ja Aasian pörssit sulkivat lähes nollaan, joten taitaa olla täysin päin vastoin, mitä mutusi sanoo.

 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Viimeksi Argentiina defaultasi velkansa. Tant pis. Tapahtuu silloin tällöin. Ei mikään harvinaisuus.

Jos ja kun Kreikka jättää velkansa maksamatta, tappiot tulevat toisille valtioille pääosin, sillä Kreikan velat ovat jo suurimmaksi osaksi näiden käsissä ja EKP:n viime torstainen päätös mahdollistaa ostaa loputkin. ->Kreikka säilyy eurossa, mutta maksavat. Sama juttu sitten mahdollisesti Italian ja Espanjan kanssa. 

Tästä kaikesta saamme kiittää Suomessa Kokoomusta äänestäneitä ja puolueita, jotka tukivat Kokoomusta. Tuista vaadittiin EU:ssa yksimielisyys ja se löytyi. Suomen osalta kiitämme Jyrki Kataista ja Alexander Stubbia. Tappiota tuli enemmän kuin 1990-luvun pankkituissa ja enemmän kuin sotakorvauksissa. Mitään ei saatu vastineeksi.

Näytä koko viesti