Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 23.4.2019 06.02

Ehdottomasti XPS15 ja komppaan JiSeä ainakin hieman tuossa i9 vs i7 -asiassa. Tuohon tosin saattaa olla firmware-päivityksellä tulossa apua. Itsellä on XPS13 pari vuotta vanhana melko maksimispekseillä työkäytössä ja näppiksestä en erityisemmin itse pidä, mutta muuten se kone on hyvä. Akku alkaa nykyään olemaan liian huono ikäisekseen, mutta toisaalta käytän sitä todella paljon. Näppis taas kerää about kaikissa arvosteluissa pelkkiä kehuja, eli taidan olla aika isossa alakynnessä oman mieltymysteni kanssa.

Mulla on tuon kyljessä Dellin oma USB-C -dock, mutta sellaista en enää suosittelisi. Osta molempiin kämppiin LG:n parempi 4K (tai 5K) -näyttö, joka tulee USB-C:llä kiinni läppäriin. Se lataa läppäriä ja näytöissä on sitten usb-portteja, eli se toimii hubina muille. Esim usb-laitteille, tai verkkoyhteydelle piuhan kautta jne. Nuo näytöt maksavat koosta riippuen (~27"-34" kai) jotain 500-1000e väliltä karkeasti. 

EDIT: Ja läppärille ehdottomasti se Dellin on-site -takuulaajennus, jonka myötä ne taitavat tulla about mihin päin vaan maailmaa seuraavaksi arkipäiväksi sulle himaan laittamaan sen koneen kuntoon, jos se hajoaa. 

EDIT2: Dellillä saattaa olla nykyään myös vastaavia näyttöjä kuin nuo LG:t, niitä kannattanee myös vilkaista.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 30.4.2016 04.44

Heti alkuun kiitokset kiinnostavasta blogista! Jäbän kirjoitukset ovat olleet seurannassa jo melko monta vuotta - aina mielenkiintoista ja sopivasti syvällisempää pohdintaa.

Oli pakko tehdä tunnukset, kun tuo VR & pelaaminen -keskustelu aiheutti tarpeen yhdelle suositukselle. Jos lukijat eivät vielä ole bonganneet Ernest Clinen kirjoittamaa Ready Player One -kirjaa (https://en.wikipedia.org/wiki/Ready_Player_One), niin vahva suositus tälle. Ei kannata ihan liikaa jumittaa kirjan kuvaukseen, jos siitä jää käteen se, että tämä on vain jotain lapsille suunnattua pelimaailmahuttua. Tuo kertoo hemmetin mielenkiintoisen semidystopiaan sijoittuvan tarinan maailmasta, jossa käytännössä eletään virtuaalimaailmassa. Vaikka en yleensä ihan tämän tyyppisiä kirjoja juurikaan lue, niin tämä tuli aika tehokkaasti luettua melkein putkeen läpi. 

 

EDIT: Oikeastaan sen verran voisin jatkaa vielä, että oma näkemys tulevaisuudesta on käytännössä hyvinkin vastaava tuon kirjan kuvaaman kanssa. Joskin toivottavasti ihmiskunta ei päästä itseään ihan noin rappioon. VR tulee mullistamaan jollain aikajänteellä ~kaiken. Se tarjoaa loputtomat mahdollisuudet esimerkiksi kehitysmaiden koulutuksen tasolle, liike-elämälle joka nyt tappelee huonojen puhelinpalaveriyhteyksien kanssa jne. Hieman kun odotellaan lisää, jotta muu tekniikka seuraa perässä, niin on jo kirurgit leikkaamassa etänä jne. 

Kaiken kaikkiaan hemmetisti mahdollisuuksia, mutta vähintään yhtä paljon uhkia.

Näytä koko viesti