Olet täällä

Sijoittajan verotus - 6.7.2019 02.52

Minulla oli vähän samanlainen ongelma kuin Diletantilla. Vanhojen ja raskaasti tappiolla olevien osakkeiden hankintahintaa ei ollut tallella arvo-osuustilin vaihdon takia, ja olisin halunnut vähentää myyntitappiot.

Soitin verottajalle, ja heillä löytyi järjestelmästään tiedot näistä ostoista. Piti vain arvailla mahdollista ostovuotta, ja virkailija sai ostoerien tiedot selville.

Muutamia huomioita tuohon liittyen:

- ilmeisesti ihan kaikki virkailijat eivät tiedä mahdollisuudesta kaivaa näitä hankintahintoja. Ensimmäinen virkailija väitti, ettei tietoja ole saatavilla.

- Hankintahinta ei ilmestynyt veroilmoitukseen automaattisesti, mutta oikaisu meni toki läpi. Olisikohan nämä hankintahinnat siis jossain legacy-järjestelmässä.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 3.9.2018 01.57

Aki Pyysing kirjoitti:

Oravasta ei tullutkaan Avaro, vaan Ovaro.

Vitsillä sisään: Jos tämän orava-avaro-vaihdoksen oli määrä symboloida käännettä yhtiön toiminnassa, niin onko tämä nyt sitten merkki käänteen epäonnistumisesta? 

Vakavammin: kun asunnoissa markkinoiden tuottovaade on ymmärtääkseni matalampi, niin onko odotettavissa tuottovaateen kasvua (eli painetta osakkeen arvonlaskulle), kun Ovaro uhkaa alkaa kikkailla muunkinlaisella toiminnalla? 

Näytä koko viesti
Myyntitappion vähentäminen (case Talvivaara) - 31.8.2018 10.10

Aki Pyysing kirjoitti:
Jos saat hankintapäivän selville, mutta et hintaa (Euroclearista vai?), käytä jotain sen päivän kurssia. Matalin arvo on muuten se epäedullisin arvocool.

Joo, Euroclearista ajattelin kysellä. Epäedullisinta arvoa taas mietin, kun verottajan kepit ja korotukset pelottavat. 

Kiitokset myös Skaggelle vastauksesta - sama pankki minullakin lähtöpankkina joten hyvä tietää tuntihintoja.

Näytä koko viesti
Myyntitappion vähentäminen (case Talvivaara) - 30.8.2018 09.26

Minkälaista todistetta verottaja vaatii myyntitappiovähennysten tekemiseksi?

Siirsin muutama vuosi sitten arvo-osuustilini Nordnettiin. Aiempi arvo-osuustilin säilyttäjäpankkini piti tallessa osakkeideni ostohintoja, mutta siirron yhteydessä ostohinnat katosivat, enkä ole tajunnut pistää hintoja talteen muutamista kauan sitten ostamistani osakkeista, jotka ovat railakkaasti tappiolla. Nyt haluaisin myydä kyseiset osakkeet, jotta voisin hyödyntää niistä tulevat tappiot verotuksessa.

Onko kenelläkään ideaa, mistä saisin selvitettyä osakkeiden ostohinnat verottajaa tyydyttävällä tavalla?

Euroclear ei ostohintoja tiedä. Jos esimerkiksi saisin selville ostopäivän, voisinko käyttää ostohintana sen päivän matalinta arvoa, jolloin tappio olisi pienin mahdollinen? 

Näytä koko viesti