Olet täällä

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 17.12.2019 09.08

Lyyrikko kirjoitti:

En yleensä kitise hinnoista tai muista palveluntarjoajan ominaisuuksista, mutta nyt lienee ensimmäinen kerta. Tänään Nordnet ilmoitti superluotto-ehtojen muutoksesta, jonka vuoksi kulta-tason luottoa saa enää 20% lainoitusarvosta vanhan 40%-sijaan. Tuottanee huomattavia vaikeuksia saada osakkeita ylipainoon kohtuullisilla kuluilla, kunhan sen aika koittaa. 

Lienee rahastuskeino. Riskien alasajosta tuskin on kyse, kun tavallisilla lainoitusarvoilla sijoitusasteen saa jonnekin max 115 prosenttiin tuolla parhaalla tasolla. Ja silloinkin luotonantajalla on täydet vakuudet ja pakkomyyntioikeus.

Missä Nordnet ilmoitti tästä asiasta? Itselle oli mennyt täysin ohi ja nyt kun päätin katsoa että onhan korkotaso edelleen kultaa, niin oli yllätys aika karmaiseva. Eli ilmeisesti muutos tuli voimaan 6 päivää sitten, ja nyt pitäisi keksiä miten asia järjestelllään.

Näytä koko viesti
Roope-setä pilasi monta sijoittajasukupolvea - 4.10.2018 09.43

Piti ihan rekisteröityä tätä varten. Olen täysin eri mieltä: ainakin omalla kohdallani Roope vaikutti nimenomaan tuolla keräilyvietillään ja itsekin olen elämän eri vaiheissa keräillyt erilaisia asioita. Alkuun se oli pullonkorkkeja, sitten postimerkkejä, aku ankkoja ja elokuvia, kunnes digitaalisuuteen päästyäni keräsin digitaalisia elokuvia. Jossain vaiheessa tämä kumuloitui siihen että aloin kerätä rahaa. Ja paras tapa kerätä rahaa on tietenkin sijoittaa jo olemassa olevaa rahaa. En voi sanoa olevani ihan Roopemaisen säästäväinen, mutta säästäväisyys on aina ollut osa luonnettani ja vasta viime vuosina olen oikeasti ymmärtänyt ja sisäistänyt säästäväisyyden merkityksen rahankeruuseen. Uskoakseni Roopella on ollut tässä vahvasti näppinsä pelissä :)

Näytä koko viesti