Venäjän tilanne -

Eikös tässä ollut oleelllisessa roolissa Petsomosta saksalaisten saama nikkeli, jota roudattiin suuria määriä Saksaan jatkosodan loppuvuosina. Eli tuon saanti piti turvata. Pohjois-Norjassa oli myös saksalaisia ja tämän kautta tuettiin myös yhtenäisempää rintamalinjaa.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -

Oma, vahva mielipide siis, että kyseessä törkeä kirjanpitorikos, johon tilintarkastaja ei syystä tai toisesta puuttunut. Tapaukseen liittyvästä, 31.12.2019 päättyneestä, tilikaudesta annettu tilintarkastuskertomus 30.11.2020 ja tilikauden 2020 tilintarkastuskertomus allekirjoitettu 15.2.2022🤔, jonka jälkeen tilintarkastaja erosi yrityksen tilintarkastajan toimestaan. Tilintarkastuskertomuksessaan hän ei suostunut vuoden 2020 tp:stä lausuntoa antamaan.

 

2019 tilinpäätöksessä ollut muitakin kriittisiä asioita, jotka tukivat viime joulukuussa  jättämääni tutkintapyyntöä tilintarkastajasta PRH:lle. Tuolla asian käsittely vielä kesken.

 

Tapaus on sivujuonne osana laajempaa talousrikosvyyhteä, jossa yritykseen sijoittaneita etuosakkaita (ei äänioikeutta) yli 300 ja huijattu sijoitussumma kokonaisuudessaan noin 6,5 M€.  Päämetodina puhalluksessa ollut yrityksen omaisuuden ja kannattavan liiketoiminnan siirtämisissä yritykselle epäedullisin (lähinnä) sisäpiirikaupoin vastuiden jäädessä kuitenkin yritykseen. Kuviossa ollut yhteensä ainakin viisi yritystä, joissa eräs henkilö ollut kaikissa vastuuhenkilöasemassa ja pääosassa myös omistajan roolissa. Kyseinen kaveri ollut kirjoilla 2021 syksystä alkaen Sveitsissä ja hallituksen pj ja uusi tj yrittäneet siitä lähtien"muuttaa mustaa valkoiseksi". Koska valtaosa sijoittajista ymmärtämättömiä ja hyväuskoisia (mm. paljon ikäihmisiä), on taitavien supliikkimiesten kusetuspuheet (mm. videopalaverit) uponneet helposti lähes kaikkiin sijoittajiin.

 

 Huomionarvoista tilanteessa, että vaikka sijoittajia on satoja niin yrityksen toiminnasta ja tilanteesta tietoisia/kiinnostuneita  vain joitain kymmeniä, vaikka osingonmaksun lopettivat (+muut ilmi tuleet ongelmat) jo syksyllä 2021. Yritykseltä käsiini saamani osakasluettelokin epätäydellinen (ei sijoittajien osoitetietoja/vaihtoehtoisesti kotikunta & synt.aikaa), joten heidän jäljittämisensä vaikeaa.

 

Vahvaa evidenssiä rikoksen (törkeä kirjanpitorikos, törkeä petos ja törkeä velallisen epärehellisyys) puolesta on kuitenkin paljon enkä ala tätä puolta tässä enempää purkamaan. 

 

Pääsyy, miksi tuon asiaa täällä julkisuuteen on minut yllättänyt poliisin surkean hidas ja luokaton toiminta siitä lähtien kun rikosilmoituksia tapauksesta tehty 10/2021 alkaen.  Yrityksen toiminta olisi pitänyt saada seis jo kuukausia sitten, koska on käynyt selväksi, että rikos ja sen peittely-yritykset sekä rahan poltto vain jatkuvat. Ja tämä jos mikä rikkoo meikäläisen oikeustajua.

 

Itse turhauduin asioiden etenemättömyyteen 1/2022, kun asiaa pompoteltiin tutkinnanjohtajien välillä edestakaisin eikä asia mennyt ”varsinaiseen tutkintaan”, vaikka todisteita kasassa vähintäänkin riittävästi. Tein täten ensimmäiset puhelinsoittoni poliiseille, jolloin minulle selvisi mm., että ko. tutkinnanjohtajilla ei ole mitään talousalan osaamista! Heillä siis hyvät lähtökohdat tehdä oikea tulkinta asian jatkokäsittelyn kannalta? Kun tämän tajusin, soitin tutkinnanjohtajan esimiehelle. Viiden minuutin keskustelumme jälkeen hän lupasi siirtää asian piirinsä talousrikosyksikön tutkittavaksi.

 

Tiedän, että asiaa tutkinut jo hyvän aikaa poliisin ”alan ammattilaisia” ja heille pitäisi antaa työrauha. Tämän olenkin tehnyt jo aikaa sitten mutta nyt on herännyt epäilys, miten menee edessä oleva oikeusprosessi, jos se jää pelkästään viranomaisten varaan?

 

Olen tulkinnut, että esim. tämän monen tiedossa olevan alkuvuoden Tallinnan draaman lopputulema olisi jäänyt syntymättä, jos alkuperäisessä rikoksessa (ks. Kalevala Rakennus Oy / Quorum Rakennuttajarahasto II) oikeusprosessiin ei olisi lähtenyt kahta yritystä asianomistajina. Tuskin olisi edennyt tapaus ainakaan hoviin asti.

 

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/e9559aae-06cf-4ad3-ac04-a2c930b67f66

 

Tiedossani siis tuosta, että ~2015 mennessä tapahtuneista asioista kolme henkilöä, jotka saivat vapauttavan päätöksen raastuvassa 2020, mutta tuomittiin 1/2022 törkeästä kirjanpitorikoksesta, törkeästä petoksesta ja törkeästä velallisen epärehellisyydestä mm. 4,5 vuoden vankeusrangaistukseen ja yhteensä noin 15M€ vahingonkorvauksiin.

 

Onko jollain parempaa tietoa tästä tai yleensä, miten vahvalla pohjalla mennään, kun oikeusprosessi jätetään pelkästään viranomaisten huomaan? Itselle kun tämä puoli aika vieras.

 

Itse sijoittanut tähän sen verran pienen summan, etten ole itse juristia palkkaamassa ja valmis kirjaamaan tämän luottotappioihin. On ollut vain kylmäävää törmätä muutamaan tapaukseen, jossa sijoitukset suuria varallisuuksiinsa/tuloihinsa nähden. Kylmä hiki nousi pintaan mm., kun yritin alkuvuodesta antaa ”vertaistukea”  ja neuvoja lähes 80 –vuotiaalle eläkeläiselle, joka ottanut omaisuuteensa nähden suuren lainan pelkästään tähän ponzi-huijaukseen. Olisi oikeusmurha, jos tekijät selviäisivät tekemisistään kuivin jaloin.

 

 

Tekstini ei varmastikaan kuulu tälle osastolle. Pahoittelut tästä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -

Hei,

 

Erään yrityksen tilinpäätöksestä pisti alla oleva lisäkauppahinta-kirjaus silmään, jolla vältyttiin isommalta luottotappiokirjaukselta ja joka mennyt siis tilintarkastajalta läpi.  Eli käytännössä myyty ulosotossa ollut lainasaamissalkku ~1,5M€ alle tasearvon ja 94% tuosta tappiosta jätetty lainasaamisiin. Perusteena tuolle ns. lisäkauppahinta, jos salkun ostanut onnistuisi kotiuttamaan saamisiaan hyvällä prosentilla. Ongelmana vain, että edes teoriassa, parhaassa  tapauksessakaan en saa lisäkauppahinnalle arvoa kuin ~275t€. Näin ollen lähes 1,2M€ jätetty aiheetta lainasaamisiin eikä kirjattu luottotappioihin.

Mitä olette mieltä? Tarkastajana ollut KHT -tilkkari big four yhtiöstä.

 

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -
Pari viikkoa sitten hintaan 172,40 $ ja tänään 173,30 $ hankittuna Acceleron Pharmaa, josta isompi  lääkeyritys Merck tehnyt ostotarjouksen hintaan 180 $. Tuosta pitäisi tulla reilun 4% tuotto parille kuukaudelle, jos kaupat menevät maaliin joulukuun aikana.
 
Tämä ei ole sijoitussuositus.
 
 
Merck Begins Tender Offer to Acquire Acceleron Pharma Inc.

KENILWORTH, N.J.--(BUSINESS WIRE)-- Merck (NYSE: MRK), known as MSD outside the United States and Canada, is commencing today, through a subsidiary, a cash tender offer to purchase all outstanding shares of common stock of Acceleron Pharma Inc. (Nasdaq: XLRN). On Sept. 30, 2021, Merck announced that it had entered into a definitive agreement to acquire Acceleron.

Upon the successful closing of the tender offer, stockholders of Acceleron will receive $180 in cash for each share of Acceleron common stock validly tendered and not validly withdrawn in the offer, without interest and less any required tax withholding. Following the purchase of shares in the tender offer, Acceleron will become a subsidiary of Merck.

Merck will file today with the U.S. Securities and Exchange Commission (the “SEC”) a tender offer statement on Schedule TO, which provides the terms of the tender offer. Additionally, Acceleron will file with the SEC a solicitation/recommendation statement on Schedule 14D-9 that includes the recommendation of the Acceleron board of directors that their stockholders accept the tender offer and tender their shares.

The tender offer will expire at 5:00 p.m., Eastern Time, on Nov. 10, 2021, unless extended in accordance with the merger agreement and the applicable rules and regulations of the SEC. The closing of the tender offer is subject to certain conditions, including the tender of shares representing at least a majority of the total number of Acceleron’s outstanding shares, receipt of applicable regulatory approvals, and other customary conditions. The transaction is expected to close in the fourth quarter of 2021.

Näytä koko viesti
Sampo -

Tuskin markkina niin tyhmä, että Nallen tuoreita

Sammon bondimyyntejä tulkittu osakkeiden myynteinä☺️

Näytä koko viesti
Hansa Biopharma -

https://shortnordic.com/detaljer_selskap.php?company=HANSA%20BIOPHARMA&…

 

 

Näytä koko viesti