Olet täällä

Nurminen Logistics - 25.8.2021 06.38

jelly kirjoitti:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/nurminen-logistics-junarahdin-hinnat-...

 

"Pörssilistattu Nurminen Logistics nosti talousnäkymiään aiemmin elokuussa alkuvuoden vahvan kasvun ansiosta. Yhtiö aikoo loppuvuonna lisätä nykyisten junareittien kapasiteettia ja uusia vuoroja Aasiassa ja Euroopassa. Kaukoidästä yhtiö rahtaa nyt noin 600 konttia kuukaudessa, mutta loppusyksystä määrä voi Pohjanvirran mukaan olla jo lähellä tuhatta."

Kun hinnat nousee 4X ja volyymi tuplaantuu (ja kulut pysyvät kurissa) niin aletaan puhua kohtuu kovasta vipuvaikutuksesta tulokseen...

6.8. uudessa ohjeistuksessa liikevaihdon ja liikevoiton odotetaan kasvavan merkittävästi 2021. Mitään haarukoita ei annettu, mikä lisää mukavasti ennusteheittojen mahdollisuutta. "Merkittävästi" -ilmaisusta ei ole ennustajalle liiaksi apua. Merkit sille, että tuo olisi kevyt ilmaisu NLG:n loppuvuoden momentumille.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 17.5.2021 07.22

Kamuxia näyttivät ulkkarit pistävän lihoiksi siihen tahtiin, että otin päivän päätteeksi täydennystä. Vaihtoa about 2x mitä ollut tämän vuoden puolella keskimäärin per päivä.

Näytä koko viesti
Privanet - 17.5.2021 11.23

Vaihtuupahan vihdoin myös toiminimi, niin "Privanet" ei jää kummittelemaan tulevia kuvioita ajatellen. Nykyomistajien potti tullee vastaamaan about 5% osuutta uudesta kokonaisuudesta. Heidän etunsa on pitkälti kiinni siitä, kuinka hyvin Privanetilla olevan sijoitusomaisuuden arvostus osuu kohdalleen jos/kun realisoidaan piakkoin. Securities:n tytäryhtiöosakkeet oli tarkoitus jakaa osinkona.

Näytä koko viesti
Nightingale Health - 8.4.2021 01.24

Tässä katkelma artikkelista:

Eikö ankkurisijoittajan pitäisi roikkua osakkeessa sitkeämmin kiinni?

”Ei se tietenkään ole mikään ideaalitilanne myydä, kun osakkeen kaupankäynti alkaa. Harkinnan jälkeen päädyin kuitenkin tähän ratkaisuun, sillä olen vastuussa vajaalle kuudelle tuhannelle Fennon osuudenomistajalle. Olen huomannut, että listautumisessa mukana olevien ankkurisijoittajien rooli voidaan ymmärtää monella eri tavalla, koska sitä ei ole oikein missään määritelty tarkkaan. Tämä puolestaan johtaa joskus tämän roolin ”ylitulkintaan”.”

Miten ankkurisijoittajan rooli pitää mielestäsi ymmärtää?

”Itselleni se on aina tarkoittanut sitä, että näille sijoittajille on taattu tietty allokaatio osakeannista, tiettyyn heidän määrittämäänsä maksimiarvostukseen. Ankkurisijoittajaksi lähteminen vaatii paljon aikaa ja työtä verrattuna normaaliin merkintään, joten en tehnyt päätöstä kevyin perustein.”

”Osa ankkureista voi puolestaan olla liikkeellä tavoitteenaan kehittää yhtiötä aktiivisesti. Se, kumpaan ryhmään kukin kuuluu, on monesti hankala ulkopuolisen sanoa, ellei sijoittaja tuo sitä itse julki muussa yhteydessä.”

Hyvä, että uutisoidaan näistä. Markkinan kuumemittari lienee ollut kädessä ja ennakoitu nousevaa käyrää avauksesta korkeahko arvostus tiedostaen. Ankkureiden rooli on nostaa annin läpimenon todennäköisyys riittävälle tasolle, pitkään mukana olleet aktiiviset omistajat asia erikseen, kuten Varis tuossa mainitsee. Kukapa mukaan lähtisi jos ei tiliä hoitamalleen rahastolle olisi odotuksissa. Nyt meni toisin päin, ja yleisöantien vakiovieraiden onkin hyvä nähdä mitä voi tapahtua, jos kollegansa eivät ryntääkään ostamaan listalta.

Näytä koko viesti
Privanet - 26.3.2021 01.39

A kirjoitti:

Mikäli saavat Privanet Securities Oy:n enemmistöosuuden myytyä, niin eiköhän se riitä näytöksi. Eivät muuten ole minulle tyrkyttäneet (tai en ainakaan muista) mitään Masheja tai Lapiksia, vaikka olin heidän listaamattomien kauppapaikan asiakas silloinkin. St1:stä yrittivät kyllä myydä. Mutta kuten sanoin, lähtökohtaisesti se on mulle aivan sama mitä konserni puuhaa kunhan Securities (eli se listaamattomien kauppapaikka) pysyy tarkoitukseensa toimivana.

Sen suhteen olet kyllä oikeassa, että selvästi konserni/emoyhtiö on käyttänyt Securities-tytäryhtiötään vääryksiensä toteuttamiseen. Ja tulevat varmaan tekemään niin jatkossakin, vaikka eivät omistaisikaan kyseistä firmaa. Toisaalta missä muuallakaan voisi myydä listaamattomia lafkoja?

Tässä vaiheessa on syytä seurata nimenomaan sitä, kenelle Securitiesin enemmistöosuus lopulta päätyy. Ostajia tuskin on koputtelemassa oveen ennen kuin pöly on kunnolla laskeutunut eli jotain pitäisi tehdä pikaisesti.

Suunnattu anti voi hyvinkin olla luvassa, ja ottaen huomioon Wiion toimikautensa aikana toteuttamat rahoitusoperaatiot konsernille, mielenkiinto annin "edunsaajiin" liittyen lisääntyy entisestään. Varmastikin jotain keksivät, kuten tähänkin asti.

Näytä koko viesti
Privanet - 21.3.2021 10.47

riko kirjoitti:

Hyvä homma, että ei vaikuta!

Hassu homma, että juurikin tämä Privanet keskustelu katosi Sijoitustiedon etusivulta tänään päivällä. Eikä uusimmat illan aikana tulleet Akin ja von Fyrckendahlin kirjoituksetkaan ole sitä sinne nostaneet, vaikka muissa ketjuissa ei ole ollut kirjoituksia nimeksikään. No löytyipähän tämä linkki Akin toiseen ryhmään laittamasta keskustelusta. Saas nähdä jääkö tämäkin ilmaantumatta etusivun keskustelut kohtaan, jonka kautta on helpompi seurata mitä uusia on tullut.

Ei näkynyt tämä viestisi etusivulla, vaikka uudempia viestejä muissa ketjuissa vain pari kpl.

Näytä koko viesti
Privanet - 18.3.2021 07.26

Peltonen1 kirjoitti:

Täytyy kyllä kompata rikoa tässä. Privanetin kauppapaikan luotettavuusongelman alkulähde on mielestäni se, että kauppapaikan omistaja (Privanet Group) käy omaan lukuun kauppaa kauppapaikan välityksellä ja omistaa suuren määrän välitettävien yhtiöiden osakkeita. Lisäksi Privanet Groupin omistaja (Kim Wiio) omistaa suuren määrän välitettävien yhtiöiden osakkeita ja käy kauppaa kauppapaikalla. Tämä aiheuttaa mielestäni ihan aiheellisesti epävarmuutta siitä, kuinka rehellisesti kaupat jaetaan eli saako ostaja/myyjä parhaan mahdollisen hinnan vai käyvätkö osakkeet välissä kenties Privanetin tai Kim Wiion/Mininvestin salkuissa. Privanetin myyntimiehet nimenomaan pyrkivät saamaan sijoittajia ostamaan tai myymään osakkeitaan kauppapaikalla (useimmiten kuitenkin ostamaan, koska tiedämme ketkä myyvät). Näin ollen ei mielestäni ole eroa siinä puhutaanko kauppapaikasta tai Privanetin myyjistä.

Edellä kerrotusta yksi esimerkki: Kim Wiio hankki kesällä 2019 kahdessa vaiheessa n. 30 % Privanetista omistukseensa. Maksuna hän antoi omistamiaan St1:n osakkeita. St1 on varmasti ihan hyvä yhtiö ja Mika Anttosella hieno visio, mutta miten kannattava sijoituskohde St1 on Privanetin kauppapaikan asiakkaiden kannalta? Kuinka reilusti hinta kauppapaikalla määräytyy? Privanet on Kim Wiion tulosta alkaen markkinoinut erittäin innokkaasti St1:n osakkeita ja uutisoinut yhtiöstä hyvin positiiviseen sävyyn. Lopputuloksena on, että St1 on listan 3. vaihdetuin osake. Hieno homma! Miten homma menee ostajien kannalta: Myyjinä ovat Privanet, jonka omistaja Kim Wiio on St1:n hallituksen jäsen tai Kim Wiion Mininvest. Oliko hinta kohdallaan? Sisäpiiri myi ja määritti hinnan. Aluksi kesällä 2019 osakkeen hinta oli 35 e. Nyt se on 28,5 e. Osinkoa tuli 0,39 e / osake viime vuonna. Mika Anttosen mielipiteen Kim Wiion osakemyynnistä, St1:n tulevista osingoista ja esimerkiksi pörssilistauksesta (ei ole tulossa) voi lukea taannoisesta Talouselämän artikkelista. Vaikea kuvitella, ettei Kim Wiio olisi tiennyt näistä mielipiteistä laittaessaan osakkeet myyntiin Privanetin välityksellä. Ei hyvältä näytä ostajien kannalta. Privanet ei myöskään koskaan kertonut hintaa, jolla St1:n osakkeet firmalle tulivat. Lähipiirivastapuolista ei ole kauppapaikalla kerrottu, Fivakin totesi, että jossain sopimuksen alaviitteessä oleva ilmoitus siitä, että joskus kaupoissa voi olla lähipiiriyhtiö vastapuolena, ei todellakaan ole riittävä.

Wiio siis antoi apporttina St1 osakkeitaan vastikkeeksi Privanetin osakkeista siten, että noissa transaktioissa Privanetin osakkeen hintahaarukaksi tuli muistaakseni n. 0,79 - 0,88€ eli vähän alle silloisen pörssiarvon. Mm. tässä Inderesin kommentissa mainitaan laskennallisena merkintähintana 0,795 per osake:

https://www.inderes.fi/fi/uutiset/st1n-kim-wiio-nousee-suunnatulla-annil...

Olennaista oli tuolloiset olosuhteet eli Privanetin erittäin heikko rahoitustilanne ja ennen kaikkea se, että suunnatulla annilla Wiiolle yhtiön kassaan ei tullut rahaa, vaan St1 osakkeet omaan taseeseen. Kassakriisi jäi siis edelleen päälle, joten luonnollinen jatkumo oli St1 osakkeiden listaaminen Privanetin markkinapaikalle, jonka kautta ne saataisiin muutettua rahaksi. Tässä kohtaa tarvittiin myös myyntimiehiä, joiden toimintaa tässä ketjussa on jo pohdittu.

2019 loppukesästä nimittäin järjestettiin "St1 sijoittajatilaisuus", jossa olin itse paikalla. Wiio oli puhumassa ja kohdetta esiteltiin kuten muitakin Privanetiin ajan saatossa "listautuneita". Muutama päivä tilaisuuden jälkeen puhelin soi, ja langan päässä Privanetin meklari kyseli fiiliksiä St1:stä. Kaupankäynti oli juuri aloitettu, kyselinpä siis volyymeja ensimmäisiltä päiviltä. Ei ollut antaa, kuten ei muistakaan kohteista ole saatavilla. Tuskinpa olin ainoa kuka noita puheluita sai. Ostoperustetta ääneen miettiessäni sanottiin vain, että hinta avasi @35 ja oli nyt jo @35,20 joten juna olisi menossa.

Jos kaupankäynti oli juuri alkanut ja Wiion omistusjärjestely apportteineen tehty, ei ole vaikea arvata kuka olisi todnäköisesti vastapuolella myyjänä. Jos myyjän täytyy ongelmiensa takia vahvistaa kassaa maksimaalisesti, ostajalle tuskin "paras hinta" toteutuu. Uskon, että St1 muut omistajat eivät olleet heti tyhjentämässä salkkuaan Privanetin kautta, joten alussa se saattoi hyvin olla myyjänä aivan yksin. Tämä järjestely muistaen ei sinänsä ihmetytä, että Fiva on määrännyt porukkaan ylimääräisen työkaverin.

 

Näytä koko viesti
Lehto Group - 22.2.2021 07.02

Karhula58 kirjoitti:

  • Odottelin tältä negaritykiltä vielä yhtä (Lehto ehdollisti Q4 tuloksen etumerkin yhteen isoon kohteeseen ja sen tuloutukseen), mutta jo lienee selvää, että rahat saatu ennen 1.1.2021. ja viimeinen neljännes on positiivinen: Hentoa käännettä ilmassa?

Kasvua ei vielä tule, mutta toivottavasti tulosta. Puurakentaminen tulee ja siihen moduulimenetelmät sopivat oivasti. Ja Hannu Lehto antaisi uudelle toimarille rauhan kääriä hihat ja laittaa koneet laulamaan. Downside on 1,25€/kpl, upside kutkuttava, ensivuodesta eteenpäin...

Mielestäni tärkein tapahtui eli ennusteisiin osuminen. Historiallisen osumatarkkuuden heikkouden vaikutus arvostukseen voi olla tässä casessa poikkeuksellinen suuri.

NREP, Kemi/Metsä Fibre ym. diilit viittaavat, että kumppaniverkostosta löytyy luottoa. Uusi tj ruoriin oliko toukokuun alusta. Olisi varmaan vitsinä pidetty, jos 2019-20 vaihteessa olisi sanottu Lehdon olevan nettovelaton 2021 alussa. Annilla toki oma osansa tässä, mutta liiketoiminnan rahavirta osoittaa vahvuutta: 74 MEUR sisään menneenä vuonna. Alan huterat näkymät syytä pitää tutkalla.

Näytä koko viesti
TietoEVRY - 18.2.2021 11.34

Volyymia katsoen eilen taisi olla jonkun isomman myyjän lappuja tarjolla. Viimeisen 12kk aikana ollut kolme pörssipäivää ml. eilinen, jolloin osaketta vaihtunut yli 1 milj kpl. Kokonsa takia kasvunäkymä hillitty, mutta vakaasta tulostasosta maksan mielelläni näillä kertoimilla, osinko lähinnä kirsikkana. Lisäsin eilen loppuhuutarista.

Näytä koko viesti
YTrade anti - 16.2.2021 06.38

Lukuja taisi olla esillä 2015-16 alkaen. Sijoittajien rahoilla näyttää kasvaneen ja ydintoiminnan plussalle saattaminen ottanee vielä vuosia. Kilpailua puskee merkkivaatteiden kirpputorialustoille koko ajan. Vaatefirmojen omia investointeja second hand-puolelle varmaan hillitsee ihmisten oma aktiivisuus asiassa, kun esim. Facebookissa myyntiryhmiä rajataan vain tiettyihin merkkeihin. Ytradella lisäksi tämä "vaikuttaja"-kulma tähän businekseen, ei oikein vakuuta.

49 MSEK valuaatiolla menossa listalle, viimeisin toteutunut liikevaihto pyöreät 6 MSEK...

Näytä koko viesti