Olet täällä

Avidly - 16.9.2022 12.37

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ostotarjouksesta-avidlyn-kahdelle-joh...

Avidlyssa mukana olleille kiinnostavaa luettavaa. Toimivaan johtoon kuuluvat rahoittivat vaikealla hetkellä 150 ja 100K€ hintaan 1€/osake.

Esim. tj:lle kylkeen tuli 323 625 optiota 0,01 merkintähinnalla, jotka merkittävissä mikäli hinta vähintään 6,50 toukokuun lopussa 2023.

Erityistilanteisiin (tässä yrityskauppa) liittyvissä ehdoissa mitään kynnysarvoja ei näytä olleen. Nämä ehdot jätettiin jutun mukaan avaamatta alkuperäisessä kannustinohjelmaa koskeneessa tiedottamisessa.

Heikossa skenaariossa Avidly oltaisiin voitu ostaa selvästi matalampaan hintaan, mutta johto olisi siitä huolimatta tienannut kivasti. 

Näytä koko viesti
Privanet - 23.5.2022 10.31

Ainakin kolmen Lapis-casessa syytetyn Privanetin ex-johtohenkilön nimet mainittu uutisissa aiemmin. Kuka se neljäs mahtaa olla? Tuohon aikaan firmassa varsin näkyvässä asemassa ollut henkilö tuli juuri valituksi Osakesäästäjien pj:ksi.

Vaikka Privanetilla oli nippu konserniyhtiöitä, toimiva henkilöstö oli yhtä ja samaa porukkaa. Haluankin uskoa, että Osakesäästäjissä valinnan taustatyö tehtiin huolellisesti. Onhan kyseessä erityisesti piensijoittajien etua valvova järjestö. Lapis-lainojen kanssa näitä etuja ei tunnetusti valvottu ex-työnantajansa toimesta.

Näytä koko viesti
Nightingale Health - 25.3.2022 01.57

Tässä ~2€ hinnoissa markkina-arvo on tosiaan 3/4 kassasta ja tilikauden 21-22 tappiohaarukaksi voisi arvailla 4-10M. Näytöt puuttuvat ja kaupallinen potentiaali vielä paksun usvan peitossa, mutta pienetkin onnistumiset voivat saada aikaan kunnon tasokorjausta hinnassa. Jos näkyvissä olisi akuuttia rahoitustarvetta tai vaara suunnatusta annista valiojoukolle, case ei kiinnostaisi. Jos joku tietää, niin vinkatkaa vastaavan kassa/mcap suhteen firma, joka ei ole puhallus tai maksukyvytön.  

Näytä koko viesti
Vår energi - 15.2.2022 05.00

https://www.marketscreener.com/quote/stock/V-R-ENERGI-AS-133025650/news/...

"The offering, including the over-allotment option, is multiple times covered at the offer price," it said.

Merkintähinta näköjään lukittu rangen alalaitaan jo eilen maanantaina 14.2.

Myyjien puolelta varmaankin ihan odotettu liike, että jätetään jonkun verran rahaa pöydälle hermostunutta markkinaa kunnioittaen.

 

Näytä koko viesti
Lehto Group - 2.2.2022 03.24

Antt1k kirjoitti:

On kyllä karua luettavaa perjantainen tiedote. Muutama ajatus Lehdosta:

  • Uusi tj. Juuso Hietanen varmasti putsaa pöydän ja alaskirjaa ongelmaprojektit. Jos on tuloutettu viime vuonna korkeita katteita, niin nyt ne sitten viimeistään pitää alaskirjata ja jälki on karua. Mutta  pakostakin tulee mieleen, oliko tässä nyt kaikki? 

Markkinan luottamuksen palautumisen osalta lukisin tämän oleellisimpien asioiden joukkoon. Allaoleva operatiivinen suorittaminen on asuntopuolella ollut kelvollista myös 2019 jälkeen, jolloin kasvun nousuvesi laski ja yhtiön ongelmat paljastuivat toden teolla. Sittemmin muutama kvartaaliraportti on herättänyt odotuksia käänteestä, mutta lopulta liian säännöllisesti on "löytynyt" näitä Toimitilat-yksikön hankkeita, jotka vetävät kaiken muun veden alle. Ko. yksikön johtopaikalla on syystä ollutkin tuulista.

Lehdon raporteissa on viime vuosina kummitellut toteamus näkymistä tyyliin " ...mutta keskeneräiset toimitilahankkeet rasittavat kannattavuutta aikavälillä x". Se on jäänyt kuitenkin markkinan arvailtavaksi, kuinka vakavista tappioista on kyse negatiivisessa skenaariossa. Raaka rehellisyys sopimuskannan laadusta kerrottaessa olisi selvä parannus vanhaan Lehtoon verrattuna. Tiedä sitten, kuinka innokkaasti tj Hietanen lähtisi vetämään tällaista linjaa kun hpj Lehdon käytännön vaikutusvalta lienee edelleen suuri.

Näytä koko viesti
Lehto Group - 1.2.2022 03.26

Opiskeleva sijoittaja kirjoitti:

Omasta mielestäni hyvä idea heittää huonot uutiset ilmoille saman tien kun uudet henkilöt ovat aloittaneet.

Nyt pöytä on puhdas (tai ainakin puhtaampi), mutta vaikea lähteä arvailemaan paljonko noita tappiollisia urakoita on mahdollisesti vielä projektikannassa.

Näin on, ja pöydän putsausta todellakin sopi odottaa uudelta tj Hietaselta, jos oli vähänkään perehtynyt yhtiön näyttöihin aikaisemmassa viestinnässä. Onneksi viestitti markkinoille jo viime vuoden puolella, että 2022 suoritus on pitkälti pedattu.

Rahoitustilanne oli hyvä 2020 lopun annin jälkeen, ja osake tarjosi reilun tuoton vuodenvaihteesta Q1/21 julkaisuun, jolloin koitti paluu arkeen. Voi kuvitella, mikä tasetilanne olisi nyt, jos antia ei olisi tuolloin tehty. Luottolimiittejä neuvotellaan uudelleen ja antia hinnoitellaan kurssiin. Kiinnostavaa seurattavaa kesää kohti.

Näytä koko viesti
Lehto Group - 29.1.2022 03.10

Vaikeaa on, kun vielä siivotaan taseesta sopimuksia, jotka tehty 2017-19 mitä todennäköisimmin mataliin ja kiinteisiin hintoihin tarjouskilpailun voittamiseksi. Jotain on silti firman kulttuurissa muuttunut, kun negatiivisia ennakkotietoja annetaan jo 3 viikkoa ennen tilinpäätöstiedotetta. Vanha Lehto olisi luultavasti laittanut tämän ulos tp-tiedotetta edeltävänä perjantaina pörssin sulkeuduttua. Tästä pisteet uudelle tj:lle.

Näytä koko viesti
Wärtsilä - 28.1.2022 11.30

Lead Zeppelin kirjoitti:

Löysikö joku raportista olennaisia heikkouksia?

Omaan silmään EBIT% missi ei sellainen ollut, mutta ehkäpä se, että näkymiä ei Q1 pidemmälle saatu + osinkopettymys.

Näytä koko viesti
Wärtsilä - 28.1.2022 11.08

Löysikö joku raportista olennaisia heikkouksia?

Näytä koko viesti
Kempower - 2.12.2021 11.17

Pääseekö tähän retail-instikat osallistumaan ollenkaan? Instituutioannin osalta ei löydy merkintäohjeita.

Näytä koko viesti