Olet täällä

JR:n allokaatioblogi - 17.10.2022 06.20

Erona muihin valmistajiin suppea jälleenmyynti ja huoltoverkosto. Nettimyynti varmasti halvempaa verrattuna valkokaulusspedeihin marmorin liepeillä. Asiakkaiden tavoitettavuus valitulla taktiikalla heikompaa. Itse ainakin haluan hypistellä auto ennen ostoa. Tämä tilanne tosin luultavimmin reunamarkkinan ulkoreunoilla esim Suomessa kehätien ulkopuolella. Merkkihuoltokin paikallisessa liikkeessä on monella mukava asia. Noi nyt sellaisia mitkä vaikuttaa omaan kiinnostukseen omistaa tesla kulkineena. Toki mielestäni aika spedeä keskituloiselle laittaa autoon yli 20k€. Hyviä käytettyjä premiumeja saa parin kympin tuntumaan ja ajo tuntuma ei niistä enää juuri muutu. 
 

Auton omistaminen/ostaminen ja sijoittaminen samassa langassa, mitä helvettiä! Ostamalla (sähkö)auton ei voi säästää, mut voi toki kuluttaa vähemmin vs los stupidos auto velaks.

Tesla sijoituksena, ¿1,5 miljardia$? tuloja päästöhyvityksinä vuodessa. Siinä vähän vipua kaivaa vallihauttaa, mut riittäkö tai kauan tuloja tiedossa. Edulliset mallit puuttuu eli haastavaa on saada markkinaosuuksia persaukisten keskuudessa (keskiluokka ja sitä alemmat tuloluokat). Valmistus määrät taitaa olla aika pieniä vs toijota, volkkari ja muut skeidat. Pienempänä pienet ongelmat ja isompana isommat. Isossa tuotanto määrässä pikku feilu ni ropisee takkiin aika kivasti. Pienissä määrissä feilut voi paikata vaikka päästöhyvityksillä. 
Kuulin joku vuosi sitten nahkahousuissa hikoilevalta kollegalta että baijerilaiset ja muut paskamaan merkit ihmeissään kun kaupuntilaisia kiinnostaa enempi pössyttely ja skuutit. Miks ihmeessä ostaa auto, jos asuu oikeassa kaupungissa missä julkiset toimii ja vuokra vempeleitä on tarjolla pilkka hintaan? En ymmärrä tulevaisuuden automarkkinaa kun lähtökohtaisesti auto on turhake.

Näillä päätelmillä en ole ostamassa teslaa talliin tai salkkuun. 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 5.8.2022 06.12

Just tota vanhaa labbista harjailin, ni tässä vähän ajatuksia koirista. Toi kun tykkää käydä vieraiden kanssa ulkona ja on aika avoin luonteeltaan.

On hyvä pitää mielessä myös se että koira on myös tapaeläin wink eli ne tykkää rutiineista ja totutut asiat ovat usein mukavia ja turvallisia. Tuttu tyyppi ulkoiluttaa koiraa ja tekee koiran näkökulmasta mukavia ja ehkä uusia asioita, tällainen tarjoa koiralle tosi hyvää vaihtelua. Toiminta lisää myös koiran avoimuutta ja itsevarmuutta. Toki asiat kannattaa tehdä koiran ehdoilla esim epävarmuudet yms huomioiden.

Näytä koko viesti
Fortum - 3.3.2022 11.38

Energian hinta nousee ja Fortum tuottaa sitä pääosin vesi- ja ydinvoimalla. Uniperseen kautta kaasukin mukana isosti. Toisaalta saksalaiset rimpuilleet eroon ydinvoimasta ja halunneet sitoutua toverin tuottamaan kaasuun. Sakemanneille koittaa nyt aika maksaa typeristä päätöksistään. Saksan valtion kannalta Uniperse on liian merkittävä kaatuakseen eli tukevat jollain tapaa yritystä selviämään hankalan syklin yli.

Pohjoismaissa Fortumin asema on vakaa ja turvattu jo sähköjärjestelmän toimivuuden kannalta. Erityisesti sähköntuotannon takia Fortum on vakaa sijoitus, verrattavissa betoniseiniin. Jos paska osuu tuulettimeen ja Fortumin liiketoiminta vaarantuu pohjoismaissa, niin hankaloituu toiminta ympäristö myös kiinteistöpusineksessa.

Miljassakaan ei olut virtaa jos ei sähköä tule pistorasiasta. Jos Fortumin pusinekset ei kannata niin voi siirtyä viinipakolaiseksi Epsanjaan.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 26.2.2022 10.37

Lindbergin on ihmetelty liikekannallepanon hitautta. Onkohan Ukrainan päättäjiä vaivannut sama hyvä uskoisuus kuin länsimaiden johtajia. Viimeiseen asti on uskottu diplomatian keinoihin. Eikä ole haluttu reagoida, koska venäjä voisi tulkita sen provokaationa. Toivottavasti päättäjät ymmärtäisivät jo venäjän epäluotettavuuden ja toimisivat päätöksissään sen mukaisesti.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 26.2.2022 10.23

Epäilen myös että venäläisten ajatuksena on ollut, että taistelut on nopeasti ohi. Epäilen että jos Ukrainan puolustus kestää viikon niin venäjällä alkaa paine kasvamaan merkittävästi. Varmaan venäläisillä on myös exit strategia mietitty, jolloin voivat omasta mielestä näyttäytyä voimakkaina ja tilanteen hallitsijoina. Heille varmaan kelpaa jos nuket on istutettu hallintoon tai saavat lohkaistua separatisteille isomman palan maata idästä. Lisäksi satamakaupunkien valloittaminen tuenee tyydytystä, koska satamat merkittäviä logistisia solmupisteitä. Häviäjänä poistuminen ei lienee vaihtoehto venäläisille. Mielenkiintoista olisi nähdä venäjällä sisäistä vastarintaa. Valitettavasti vaikutusvaltaiset on peloteltu munattomiksi. NHL tähtikin on kieli putlerin vaossa, vaikka on turvassa toisella puolella palloa.

Toivottavasti Ukrainan puolustus kestää. Kuten todettu jokainen päivä pelaa Ukrainan pussiin.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 25.2.2022 09.38

Tuohon sissi toimintaan tuntuu liittyvän usein harhakuvitelma, että sissi toiminta taktiikkana toimii missä vaan. En näen sissi toiminnalle edellytyksiä avoimessa maastossa, jota Ukrainassa on pääosin. Maan länsi ja pohjois osissa peitteinen maasto ja korkeuserot tarjoavat suojaa sissitoiminnalle. Näillä alueilla maasto tarjoaa muutenkin suojaa puolustustaisteluissa. Tasanko ja aroalueet (idässä?) Putlerin armeijan saa valloitettua pienemmin tappioin kun siellä kaluston ylivoima on paremmin hyödynnettävissä. Toisin sanoen putler voi valita alueet missä käy taistelunsa, jolloin näyttäytyy myös voittaja omassa kuplassaan. Millaisen kuvan putler antaisi lähipiirilleen jos häviäisi sodan. Tämän takiahan siellä on suurin osa venäjän tällä hetkellä käytössä olevasta armeijasta.

Sota on kallista ja pitkittyessään aiheuttaa myös enemmin siviiliuhreja. Putlerin mainehaitta maan sisällä jää pienemmäksi ja taloudelliset menetykset vähäisemmäksi, kun sota kestää lyhyempänä. Voiman näytöksi riittää kun tipauttaa toisen kanveesiin ekassa erässä, vaikka vastustaja onkin selkeä altavastaaja. Miksi otella 12 erää kun voi poistua ”voittajana” jo ensimmäisessä?

Näytä koko viesti
Sampo - 11.2.2022 07.29

Niin ”vakuuttavaa” provoa tietäjältä et piti tarkastaa oman auton vakuutuksen hinta If:ltä ja Pop:sta. If voitti n. 300€ halvemmalla hinnalla. crying
 

Itsekkin olen luopunut sijoittamisesta pankki osakkeisiin, koska op on olemassa. Luopumisen yhteydessä napsin +50% nousut takataskuun odottamaan halvempaan huomista. Käännän takin ja unohdan op:n ylivoiman kun markkinat vähän notkahtaa. 

 

Näytä koko viesti
Fiksu kuntopyörä kotiin - 28.1.2022 07.44

Sisäpyöräilyssä on se hyvä puoli että ainakin kevyemmän session voi tehdä työaikana jonkun yleisen teams tms tilaisuuden aikana. 
Vaippapöksyt on aika ehdottomat ja ääni myös mtb lukkopolkimille/kengille.

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 27.1.2022 11.19

Ei valitettavasti kauheasti yllätä. Logistiikan haasteet mm. AKT venkoilu joka välissä, vaikuttaisi ainakin omaan päätöksen tekoon. 
Investointi olisi ollut erittäin tervetullut kaakkois-Suomeen.

Näytä koko viesti
Fiksu kuntopyörä kotiin - 25.1.2022 05.43

Itse aiheeseen, omasta mielestä kuntopyörä on ihan hyvä ratkaisu jos sen käyttäjiä on useampi. Trainerin hinnalla saa paljon hyvää jos on siihen sopiva pyörä jo olemassa. Vielä jos pyörää voi seisottaa trainerissä treenikauden ajan, niin sen käyttäminen hieman helpottuu ilman yllä mainittuja välppäyksiä. Pelkän trainerin tilan tarve myös melko pieni vs kuntopyörä/vaateteline. 

Varmaan jossain vaiheessa itsellä trainerin päivitys on ajankohtainen. Täytyy olla siinä vaiheessa yhteydessä Teknokraattiin kun sillä vaikuttaa olevan asiasta tietoa yes

Näytä koko viesti