Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -

Millä tavalla merkitään futuurien ja valuuttojen kaupat kirjanpidossa? Lähinnä mietityttää tuo korkea vipu mikä näissä tuotteissa on, koska esimerkiksi NQ, ES, RTY jne futuurien oikea arvo on aivan jotain muuta kuin se mitä näkyy markkinadatasta ja valuutoista sen verran että onko tosiaan näin, että esimerkiksi 100k EUR/USD positiosta tulee ostosta ja myynnistä kirjanpitoon 100K? Tämähän tarkoittaisi sitä, että ihan muutamalla touhutonnilla voi veivata miljoonien liikevaihdon yritykselle joka kuulostaa ja näyttää hieman hassulta.

Näytä koko viesti
Kulta sijoituskohteena -
Heikin Ashi kirjoitti:

Maaliskuun rysäyksessä (joka tarttui myös jalometalleihin) ja  jolloin esim. S&P 500 notkahti n. 35 %, MTA ei laskenut kuin 1,6 %, WPM 3,4 %, FNV 7,4 % ja RGLD 9,0 %.

 

Hyvää tekstiä mutta millä periaatteella tämä on tosi? ei ainakaan markkinadataa katsomalla.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -
kaleeri kirjoitti:

Pienet määrät kauppoja voi ollakin helpoin kirjata suoraan kirjanpito-ohjelmaan. Suuremmissa määrissä transaktioita pyrkisin siihen, että sovittaa välittäjän raportit osaksi kirjanpitoa ja kirjaa niistä kokonaissummat kirjanpito-ohjelmaan. Hulluahan se olisi kirjata käsin esim. tuhansia kauppoja. Mahdollisuus päästä katsomaan yksittäisiä tapahtumia pitää kuitenkin olla olemassa.

Okei no tästä saankin vastauksen yllä kysymääni kysymykseen vaikka olinkin lukevinani kaikki postaukset tarkkaan mutta tämä meni hieman ohi, Pahoittelut tuplapostauksesta.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -

Olen jo pidemmän aikaa pohtinyt yrityksen perustamista jotta voi käydä ETA-alueen ulkopuolella olevilla futuureilla sekä valuutta kauppaa mutta tuosta kirjanpito möröstä olisi vielä kysymys kun tulee käytyä aktiivisesti 20-50 kauppaa per päivä niin saako tätä mitenkään järkevästi kirjanpitoon vai hukunko tähän työhön aivan täysin? Onnistuisiko kirpanpito vaikka kuukausittan könttänä instrumenttikohtaisesti eli vaikka osakkeella X voittoa 1000 ja tappiota 1000 kuun sisällä ja liittää välittäjältä kuukausiraportin mistä näkyy jokainen kauppa erikseen päivämäärillä.

Näytä koko viesti