Olet täällä

Exxon Mobil - 8.1.2021 08.30

Exxonia ja Chevronia salkussa merkittävällä painolla. Ihan mukava, kun on pitkästä aikaa edes pientä positiivista virettä öljysektorilla. Näitä omistaessa on ollut viime aikoina ns. ”usko koetuksella”, kun tälläkin palstalla ihmiset postailee päivityksiä kymmenien prosenttien vuosituotoistaan. Olin jo myymässä loppuvuodesta nämä laput, mutta päädyin kuitenkin siihen, että katselen kesään asti, miten nämä juoksee. 

Näytä koko viesti
Exxon Mobil - 26.9.2020 12.32

Bingo53 kirjoitti:

Talvi se tulee jenkkiläänkin. Tuskinpa nuotiolla värjöttelevät.

Pörssikurssia selittävä muuttuja ei taida olla nyt öljyn hinta vaan varastot. 

 

Näin näkisin tilanteen myös. Kurssi on ensi kesänä 47d, saa ottaa talteen. 

Näytä koko viesti
Tupakkateollisuus - 25.9.2020 11.15

Bingo53 kirjoitti:

Salkkuja minulla on useampia ja kolmessa pankissa. Tässä salkussa missä Altria on, aktiivisia rahastoja on 19 kpl, osakepositioita 20 kpl ja etf-rahastoja 18 erilaista. Koko tämän salkun arvosta Altrian paino 5,2% ja salkun osakeosuuden painosta 8,5 %. Tässä painossa suurin piirtein haluan sen pysyvänkin. Tässä salkussa on osinkostrategia.

Nordnetissa on toisenlainen salkku ja siinä on kasvustrategia. Niinpä sen sisältö ja käsittely on erilainen, mutta siinä on Health Carea defensiivisenä.

yes

Mikäs Altriaa on laskenut viime päivät (kurssi nyt 38 ja risat), yleinen markkinatunnelmako? Voinee sanoa, että tällöin ns. väärin laskenut. Ensi viikolla taitaa olla tankkauspäivä.

Näytä koko viesti
Tupakkateollisuus - 5.9.2020 10.46

Bingo53 kirjoitti:

Olen samoilla linjoilla. Minulla on määrätavoite eli kpl-määrä, jonka Altriaa aion hankkia ja sille osinkotulotavoite. Kun tavoite on saavutettu en osta sitä lisää vaan jotakin toista vastaavaa - vaikkapa lisään Coca Colaa jos ei muuta löydy. Salkun osinko-osakkeiden positioilla on kaikilla osinkotulotavoite, johon tähtään ja määrä tulee siitä. Vuositulo muodostuu näiden summasta.

Näkökulmani on, että kasvuosakkeet myydään nyt musta-tuntuu omistajille ja iso raha palaa perusbusinekseen - osinkotuottoon. Aikaa voi mennä.

 

Minkälaisella painolla Altriaa salkussa? Minulla noin 6% koko salkusta. Mutta jos mennään näillä tasoilla joulua kohti, niin paino noussee 15% hujakoille. Itselläni myös Cokista salkussa. Yksi salkun kivijaloista Pfizerin kanssa, molemmat noin 17% painolla. Viimeisimmät Colat ostettu 2013, aina muka liian kallista lisäostoihin. Pfizeria osteltu ”säännöllisesti” vuoden parin välein. Nyt meneekin jo osin off topiciksi, joten jätän Cokis ja Pfizer -keskustelut tämän ketjun osalta tähän. Perspektiiviä kuitenkin hajautuspohdintaan, joten katson edellä olevat virkkeeni perustelluiksi, vaikka tobacco-ketjussa ollaankin.

Näytä koko viesti
Tupakkateollisuus - 5.9.2020 09.39

Bingo53 kirjoitti:

Itse olen keräillyt Altriaa - pyörii nyt 41..43 USD kieppeillä ja dollari on halventunut muutamassa kuukaudessa 10% euron suhteen.

Tuossa linkissä on hyvä analyysi tupakkayhtiöistä, viikon vanha:

https://www.suredividend.com/best-tobacco-stock/

Siinä on analysoitu alaa ja kuutta suurinta yhtiötä. Sen luettuani totesin keränneeni oikeaa lajia.

 

Altriaan avattu positio kesällä myös täällä. Eilen tankattu lisää. Jos pyörii 42-44d kieppeillä loka-marraskuussa, niin lisäillään. Näen tämän 50d lappuna ensi kesään mennessä. Osinkotuottoprosentti huomioiden näen tässä sauman reilun 20% tuottoon vajaan vuoden aikajänteellä. Korona tulee boostaamaan tätä lappua. 

Näytä koko viesti
Mitä mieltä seuraavasta strategiasta? - 22.8.2020 10.50

RahatonMies kirjoitti:

 

segesege kirjoitti:

Velkavivuttaminen vaatii aktiivista näkemyksen ottamista, mutta sitten ollaan sijoittamassa indeksiin ajallisesti hajauttaen koska ollaan inhorealisteja omiin kykyihin luottamisessa. En mä tiedä, "strategiana" tämä on minusta yhtä idioottivarma kuin jotkin ruletin tuplaa alkupanos kunnes napsahtaa -systeemit, mutta voihan se silti toimia. Joko luotat itseesi ja vivutat jos tuntuu että kaikki menee hyvin tai sitten et, mutta tietenkään ei ole olemassa mitään tapaa vivuttaa velalla ilman että joutuu ottamaan kantaa siihen miten markkinat mahdollisesti tulevaisuudessa tulevat menemään.

 

(Henk koht näkemykseni/arvaukseni nykytilanteessa on, että kaikki menee hyvin ja ideasi on loistava, mutta tietysti jos tämä olisi satunnaisten nimimerkkien äänestystilanne, voisit yhtä hyvin konsultoida markkinoita itseään)

 

 Sitten kun huomaat pöydästä löytyvän nimiä sahamies, pyysing, vuoksenmaa, kyllönen yms vaihtoehtoina on joko poistua, tai ottaa ilta oppirahoina ja hyväksyä se tilanne, että tänään et ainakaan taidolla tule "markkinoita" voittamaan. 

 

 

laughlaugh

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 16.7.2020 10.16

Surkea suoritus HK Scanilta odotuksiin nähden ja markkinareaktio ansaitusti sen mukainen. Omat laput heti kaikki ulos ja uutta matoa koukkuun. Keskoa sisään hintaan 15.94e ja tätä lappua sitten myymisen sijaan ostan lisää, jos laskee ensi viikolla.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 15.7.2020 08.02

Ostettu HK Scania hintaan 2,185e tjsp. Huomenna osavuosikatsaus. Odotan reipasta nousupäivää. 

Näytä koko viesti