Olet täällä

Finnair - 4.7.2020 06.59

tappio kirjoitti:

Tarjottavista kun vahentaa merkintaoikeuksilla merkatut jaa 25.7 miljoonaa osaketta. Muistelen etta saannoissa sanottiin, etta nama jaetaan merkkareilla merkittyjem maaran mukaan ja jos oletetaan etta kaikki merkkasivat myos ylimaaraisia niin jokainen saa 2% siita maarasta mita kaytti merkkareita. Ilman merkkareita yrittaneet ei saa mitaan.

Meniko oikein?

Käsittääkseni valtiolla ei ollut EU:n lupaa kasvattaa omistusosuuttaan, eli se ainakin jätti ylimääräiset merkkaamatta. Eli jos kaikki muut merkkasivat ylimääräisiä, niin tulisi 4%. Koska kuitenkin osa jätti ylimääräiset merkkaamatta, niin veikkaan että yli 5% tulee..

Näytä koko viesti
Tammiralli - 9.1.2020 11.19

Oleko kysynyt Nordnetistä että miten tässä näin kävi? Minulla kävi samoin, kun ostelin jälkikasvulle ja vaimolle kaikkia kolmea superia, onneksi vain satasilla 30.12. ennen yhtä. Kaikki toteutettu 3.1.  Ei se rahanmeno, mutta meni luotto Nordnetin toimintaan piirun verran alemmas.

 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 26.12.2019 11.05

Antero Vipunen kirjoitti:
Rahamiäs kirjoitti:
Erik kirjoitti:

Tässä osinkojen verotus-kysymyksessä ei moni tunnu näkevän metsää puilta. Jos eläkeläis-Eero painaa 50k osakesäästötilin kautta osinkolappuihin ja nostaa ekana vuonna kaikki osingot, esim 2k, käteen, on veroseuraamus huomattavasti pienempi, kuin AO-tilin kautta.

Jos ed. esimerkin osakkeet pysyy +-0:ssa ja osinkoja tulee 2k, maksaa Eero (2k/52k) x 30% (tai 34%) veroja. 

Tarkalleen ottaen esimerkissäsi ei ekana vuonna nosteta kaikkia osinkoja vaan suurin osa nostosta on sijoitettua pääomaa. Toki ymmärrän mitä tarkoitat ja veroprosentti tuntuu pieneltä alussa. Eläkeikäiselle osinkosijoittajalle OST voi olla hyvä vaihtoehto. 

Miten tämä tulisi nyt ajatella? Eikö siis pidäkään paikkaansa väite että jos ottaa vuosittain kaikki osingot kulutukseen niin nykyinen osakesäästötili on edullisempi. 

Laskeskelin taulukkolaskentaohjelmalla tilanteen, että jos painaa tuon 50k hyviin osinkolappuihin (5% osinko) nyt 2020 alussa, niin jos joka vuosi nostaa tuon 2500 e tililtä, on veroprosentti ekana vuonna 1,4%, tokana 2,8 %, kolmantena 4,1 % jne. koko ajan nousten, kunnes vasta vuonna 2058 veroprosentti on 25,5 %, eli normitilin vero. Salkussa on silloin siis edelleen nuo alkuperäiset osakkeet eikä yhtään käteistä, ja sinne on kertynyt verovelkaa, eli verotusta on saatu lykättyä melkoisesti.

Tämä olisi tosiaan loistava tapa elellä eläkkeellä, jos tuo OST:n maksimisumma olisi isompi, sillä tuo 2500 € bruttona ei oikein vuositasolla riitä..

 

 

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 23.12.2019 05.56

Mitäs mieltä tästä Mandatumin bonuksesta?

https://uusi.mandatumlife.fi/tiedotteet/lisabonus-trader-osakesaastotili...

Eli jos ymmärsin oikein, niin bonuksen määrä määräytyy ensi tammikuun 31. päivän sijoitetun pääoman määrän perusteella. Lisäksi pitää pitää sijoitukset 80 prosenttisesti vuoden loppun saakka. Sitten saa "korkona" 1 % helmikuussa 2021 (eli veronalaista?).

Maksimissaan siis mahdollista saada 500 euron bonus.

Pitääpä vielä miettiä avaanko tilin Mandatumiin, jonka kulurakennetta en heti löytänyt, vai Nordnettiin, jossa nyt 5 € minimikulu ostoissa.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho - 8.9.2019 02.32

Ainakin Tapiolan Akateemisessa oli eilen, en kyllä ostanut, selailin vähän.

Näytä koko viesti
Mihin osinkoyhtiöihin sijoittaisit velkarahalla juuri nyt? - 25.9.2018 11.07

Lyhyt vastaus: unssin sijoituskolikkoja patjan väliin, tai ehkä kassakaappiin.

 

Pitempi vastaus: https://blogi.nordnet.fi/miksi-en-omista-kulta-etfia/

 

Näytä koko viesti
Technopolis - 17.3.2017 07.20

Aki kirjoitti:

Uusi yritys 3,10:n puhkaisemiseen. Arvaukseni on, että ei mene vielä tänään puhki.

Tulkaa muuten yhtiökokoukseen ja vaatikaa omien osakkeiden ostoja. 20.3. kello 10 asti on aikaa ilmoittautua eli ilmoittautukaa heti.  Vie minuutin. Itse kokous 23.3. kello 13 Innopoli kolmosessa. Kestää tyyliin tunnin. Mie ainakin meen ja sanon jotakin aiheesta. Se, että firma ei näillä hinnoilla osta omiaan on hallitukselle lähinnä häpeällistä. Tämänkokoiset yhtiöt ovat aina välillä ottaneet huomioon yhtiökokoustoiveita, joten tämä ei ole pelkästään tuulimyllyjä vastaan taistelua.

Hyvä idea, yritän järjestää että pääsen tuonne! 

OK, nyt ilmoittauduttu. Mutta miksi piti ilmoittautuessa kertoa arvo-osuustilin numero, en muista koskaan tällaista tehneeni aiemmin?

 

Näytä koko viesti
Amer Sports - 10.2.2017 10.04

Amer maksaa keväällä osingon sijasta pääomanpalautusta:

"Hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle, että osakkeenomistajille maksetaan pääoman palautusta 0,62 euroa
osakkeelta. Pääoman palautus maksetaan sijoitetun vapaan oman pääoman rahastosta."

Mitä tämä nykyään tarkoittaa yksityishenkilölle verotuksen suhteen?

Ennen nämä pääomanpalautukset sai verotta, mutta tämä muuttui pari vuotta sitten jotenkin.

Verottajan sivulta en saanut tolkkua miten se nykyään menee (siellä puhutaan pääomasijoituksen ajankohdasta):

http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Henkiloasiakkaan_tulovero...

Näytä koko viesti
Deutsche Bank - 30.9.2016 10.41

AB oy kirjoitti:

Käsittääkseni suurin osa (vai kaikki) db X-trackersin ETF:t ovat synteettisiä. Synteettisiä, mutta silti "aitoja" ETFiä.

Minä taas olen ollut uskossa että esimerkiksi omistamani db x-trackersit, DXET:tä ja XDUK, ovat nykyään fyysisiä.

Muuttuivat jokin aika sitten, jolloin kulut nousivat nollasta 0,09 %:iin.

Korjatkaa viisaammat jos olen väärässä.

Näytä koko viesti
Syntiosakkeet - 4.9.2016 11.09

Lehtopöllö kirjoitti:

Viimeinen lause olisi voinut olla myös kuvatekstina, nyt piti lukea koko teksti läpi ja ihmetellä millä tavalla kuvan nainen on erityisen syntinen :)

Eiks punatukkaiset muka ole?

Lehtopöllö kirjoitti:

Helsingin pörssistä tällä teorialla ei taida voida hakea ylituottoa paljon muualta kuin Saga fursista? Taidan jättää minkit, ketut yms edelleen rauhaan ja jäädä odottamaan josko Altia joskus yksityistettäisiin. 

Mites Olvi?  Voi onko vain viinatehtaat syntisiä, oluen panijat ei?

Näytä koko viesti