Olet täällä

Nordea - 2.8.2019 09.26

Turskanpyytäjä kirjoitti:

Sellainen havainto kadulta, että Nordea on silminnähden käynnistänyt kovan myyntityön. Otantakoko ei toki ole merkittävä, mutta useasta lähteestä koottu. Mm. Asuntolainoja todella halutaan antaa, katu/some -mainontaa sekä entistä pienempien yritysten varainhoitoa. Vaikea sanoa biittaako volyymi kutistuvia katteita, mutta uskallan väittää että jotain on alkanut operatiivisella tasolla tapahtua.

Voin kompata tätä. Olen itse ollut asuntokaupoilla nyt keväällä/syksyllä ja ainoat pankit, jotka Suomessa tarjoavat tällä hetkellä yli 25v asuntolainoja ovat Nordea(35v) ja Hypo(40v). Tämä on asuntolainan ottajalle loistava tarjous, mutta todennäköisesti vain osa asuntolainojen ottajista ymmärtää miten hyvä on kiinnittää mahdollisimman vähän omaa pääomaa seiniin eikä maksaa mahdollisimman nopeasti lainaa pois. Tosin ne asiakkaat jotka tällä perusteella tulevat Nordealle ovat todennäköisesti niitä, joiden elinkaarituotto on korkeampi, koska voisin arvata että heillä on myös omaisuutta.

Keskustelin aiheesta myös Nordeassa työskentelevän tuttavan kanssa. Tuttava neuvoi olemaan tiukkana Nordean kanssa neuvotteluissa, koska: "Ne haluu kaikki asuntolaina-asiakkaat mitä niillä on mahdollisuus saada, keinolla millä hyvänsä." Sainkin ylivoimaisesti parhaimman lainatarjouksen Nordealta.

Joten Nordealla on selkeästi painetta ylhäältäpäin antaa asuntolainoja ja siten sitoa asiakkaita. Uskoisin että tämä aggressiivisuus asuntolainamarkkinoilla tulee nostamaan Nordean markkinaosuutta Suomessa. Tämä tosin tulee todennäköisesti hieman pienemmällä katteella.

Näytä koko viesti