Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.1.2018 09.42

Kvanttitietokone turvallinen salaus osataan tehdä. Ongelma on vain se, miten tehdään nopeasti paketointi, jakelu ja levitys Internetin suojaamiseksi, jos jostain maan alta tulisi nyt NSA tai alienit ilmoituksen kanssa, että tässä meillä olisi sitten tämä 4096 qubitin vehje. Massatuotanto alkaa justiinsa. 

https://en.wikipedia.org/wiki/Post-quantum_cryptography

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 5.1.2018 09.15

@Koodari: Super mielenkiintoista luin pari saittia läpi tuosta Ethereumista ja olen liekeissä. 

 

@Casteliero: Onko olemassa jotain yhtä keskitettyä lähdettä, josta saa hyvän yleiskuvan olemassaolevista lohkoketjusovelluksista käsittäen niiden heikkoudet ja vahvuudet sekä lähivuoden odotettu roadmap. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 5.1.2018 01.46

@JR: Toki niin, että todistettavissa olevaa rajoittamatonta "Turing" koodia on helppo tehdä moniin käytännön tapauksiin. Kuitenkin jos alusta mahdollistaa rajoittamattomat spesifoinnit on vaikean todistettavuuden lisäksi toinen haaste se, että sopimuksen tilan evaluointi voi olla algoritmisesti raskas laskennallinen operaatio (tai sitten vain koodari on tehnyt joko tahallaan tai tahtomattaan huonolaatuista tehotonta koodia). Näiden seikkojen vuoksi pitäisi joko rajoittaa kielen ilmaisuvoimaa tai muuten luoda sertifiointijärjestelmä, miten älysopimuksia luodaan ilman että tehdään tuhoa.

 

@koodari: Kun kerran tietojenkäsittelytieteen tohtori olen (hahahah!), totean, että hyvä jäsennelty vastaus ja mielestäni hyviä esimerkkejä, jotka avaavat sitä minkälaista tietoa tarvitaan missäkin tilanteessa. Krypto-puolessa tosiaankin mielenkiintoista tulossa omistamasi datan turvalliseen kohdennettuun paljastamiseen liittyen, mutta kaikki tämä on sinänsä ollut jo valmiiksi mietittyä puhtaimman tieteen eli matematiikan tutkijoiden toimesta jo hyvän aikaa sitten.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 5.1.2018 09.11

@Casteliero: Hyvä kuvaus tuo sinun pitkä postaus ja erityismaininta pelkän suomenkielen käytöstä ansiokkaasti. Teknisesti ottaen lohkoketjujen iso juttu on se, että rehellisyys voidaan automatisoida ja se tulee out-of-the-box. Kryptovaluutat ovat vain yksi pikku sovellus (tai ei ole pikkusovellus, mutta haluan vain alleviivata, että se on yksi monista). On esitetty mm myös erilaisia "demokratia steroideissa" sovelluksia, joka jättäisi mm parlamentit työttömiksi (tosin en kannata tätä ottaen huomioon, kuinka helposti ihmisiä voi johtaa harhaan ja kuinka valitettavan yleistä on tietämättömyys ja jopa tyhmyys). Toinen epärealistinen, mutta myös mahdollinen sovellus olisi se, että oikeusjuttujen lukumäärä saadaan minimoitua, kun kaikki on älysopimustettu (smart contract). *Teoriassa* smart contract on matemaattinen täydellinen aukoton kuvaus, joka ei jätä tulkinnanvaraa ja lopputuloksen laskee tietokone automaattisesti, joten oikeudenkäyntejä ei niiden osalta tarvita (teoriassa). Ongelma smart contracteissa on se, että liian suuri ilmaisuvoima (Turing täydellisyys) ei toimi käytännössä, koska pitäisi pystyä todistamaan matemaattisesti, että ohjelmakoodia toimii oikein kaikissa olosuhteissa, mutta tämä on mahdotonta yleisessä tapauksessa (teoreettisessa tietojenkäsittelytieteessä puhutaan ns pysähtymisongelmasta "halting problem") , joten ilmaisuvoimaa joudutaan rajoittamaan, jos joskus tulisi jotain sellaista, että lähes kaikki on "älysopimustettu" 

Edit: Mitä ilmaisuvoiman rajoittaminen voisi tarkoittaa käytännössä olisi esimerkiksi jonkinlainen rajattu versio temporaalilogiikasta ilman kvanttoreita. Konkreettisemmin esimerkiksi if-then-else rakenteet aika attribuuteilla ilman luuppi-käskyjä tai ns äärelliset automaatit kuvauskielenä. Tämä kehityssuunta johtaisi siihen, että formaalien verifiojien ja spesifoijien työmarkkinat aukeaisivat ja lakimiehet joutuisivat osaamaan kovaa kvantitatiivista kamaa eikä pelkkää tulkintapehmoilua

Edit 2: On valitettavaa, että mediafokus on vain rahoitusalan mahdollisuuksissa, mutta se on ymmärrettävää, koska pääsääntöisesti ihmisiä kiinnostaa vain oma napa, varallisuuden kasvatus ja taloudellinen riippumattomuus. Onneksi tämä kuitenkin inherentisesti tuottaa sivutuloksena elintason kasvua ml äiti Teresa sovelluksia

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.1.2018 03.27

alatalot kirjoitti:

Wessman on ajattelija joka rakentaa näkemyksensä omiin tuttuihin peruspilareihin ja koittaa sitten nähdä suurempia kokonaisuuksia näihin peruspilareihin nojaten, perspektiiviä vain kasvattamalla. Sama kuin keskustelisin maailmanpolitiikasta mummoni kanssa joka ei viimeiseen 30 vuoteen ole tiennyt muusta kuin Suodenniemen asioista. Kehitys kehittyy niin kovaa, että Wessmanin tyylinen ajattelumalli tuottaa johtopäätöksiä, jotka ovat hyödyllisiä kuin eilisen lehti. Wessman on kuin koodattu AI, joka pärjää tetriksen tasoisessa pelissä ja joka saa intuitiivisen AI:n raivon partaalle.

:)

Voisitko esimerkkien tai muuten argumentoiden osoittaa johtopäätökset, jotka Rogerilla ovat metsässä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.1.2018 01.53

Löysin tämän keskustelun sattumalta Akin FB-striimin kautta.

Muutamia punch lineja 

- Bitcoin kupla on negatiivisen kassavirran johdosta selvä. Ks esim Roger Wessmanin hyvä kirjoitus asiasta MustReadista tai hänen blogistaan

 

https://rogerwessman.com/2017/12/17/ponzipelit-bitcoin-osakkeet-ja-valuu...

 

MustReadissa pidempi ja parempi teksti

- Lohkoketjuteknologian vertaaminen Internetiin innovaationa on hyvä eikä liioittelua. Se tule tekemään transaktioille saman kuin Internet teki informaation jakamiselle. Toki se on vain yksi Internetin sovellus ja ISO OSI -mallin mielessä se voidaan ”nothing butteroida”, mutta de facto se on merkittävä innovaatio. Kysymykset redusoituvat lähinnä aikatauluihin. Elämmekö nyt Mosaic selaimen vaihetta vai sitä edeltänyttä vaihetta, jos haetaan analogiaa Internetin penetraatioon. Todennäköisesti elämme vielö esi-Mosaic aikaa. Kryptovaluutat ovat yksi pieni hyttysen paskaitämeressä sovellus. Pitää nähdä koko kuva ja mahdollisuudet, mutta olla samaan aikaan pragmaattinen realisti. Konsepteja on helppo heitellä, mutta käytännön toteutus ja skaalautuvuus toki ratkaisevat lopullisesti

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 27.2.2017 04.45

Jeans kirjoitti:

Huhhu, on tää Amerikan meininki rajua. Sain äsken työsopparin allekirjoitettavaks, ja palkkaa tulee mukavat 37000$ + majoitus ja lennot 12 viikon työharjoittelusta. 45 tuntia hommaa per viikko. Ei oikeastaan missään vaiheessa ollut puhetta palkasta, enkä juurikaan ollut miettinyt koko asiaa. Oletin, että jos edes tulee jotain, niin max. pari kiloa kuussa. Tosin äsken valmistuneesta pilvenpiirtäjästä löyty sen verran makee kalustettu penthouse, et oli pakko vuokrata, 9000$/kk, kun tyttöystävä ja koirakin lähtee messiin. Noh ainakin reissu jää breakeveniin ison montun sijasta, mitä aluksi luulin. Saakohan muuten noin kalliin kämpän kokonaisuudessaan vähentää kuluina ansiotuloverotuksessa?

Siistiä on myös, että Philadelphia on lähellä montaa mestaa, missä on ollut tarkoitus käydä pidemmän aikaa. Junalla pääsee kätevästi puolessatoista tunnissa Washingtoniin ja Atlantic Cityyn. Nykiin on tunnin junamatka, joten siellä tulee varmasti vietettyä useampi viikonloppu.

Jos alat etenemään Wall Street skenessä ja pääset top notchiin pelkät bonkut ylittävät high roller grindauksen netissä mennen tullen. 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 27.2.2017 04.38

Jeans kirjoitti:

Sattumoisin Hankenilla oli just viime torstaina infotilaisuus rahiksen opiskelijoille, joita kiinnostaa Investment Banking ja Management Consultingi. Paikalla oli muutama Hankenin opiskelija, jotka olivat suorittaneet internshippejä ulkomailla. Kertoivat, että esim Ruotsiin sijoituspankki Carnegieen lähtee useampi joka vuosi, jonne ruotsin kielestä on obv suuri hyöty. Siellä painetaan ylipitkiä päiviä ja välillä viikonloppujakin. Joku oli ollut Lontoossa Morgan Stanleylla vuosi Carnegien jälkeen ja kertoi, että useimmiten kannattaa olla yksi internshippi alla esim. Ruotsista, ennen kuin hakee Lontooseen. Kuulemma Carnegiellä laitetaan paiskimaan pidempiä päiviä kuin Morganilla. Mun viba entistä enemmän vahvistui, ettei Investment Banking oo oikea tie mulle. Jos ei olisi rollia alla, voisin hyvinkin nähdä sen sopivana. Musta tuntuu, että vähän niin kuin pokerissa, treidaamisessa/osakeanalyysissa työn laatu biittaa määrän, vaikka toki suurista työmääristä ei ole haittaa. Enkä siis väitä, että sijoituspankissa ei pitäisi tehdä laadukasta duunia, mutta kaikesta mitä oon kuullut, niin kyllä se työmäärä on se tärkein juttu. Esimerkiksi asia mikä tuli tilaisuudessa puheeksi oli, että usein sijoituspankki saa huomattavasti suuremman palkkion, jos jokin diili menee läpi, ja siksi säädetään exceleitä näyttämään vähän ylioptimista kasvua jne, jolloin tarkkuus ei ole niin tärkeää.

@Tesla: Mulla on 2 kollegaa Köpiksessä ja 1 Helsingissiä, joilla Teslat. Kaikki ovat tyytyväisiä olleet. En ole mikään autoasiantuntija.

@Investment Banking & Consulting: Kyllä. 12h päivä on perusoletus ja hammondia hakataan. Goldmanilla entryt jopa menevät nukkumaan vessaan välillä. Ehkä toi facetime kulttuuri tulee korvautumaan enemmän pelkällä laadulla / deliveryllä. Laatu / delivery joka tapauksessa defaultteja, jos haluaa ylöspäin.  

Näytä koko viesti
PikkuSijoittelijan elämän ihmettelyä - 23.5.2016 11.02

Mulla oli pelkkä 0-1 betsi Kanada voittaa, joten toi vikan sekunnin maali ei ollut niin jees

IMO kerroin oli noin 100 tulokselle 0-1 ja karvan alle 60 kerroin 0-2

Näytä koko viesti
Kolumni: Ilmaista tuhlataan aina - 11.5.2016 09.39

Voisit antaa saman vinkin Kööpenhaminan kassulle. Siellä voi ilmoittautua käkkyjonoon netissä. Seuraus on se, että jengiä kääntyy pois alkuillasta, kun on paljon nimiä ja no show lopputulos. Viivästyttää käkyn aloitusta 20.15 -> 21.00

Ja ei ole sanktiota varmuuden vuoksi ilmoittautumisesta

Näytä koko viesti