Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 24.8.2021 11.28

Moi! Verotukseen liittyen ottaisin mielellään vastaan ajatuksia ja kokemuksia sekä herättelen keskustelua.

Valtaosassa kryptopörsseistä kun tarjotaan mahdollisuutta treidata futuureilla, niin erityisestä näiden verotuskäytännöt olisivat varmasti monien sijoittajien näkökulmasta tärkeää saada selkeytettyä, nyt kun ovat edelleen vähän hämärällä ja epäselvällä alueella. Olen kuullut ja lukenut kommentteja puolin ja toisin, eli jotkut ovat sitä mieltä että kryptoilla tehtävästä futuurikaupasta tappiot eivät olisi vähennyskelpoisia, mutta myös toisten mukaan ovat ja verotuksessa myöskin ovat läpi menneet.

Verottajan virtuaalivaluuttoihin liittyvässä ohjeistuksessa näihin ei ole erikseen kannanottoa ja tokihan sieltä puuttuu myös paljon muihikin uudempiin tienaustapoihin liittyviä ohjeita, kun kryptokenttä kehittyy jatkuvasti kovaa vauhtia ja ohjeistukset tulevat joskus perässä. Oma kantani että kaikki virtuaalivaluutoilla tehtävät kaupat täytyvät näillä näkymin olla tappioiden osalta vähennyskelpoisia riippumatta onko kyse spot vai futuurikaupasta, kun tarkentavia ohjeita ei ole niiden osalta olemassa. Muutenhan niiden kautta kaupankäynti olisikin veronäkökulmasta melko mahdotonta.

Onko arvon foorumilaisilla tämän suhteen omia kokemuksia tai tiedossa mitään tapauksia, joissa näihin olisi jo haettu ennakkopäätöksiä?

Tänä vuonnahan saatiin jo KVL:n päätös missä todettiin jenkkimarkkinoiden futuurikauppa tappioiden osalta vähennyskelpoiseksi, vaikka eivät sitä olleet aikaisempien verottajan ohjeiden mukaan. Euroopan unionin pääoman vapaan liikkuvuuden takia ei voi Suomi päättää että pelkästään EU:n alueella kaupankäynti (tappioiden vähennys) olisi mahdollista. Tämä oli loistavaa kehitystä. https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ennakkoratkaisut/94343/kvl001...

Tuohon suuntaan pitäisi ohjeistus mennä kaiken johdannaiskaupan osalta, myös kryptojen. Luulisi että Suomi ei pelkästään voi pitää omia sääntöjään voimassa vastoin kansainvälisiä käytäntöjä? Vai onko millään muulla EU-valtiolla vastaavia säännöstöjä voimassa että vain tietyillä markkina-alueilla voisi käydä kauppaa siten että tappiotkin voi vähentää??

 

 

Näytä koko viesti