Olet täällä

Varallisuus kuoleman lähestyessä - 20.2.2020 06.42

Terve,

 

itse tein testamentin sen takia jos lähtö sattuisi tulemaan yllättäen.

Alla tutun lakimiehen muotoilema testamentti. Ehkä siitä voi saada ajatuksia miten testamenttia voi muotoilla. 
 

Se on aika monimutkainen eikä välttämättä kannata tehdä noin monimutkaista.

"Peruuttaen kaikki aikaisemmat testamenttini, määrään viimeisenä tahtonani ja testamenttinani, että kaikki omaisuuteni, olkoonpa se minkä nimistä tai laatuista tahansa, on kuolemani jälkeen menevä täydellä hallinta- ja käyttöoikeudella aviovaimolleni.

Rahatilieni tilivarat aviovaimoni saa kuitenkin täydellä omistusoikeudella.

Toivomukseni on, etteivät rintaperilliseni vaadi kuolemani jälkeen lakiosansa täyttämistä aviovaimoltani.

Siinä tapauksessa, että joku rintaperillisistäni vastoin toivomustani vaatisi ja saisi lakiosansa, määrään, että hän menettää oikeuden muuhun osaan perinnöstään ja saa vain lakiosansa.

Vielä määrään, että rintaperillisilläni on oikeus niin halutessaan ottaa vastaan tällä testamentilla tuleva omaisuus joko kokonaan tai osaksi käyttöoikeustestamenttina, jolloin omistusoikeus tältä osin siirtyy testamentinsaajan sijaan tuleville rintaperillisille.

Mikäli aviovaimoni olisi kuollut ennen minua ja myös rintaperilliseni olisivat kuolleet ilman rintaperillisiä ennen minua, määrään koko omaisuuteni jaettavan veljilleni [nimi ja hetu] tai heidän sijassaan heidän rintaperillisilleen, sekä kummilapsilleni [4 kpl] tai heidän sijassaan heidän rintaperillisilleen. Jako suoritetaan niin, että kummilapsille kullekin jaetaan 5 % pesän arvosta, kuintenkin enintään sen verran kuin kuin voi ilman veroseuraamuksia periä. Loput 80 % jaetaan puoliksi veljieni kesken

Lisäksi määrään, että testamentinsaajien, rintaperillisieni tai heidän sijaan tulijoidensa nykyisillä tai tulevilla aviopuolisoilla ei ole avio-oikeutta tällä testamentilla saatuun omaisuuteen, sen sijaan tulleeseen omaisuuteen tai näiden tuottoon.

 

Varta vasten kutsuttuina ja yhtä aikaa läsnä olleina todistajina vakuutamme, että ______, jonka henkilöllisyyden olemme tarkastaneet, on omakätisesti allekirjoittanut tämän testamentin. Toteamme, että ______ on tehnyt testamentin vapaasta tahdostaan sekä terveellä ja täydellä ymmärryksellään.

 

Todistaja 1 ammatti Kotipaikka
Todistaja 2 ammatti Kotipaikka"

Näytä koko viesti
TV-Viihde - 16.10.2019 06.08

Hieman tuoreempi tapaus:

Pank - Pankin nousu ja uho.

kertoo Viron itsenäistymisen jälkeisestä ”kasinotaloudesta”.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/07/05/pank-pankin-nousu-ja-uho-draamasarja-viron-villeista-vuosista

vielö kuusi päivää Areenassa.

 

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 7.5.2019 07.10

Käsittääkseni verottajalle voi tehdä myös esityksen toteutuneista kustannuksista pääomatulojen hankintaan liittyen.

Toisin sanoen olen laskenut työhuoneen ja koko asunnon pinta-alojen suhteen ja sitten laskenut tällä keroimella kuinka suuri osa yhtiövastikkeesta, kotivakuutuksesta ja sähkölaskusta kohdistuu työhuoneeseen. 

Tähän sitten vielä lisäksi matkakulut sijoitustapahtumiin ja yhtiökokouksiin, sekä mahdolliset lehtitilaukset, osakesäästäjien jäsenmaksu ja osuus nettilliittymästä.

 

Näytä koko viesti
Käytännön laskutaito - 27.8.2018 10.10

Taitaa ollu myös lukutaito hakusessa. Ohessa on Valviran tilasto jonka mukaan tammi- - toukokuussa käymisteitse valmistetun lonkeron kulutus on pudonnut -33%.

http://www.valvira.fi/documents/14444/6700036/Alkoholimyyntitilasto_tamm...

 

 

Näytä koko viesti