Päivän politiikka -
Hantta kirjoitti:

 

JR kirjoitti:

 

Hantta kirjoitti:

Kuinka moni äänestäjä suostuu seisomaan Halla-ahon arvomaailman, josta on saanut KO:lta tuomion, takana?

Mikä on tämä arvomaailma, josta Halla-aho on tuomittu? En ollut tietoinen moisesta lainkaan. 

 

 

Hantta kirjoitti:

koska arvot

Mitkä arvot? 

 

Tuomiohan tuli tarkkaan rakennetusta provokaatiosta. Provokaation aihepiiri tosin sattui aika lähelle Halla-ahon arvomaailmaa, eli rasismia. Sanoa tuomion tulleen arvomaailmasta on hieman mutkien oikomista.

Itselleni suurin syy, miksi en näe ikinä äänestäväni häntä presidentiksi, on hänen vanhat kirjoituksensa joissa hän fantasioi homojen tappamisella. En näe, että tällainen henkilö voisi ikinä olla presidenttini, virka ei kuitenkaan ole vain pragmaattista asioidenhoitoa, vaan maansa edustamista.

 

Luin sen hänen kirjansa. Siitä tai hänen puheistaan ei kyllä ole saanut kuvaa, että Halla-ahon arvomaailma on rasismi. Onko hän siis itse sanonut noin jossain vai onko tuo sinun tulkintasi? 

 

Ei hän fantasioi homojen tappamisella. Tämä lienee Leif Salmenin klassisesta pressiklubista asti voimassa ollut legenda. Mieshän itse korjasi tuon jo siinä lähetyksessä. 

”Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino.” (17.10.2003 Scriptassa katuhäirintää käsittelevässä kirjoituksessaan jouduttuaan itse seksuaalisen häirinnän uhriksi)

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
petteri kirjoitti:

Kun katson tämän hetken Suomen rajoituskeskustelua, en oikein ymmärrä sen logiikkaa. Nyt ollaan epidemiatilanteessa, jossa ei-kiireellinen hoito joudutaan joka tapauksessa ajamaan pitkälti alas niin pitkäksi aikaa kunnes omikron-epidemia on selvässä laskussa. Tällä hetkellä taas kaikki lisärajoitustoimet voivat lähinnä vain pidentää aikaa, joka kuluu epidemian kääntymiseen, jolloin ei-kiireellinen hoito on seis pidemmän aikaa.

Eikö tässä nyt olisi parempi vetäistä lyhyt nopea epidemiapiikki ja sen jälkeen palata takaisin normaalimpaan hoitoon sen sijasta maksimoidaan sekä voimakkaan sairaaloita kuormittavan epidemia-ajan pituus että kansalle rajoituksista aiheutuva kiusa?

Samaa tuli mietittyä. Ehkä selitys on se, että pelätään putken päästä tulevan corpsea kertarysäyksellä liikaa. Se on poliittisesti hankala paikka. Toinen selitys lienee liian vähäinen tieto omikronin vaarallisuudesta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
aliisan_avaimet kirjoitti:

 

maajussi kirjoitti:

On kyllä suuri epäkohta ettei poliitikot hauku omia äänestäjiään. Eikös media ole kuitenkin kunnostautunut asiassa ihan kiitettävästi ja nyt myös kirkko.

 

Marin teki juuri tämän haukkumalla boomereita instagramissa. Suuret ikäluokat ovat SDP:n suurimpia äänestäjiä.

Luulenpa, että Marin sai nyt yhdellä postauksella eloa kuolleeksi julistettuun nuorisojärjestöön. 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka -

Persut todennäköisesti voittaa vaalit 2023. Hopeasta on tiukka vääntö Demareiden ja Kokoomuksen välillä. Vihreät tullee ohittamaan Kepun.

Taloudesta Persut päässee Kokoomuksen kanssa sopuun, Eu asiat on vaikein osa. Siinä mitataan Halla-ahon hallitushalut. Maahamuuttokysymykset on noloja Kokoomukselle mutta niissä sopu löytyy. 

Eli PS + Kok + KD + ? Lähteekö kepu mukaan kolmanneksi suurimpana hallituspuolueena? Epäilen vahvasti. Saarikon on jo pakko viedä puolue oppositioon nostamaan kannatusta. SDP, Vas ja Vihreät ei lähde Halla-ahon hallitukseen.

Jos Halla-ahon hallitusneuvottelut kosahtavat on Marin II hyvin mahdollinen. SDP + Kok + Vihreät pohjalta. Rkp tietysti mukaan.

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka -
Bobo36 kirjoitti:

 

Bingo53 kirjoitti:

Sitä, ettei julkinen hallinto sopeuta kulujansa tulojaan vastaaviksi vaan vippaa ulkomailta, ei voi kutsua elvyttäväksi. Ylimenorahoitukseksi kyllä, mutta maksamista siinäkin piisaa pitkäksi ajaksi. Kuka maksaa? Sinä ja minä.

 

Höpö höpö.

Tutustu MMT. Tällä kertaa kaikki on toisin...

Sen verran sanon sulle Bingo53, että aivan oikeasti ja aidosti arvostan sun tietämystäsi, ja se on megalomaanisesti suurempi kuin oikeasti juuri kenenkään.

Pahoin vain pelkään, että perinteiset totuudet tyyliin:

- velat pitää maksaa takaisin

- inflaatio on huono juttu

- valtion velkaantuminen on huono juttu...

... on menneisyyttä.

Itse olen vanhan koulukunnan tyyppejä, mutta luulen että nyt pelisäännöt ovat muuttuneet.

This time it is different...

 

Tämä lienee huumoria mutta kiinnostava aihe silti. Olen aika ohuesti perehtynyt tähän mutta eihän MMT ole oikein mahdollinen Eu:ssa? Siis teoriassa pitäisi olla itsenäinen valtio, oma keskuspankki ja valuutta. Tällöin omassa valuutassa voisi velkaantua "rajattomasti". Siis teoriassa.

Edit. Eu:lla pitäisi siis olla verotusoikeus.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka -
Trolli kirjoitti:

 

KooMikko kirjoitti:

Ulosottoon päätyy vuosittain satoja tuhansia sote-maksuja. En jaksa uskoa, että hintojen nostaminen auttaa tässä. Kansantalouden kannalta luottotiedottomien määrän kasvu on tietenkin turmiollista.

 

Mutta moniko näistä ulosottoon menevistä maksuista on henkilöille, joilla ei ennestään ole luottotietomerkintää? Ongelma on lähinnä se, että jos on paljon ulosotossa, niin ei ole mitään kannusteita maksaa tuollaisia maksuja. Jos tienaat alle määritellyn suojaosan, niin kaikki maksamatta jätetyt maksut lisää sun käytettävissä olevia tuloja. Ainut järkevä mittari tässä olisi montako uutta ulosottoasiakasta tulee näiden sote-amksujen takia.

Kuten tuossa ylhäällä tuli jo esiin, niin Helsingissä pääset ilmaseksi lääkäriin. Jos saat ilmaseksi jonkun palvelun, niin monet käyttää palvelua, vaikkei sille olisi varsinaista tarvetta. Tuskin tällasessa tilanteessa pääsee edes syntymään tilanteita, joissa joku jättää liian korkeiden maksujen takia menemästä lääkäriin.

Kun uudistetaan sosiaaliturvajärjestelmää, niin päästään tilanteeseen, jossa työnteko muuttuu entistä kannattavammaksi. Tämä antaa yksilöille entistä enemmän mahdollisuuksia kustantaa yllättäviä kuluja lisäämällä työntekoa. Kun sosiaaliturva järjestelmä muuttuu, niin työpaikat muovautuvat entistä enemmän vastaamaan uutta tilannetta ja myös joustavat työmahdollisuudet lisääntyvät.

Kun julkisen puolen rasitus vähenee, niin on entistä paremmat mahdollisuudet auttaa, niitä jotka oikeesti tarvitsevat apua. Kyse on siitä, että ihmisillä ei saa olla kannustetta pasivoitua. Ne jotka eivät oikeasti pärjää, niin niitä autettaisiin myös jatkossa. Niin ei kuitenkaan voi olla, että järjestelmää pidetään ylisuurena vain jonkun sinällään pienen osajoukon turvaksi.

Tuo ulosottoasia on varmaan juuri noin. Suuri osa näistä kertyy henkilöille joilla on jo uo-piikki valmiina. Toimeentulotuen piirissä olevia ne eivät kaiketi ole koska sote-maksut saa silloin kelan piikkiin.

Sote-maksuissa on isoja eroja kuntien välillä. Jos käyt kotikaupungissani lääkärissä -> lähete labraan -> uusi lääkärikäynti -> tarvit b-todistuksen, tulee hintaa ~100€. Ei kallista mutta 530€ tuloilla (pelkkä työmarkkinatuki) ei viitsi turhaan rampata. 

Toinen ongelma on kohtuuttomat jonot julkisella puolella. Jälleen kotikaupungissani saattaa tietyille erikoislääkäreille pääsy kestää 4-6kk. Oletetaan, että henkilö on tämän ajan pois työmarkkinoilta niin kalliiksi tulee aliresursointi.

Töihin menon pitäisi aina kannattaa, se ihan selvä asia. Monille osatyökykyisille ja työkyvyttömille toimeentulotuen piiriin pääseminen on ns. loppusijoituspaikka. Sillä rahalla oppii pärjäämään kyllä. Jos et saa toimeentulotukea niin ei kannata työttömänä sairastaa. Työkyvyttömiä "työnhakijoita" on kymmeniä tuhansia.

Toimeentulotuki on alikäytetty etuus Suomessa. Eli siihen oikeutettuja on enemmän kuin hakijoita. Esim. monet vanhukset joille se kuuluisi eivät osaa tai halua sitä hakea. Muillekin se voi olla korkea kynnys. Lisäksi ensimmäisen hakemuksen teko on melko työläs. Liitesivuja voi kertyä jopa yli 100. Jotenkin ymmärtää, kun on sen jälkeen päässyt jatkohakemuksien rytmiin niin ei tee mieli ottaa päivän keikkaa vastaan verokirjalla.

Siksi perustulo. 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka -

Nyt ollaan vahvasti hakoteillä. Tutkimuksen mukaan lääkäriin ja hoitoihin jätetään nimenomaan hakeutumatta koska ei ole varaa maksaa siitä. Osin tästä johtuen työttömyystilastoja turvottaa työkyvyttömien työttömien "työnhakijoiden" armeija jotka eivät saa lääkitystä ja/tai hoitoa ja eivät oikeasti ole vapaata työvoimaa.

Ulosottoon päätyy vuosittain satoja tuhansia sote-maksuja. En jaksa uskoa, että hintojen nostaminen auttaa tässä. Kansantalouden kannalta luottotiedottomien määrän kasvu on tietenkin turmiollista.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Kepua pitää hallituksessa yksi asia. Maakuntamalli.

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka -
Crusader kirjoitti:

Miten joku kuka äänestää Kokoomusta voi olla tyytyväinen Orpoon? Tai Stubbiin tai Kataiseen, eikö nyt Suomesta parempaa ainesta löydy? Ymmärrän että vihervasemmistopuolueissa ei osaamisella ole niin paljon väliä niin siellä nyt voi kuka vain nousta mihin vain.

Orpo on aika kehno. Kyllä nuori Katainen oli aivan eri tasolla oppositioaikoina. Stubbin persoona jakoi mielipiteitä vahvasti. Itse tykkäsin ja uskon, että hän olisi saanut nuorennettua ja tuorennettua puoluetta, jos olisi jatkanut. Jostain syystä johtoon haluttiin HMV Orpo joka kelpasi ummehtuneille koti-uskonto-isänmaa konservatiiveille.

 

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka -

Sitä vain, että jos kansanäänestyksellä aletaan erottamaan ministereitä  kesken kauden niin vaihtuvuus on aika kovaa.

Rauhallista joulua sinnekin.

 

 

Näytä koko viesti