Olet täällä

Koodari

Koodari

  • Liittynyt 5.1.2018
  • 12 viestiä
  • 0 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.10.2018 20.51

Ehkä Tether rinnastuu arvopapereihin (securities). Näitä säännellään jo tarkasti. Ehkä edessä on valtion sääntely, jolloin esimerkiksi Tetherin käyttäjien anonymiteetti saattaa olla mennyttä (jolloin tämä "piilotetaan rahat" ajattelu ei enää toimi), tai jos sääntely ei onnistu, niin sitten miksei täysi kielto. Tämä on nyt täyttä spekulointia, mutta ei mikään mahdoton skenaario mielestäni. Sama spekulointi koskee myös muita kryptoja.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.10.2018 19.03

Juhlapaikanhakija kirjoitti:
Koodari kirjoitti:

On muitakin syitä miksi Tetherin arvo voisi romahtaa, kuin exit scam. Yksi voisi olla sääntely hallituksen puolelta. Esimerkiksi Yhdysvaltojen hallinto ei välttämättä pidä siitä, että on olemassa "varjovaluutta", joka on niin kuin dollari, mutta ei kuitenkaan. Tai ehkä käy kuten Full Tilt Pokerille ja koko homma todetaan pyramidihuijaukseksi. Auditoinnin puute ei ainakaan nosta omaa luottamustani systeemiin.

Toki on lukemattomia skenaarioita, sitä tarkoitin sillä ettei ihmisten typeryydellä ja ahneudella välillä ole rajaa. Hieman ristiriidassa et pelkäät Esimerkiksi Yhdysvaltojen hallinnon takavarikoitavan Tetherin rahat, mut sitten auditoinnin puute laskee sun luottamusta systeemiin. Eikö ole järkevintä piilottaa rahat mahdollisimman hyvin, ettei mitkään hallinnot saa tietää missä rahat ovat ja paljonko niitä on.

 

En tiedä ovatko ne rahat kovin hyvin piilossa, kun kaikki transaktiot ovat julkisesti luettavissa lohkoketjussa. Toki sitä ei näe, että kuka omistaa minkäkin tilin. Käteinen on mielestäni parempi piilopaikka. Mitä jos Tetherin halussapito julistetaan laittomaksi? Luotan enemmän siihen, että valtion takaama vuosisatoja vanha valuutta säilyttää arvonsa, kuin pelkät krypto-tokenit, joiden taustalla on yksityinen yritys, jonka luotettavuudesta on epäselvyystä.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.10.2018 13.33

On muitakin syitä miksi Tetherin arvo voisi romahtaa, kuin exit scam. Yksi voisi olla sääntely hallituksen puolelta. Esimerkiksi Yhdysvaltojen hallinto ei välttämättä pidä siitä, että on olemassa "varjovaluutta", joka on niin kuin dollari, mutta ei kuitenkaan. Tai ehkä käy kuten Full Tilt Pokerille ja koko homma todetaan pyramidihuijaukseksi. Auditoinnin puute ei ainakaan nosta omaa luottamustani systeemiin.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.6.2018 14.45

Korjaan. Auditoinnin perumisen syy ei ollu tuntematon, vaan se, että auditoija kysyi liian tarkkoja kysymyksiä. Tether Incin tiedote:

"We confirm that the relationship with Friedman is dissolved.  Given the excruciatingly detailed procedures Friedman was undertaking for the relatively simple balance sheet of Tether, it became clear that an audit would be unattainable in a reasonable time frame. As Tether is the first company in the space to undergo this process and pursue this level of transparency, there is no precedent set to guide the process nor any benchmark against which to measure its success."

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.6.2018 11.42

https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3195066

Todistusaineistoa, joka viittaa siihen, että Bitconin hintaa on manipuloitu Tetherin avulla. Kun Bitconin hinta on laskenut, suuria määriä uutta Tetheriä on tullut markkinoille, joilla on sitten ostettu Bitcoinia. Nämä tapahtumat selittävät 50% Bitcoinin arvonnoususta. Jokaista Tetheriä kohden kuuluisi olla yksi fiat-dollari jossain Tether Incin tilillä, mutta tätä ei ole tarkastanut mikään kolmas osapuoli. Suunniteltu auditointi peruuntui tuntemattomista syistä. Voi siis olla, että Tetheriä on luotu tyhjästä. Vaikuttaa hyvin epäilyttävältä.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 23.5.2018 17.49

 

Latasin päivittäiset kurssilukemat Bitcoinille ja Ethereumille dollaria vastaan Coinmetricsistä. (https://coinmetrics.io/). Laskin prosentuaaliset daily returnsit molemmille, ja näiden välisen korrelaatiokertoimen 200 päivän liukuvassa ikkunassa. Näyttää siltä, että Bitcoinin ja Ethereumin kurssikehitys on yhä enemmän sidoksissa toisiinsa.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 25.1.2018 14.36

Casteliero kirjoitti:

Palkkiointi prosessi siinä varmasti tehtostuu ja automatisoituu.

En nyt ihan vielä osta tätä. Mielestäni tällaisessa ympäristössä, jossa firman johdolla on auktoriteetti ja osapuolet luottavat toisiinsa, ei tarvita lohkoketjua, hajautusta eikä kryptoa. Voitko antaa esimerkin käyttötapauksesta, joka sujuu paremmin lohkoketjulla, kuin perinteisellä järjestelmällä? Tokenit voivat olla ihan yhtä hyvin firman tietokannassa lohkoketjun sijaan.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 25.1.2018 13.59

Casteliero kirjoitti:

Olikohan se muuten jopa suomalainen firma, jolla oli sisäinen palkkiointi systeemi siirretty lohkoketjujen päälle ja tokenisoitu. Näillä tokeneilla pystyi ostamaan ylimääräisiä vapaapäivä jne. Tokenisointi mahdollistaa paljon uusia keinoja parantaa nykyisiä järjestelmiä.

Minä en ymmärrä mitä hyötyä tässä on lohkoketjusta verrattuna siihen, että olisi vain normaali yrityksen sisäinen keskitetty järjestelmä, joka pitäisi kirjaa noista.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.1.2018 14.52

TRON tulee alas kovaa. Lähti tammikuun alussa rakettimaiseen nousuun hypen saattelemana, mutta on nyt tullut 80% alas reilussa viikossa. Mitä tapahtuu? https://coinmarketcap.com/currencies/tron/

1.1. $0.047

5.1. $0.279

16.1. $0.057

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.1.2018 4.12

Gamblerrr3 kirjoitti:

Pistäkääpä näkemystä että kuin realistisena uhkana näette kvanttitietokoneet esim bitcoinin salauksen murtamiseen?

Jos kvanttitietokoneet kehittyvät niin paljon, että tehot riittävät murtamaan bitcoinin kryptografian, niin meillä on paljon suurempia ongelmia, kuin pelkkä bitcoinin kaatuminen. Samalla menisi koko internetin salakirjoitusarkkitehtuuri uusiksi, koska se perustuu samanlaisiin oletuksiin tiettyjen ongelmien vaikeudesta klassisella tietokoneella. Tästä kärsisi myös normaalien valuuttojen vaihto internetin välityksellä.

Tässä tapauksessa Bitcoin-yhteisö varmaan päättäisi siirtyä johonkin toiseen salakirjoitusmenetelmään, joka ei mene rikki kvanttitietokoneilla. Internetin korjaaminen olisi paljon isompi haaste.

Gamblerrr3 kirjoitti:

Käsittääkseni ethereumissa on sama sha-256 salaus eli yksinkertaisen logiikan perusteella etikkakin olisi vaarassa jos bitcoinin häksättäis.

SHA-256 murtamiseen ei ole keksitty kvanttitietokoneelle parempaa algoritmia, kuin klassiselle tietokoneelle. Heikko kohta on elliptisiin käyriin perustuva allekirjoitusalgoritmi.

Gamblerrr3 kirjoitti:

Ja sitten se vielä että osaako kukaan avata tarkemmin mikä tekee esimerkiksi IOTA:sta ns quantum proofin?

Iota käyttää salausalgoritmia, jonka murtamiseen ei ole keksitty kvanttitietokoneella ajattevaa algoritmia. Vielä. Oikeastaan mitään salausalgoritmia ei ole pystytty todistamaan varmasti vedenpitäviksi (poislukien ns. one-time pad salaukset).