Olet täällä

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 27.3.2021 11.49

Farseer kirjoitti:

 

Kilppari kirjoitti:

Linkkisi ei vastannut kysymykseen. Oletko varma, että olet ymmärtänyt tuon oikein?

Itse en siis oikeasti tiedä, mutta ymmärtäisin, että yksi valtuutettu voi olla ja onkin useammassa lautakunnassa. Ei kai se, että on ehdolla ja saa 2 ääntä mitään lautakuntapaikkaa takaa. Samaan viittaisi tuo linkki:

Lautakunnat | Kuntaliitto.fi

 

Olen kyllä varma, koska olen noita hommia aika pitkään seuraillut. Nykyään tosin lautakuntia ei enää kunnissa ole niin paljon kuin aiemmin ja etenkin suurissa kaupungeissa muita luottamuspaikkoja ei ole tarjolla enää niin valtavasti verrattuna valtuustopaikkoihin.

Yleensä lautakuntapaikat jaetaan äänimäärän mukaan ehdokkaana olleille, mutta puolueet päättävät tuon itse eikä välttämättä tarvitse olla edes ollut ehdokkaana.

Sitä ei sinänsä ole rajattu etteikö valtuutettuja (tai muita) voisi olla useassa lautakunnassa tai muussa luottamustehtävässä samaan aikaan. Suurin osa puolueista kuitenkin pyrkii jakamaan tehtäviä tasaisesti eikä valtuutetut aina edes halua paikkaa lautakunnasta ja esimerkiksi Keskustalla Espoossa on 3+2 valtuustopaikkaa mutta 7+8 lautakunta / jaostopaikkaa ja saman verran about muita luottamustehtäviä jotka jaetaan valtuustopaikkojen suhteessa.

Harvoin olen nähnyt että sama henkilö olisi jäsenenä useassa lautakunnassa, mikäli paikkoja ei ole ollut tarjolla valtavasti (kuten varmaan esimerkiksi Kokoomuksella voi olla Helsingissä).

Totta, että lautakuntien määrä vähenee ainakin niissä kunnissa jotka yhdistävät sote-palvelujaan. Äänimäärä voi olla yksi määre paikkojen jakamiseen, halukkuus osallistua ja pärstäkerroin mahdollisessa puolueessa tai vaaliliitossa. 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 27.3.2021 11.44

Oispa mukavaa jos onnistuisi tuossa miljoonassa seuraavan 7 vuoden aikana. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 27.3.2021 09.08

Kemira, Finnair, Fiskars, Genfit myyty. Syy: Mercedes. Kyttäyksessä Elior Group, Maisons Du Monde ja lisää Technip Énergie. Piensijoittajan alku on hankalaa eikä vielä voi jäädä eläkkeelle. 

Näytä koko viesti