Sijoitusyhtiön perustaminen ja henkilökohtaiset lainat -
KepilläJäätä kirjoitti:

 Itse melkein lainottaisin firmaa ja jos jossain vaiheessa rahoituksen saamisen edellytyksenä on korkeampi omavaraisuusaste niin siirtäisin osakaslainaa tarpeellisen määrän svoppiin tai pääomalainaksi.

Kiitos kommenteista KepilläJäätä.

Pari pointtia. Lainaamisesta, millaisilla lainaehtokikkailuilla laina kannattaa myöntää? Jos kuvitellaan, että lainaan yritykselleni kuin pankkilaina esim. 100k € / 25v / korko 5%. Tällöin lainan lyhennys on luokkaa 585€/kk. Jos saan vuokraa 600€ /kk ja siitä pois vastike 100€. Käteen jää 500€ ja ollaan reilusti persnetolla eli ei edes pysty hoitamaan lyhennyksiä. Pitääkö tuo laina-aika olla sitten olla tyyliin 50v tai jokin bullet-tyyppinen ratkaisu, vai miten homma pitää hoitaa?

Toinen vaihtoehto: jos laittaa summan omaan pääomaan (SVOP), niin eikö se tällöin kasvata yhtiön nettovarallisuutta, joka mahdollistaisi jossain vaiheessa nuo semiverottomat osingot 8% osakkeen matemaattisesta arvosta.

Onko tietoa (helpohko lukuisesta) kirjallisuudesta, jossa hommaa on selitetty.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen ja henkilökohtaiset lainat -

Asiaan liittyen, jos sattuisi olemaan 150k käteistä ja tarkoituksena asuntosijoittamisen aloittaminen yrityksen kautta. Onko käsitystä kannattaako nuo rahat lainata yritykselle vai laittaa omaan pääomaan? Firmalla olisi aputoiminimellä satunnaisesti erilaista liiketoimintaa kuin asuntosijoittaminen.

Näytä koko viesti