Olet täällä

Pfizer - 26.11.2020 05.02

Bingo53 kirjoitti:

Luovutusvoittoa ja -tappiota voi syntyä omaisuuden vastikkeellisista luovutuksista. Vastikkeellisia luovutuksia ovat kauppa (myynti), vaihto ja eräät vaihtoon rinnastettavat tapahtumat, kuten osakkeita vastaavan jako-osuuden saaminen yhtiön purkautuessa.

Lähde: Arvopaperien luovutusten verotus - vero.fi

Viatriksen osakkeet ovat kuitenkin tuleet vastikkeetta eli et ole maksanut niistä mitään. Hankintamenoa ei ole. Voi olla, että verotus tapahtuu vasta kun myyt ne.

Samanlainen käytäntö oli kun Atlas Copco AB jakautui ja osakkeenomistajat saivat Epirock yhtiön osakkeita. Asia olisi eri, jos osakkeet luovutettaisiin käteisosingon sijaan, kuten oli silloin kun Fiskars antoi omistamansa Wärtsilän osakkeet osakkeenomistajille.

Olen yleensä myynyt ostamatta saadut osakkeet melko pian ja ostanut ne kauppahinnalla takasin. Tämä sen takia, että silloin hankintamenoasia tulee selvitettäväksi seuraavan kevään veroehdotuksessa vielä kun asia on muistissa ja jotakin asiakirjoja on vielä saatavilla. Arvo-osuustilin hankintameno päivittyy ja positioluettolossa on jotakin tolkkua.

Käsittääkseni "19.3 Jakautuminen" käsittelee nimenomaan kyseisen tilanteen hankintamenon määräytymistä. 

edit. Kyseinen kohta löytyy annetusta linkistä 

Näytä koko viesti