Olet täällä

Syysralli 2018 - 7.9.2018 03.08

Loytyihan tastakin aiheesta avaus - kukaan ei ole uskaltanut vastata ja antaa kuitenkaan tukea nakemykselle, ei tosin vastanakemyksiakaan.

Lahestyn lyhyesti asiaa - Trumpin kannalta, hanen tullipolitiikka ja uhkailuthan ovat useimmiten liittyneet naihin dippeihin.

Trump on siita harvinainen presidentti, etta han paallisinpuolin seuraa ainakin osakeindekseja USA:ssa ja haluaa ottaa kunnian ATH lukemista itselleen.

Vaikuttaisiko mahdolliset raskaasti laskevat jenkki-indeksit myos Trumpin paatoksiin ja twiitteihin?

Aiemmin keskuspankit pysayttivat dippimarkkinat - keskeyttaako nyt Trump? Tuleeko sovittelevempia sanoja, kun indeksit karkaavat ATH tasoista ja HAN ei voi niiden ansiosta kehua erinomaista talouspolitiikkaansa?

Kukaan ei varmaankaan halua sanoa nousumarkkinan "mantraa", etta ajat ovat juuri talla kertaa toisenlaiset. Mutta taatusti voi sanoa, etta USA:ta johtaa mies, joka on taysin erilainen kuin kukaan aiempi ja kaikkien pitaa muistaa, etta USA:ssa alkaa valivaalien jalkeen jo valmistautuminen vuoden 2020 vaaleihin. Maan taloustilanteella on merkitys miten jenkeissa aanestetaan - ja aanestajat eivat valita valtion velkaantumisesta, vaan omasta hyvinvoinnistaan.

Mikali Trumppia ei syrjayteta - jota en usko...Trump saattaa yrittaa pitaa jenkkitalouden nousussa hinnalla milla hyvansa ja jatkaa tavallaan FEDin jattielvytysta aina marraskuuhun 2020 asti.

Toki yksipuolinen nakemys ottaa kantaa porssikayraan yhden miehen kaytoksen ja hanen johtaman talous- ja ulkopolitiikankin kautta - mutta kyseessa on sentaan maailman vaikutusvaltaisin talousimperiumi.

Muita uhkakuvia tietysti riittaa, etenkin kehittyvat taloudet - mutta aika moneen uhkaan liittyy juuri Trumpin politiikka joko suoraan tai Kiinan kautta.

Sorry...jos meni aiheen ohikin - mutta en itsekaan usko viela nousumarkkinan paatokseen ainakaan USA:ssa.

 

Näytä koko viesti
Honkarakenne - 20.8.2018 05.11

OP lyö nyt surutta laitaan, myyntien deadline lähestyy? Tätä nyt tullut lisättyä kymmenen sentin välein tänäänkin, vaikka paino aivan liian korkea.

Käyttääköhän Varma op:tä vai onko op-henkivakuutus myyjänä?

Jos firma lyö 2017 tuloksenkin, kuten ohjeistus lupaa  - halvalla nyt saa. Toki luulisi esim. jonkun pienyhtiörahastonkin huomaavan saman eli voin olla väärässäkin.

Näytä koko viesti
Honkarakenne - 20.8.2018 10.20

FIMin  (asiakkaan maksama) analyysi

 

https://www.fim.com/globalassets/media2/nakemys/yhtioanalyysit/honkarake...

Näytä koko viesti
Honkarakenne - 16.8.2018 05.35

Firman kokoon ja salkkuni kokoon nähden vähän liikaa painoa salkussa. Tälläkin hetkellä vielä yksi pilkki, mutta alle kolmen ei ole voinut olla lisäämättä osarin jälkeen.

Tosiaankin pienellä vaihdolla saa kurssin sukeltamaan kun löytyy yksikin omistaja, joka pyrkii pääsemään eroon joidenkin kymppitonnien omistuksestaan. Käytännössä muuta ei vaadita, joten saattaa olla "jos ei tuhannen taalan, niin 0,50 sentin/lappu paikka n.1-2 kk/sisällä".

Nettovelaton, mutta ehkä edelleen kriisiyhtiön maineessa? Tulos alitti odotukset, mutta tilauskanta hyvä. Johto lupaa edelleen parempaa tulosta kuin 2017. Toki TJ:n vastuu rajallinen, kun suku takana, olisi ehkä luotettavampia jos operatiivinen pomo tulisi pääosakas suvun ulkopuolelta. Loppuvuoden tulee siis olla hyvä. Mielestäni firman asettama strategia sopii juuri tähän päivään ja hirsi tuntuu olevan tulossa muotiin. Luulisi firman väkisinkin myös hyötyvän tästä ja ymmärtääkseni firmalla on brandiarvoakin. 

FIM päivittänee positiivisen - toki maksetun - analyysinsä. FIM on sillä 2 kertaa saanut ostokiiman aikaan, tuleeko vielä kolmas vai onko usko mennyt? Itse luotan omaan luku- ja numeron ymmärtämiseeni sekä arviointikykyyni, joskus toki nämä kaikki 3 menneet täysin pieleenkin, mutta tässä voisi olla vuoden 2019 kärkinousijoihin lukeutuva yhtiö Helsingin pörssissä.

Näytä koko viesti