Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 17.10.2020 02.53

onC kirjoitti:

Mielenkiinnolla seuraan, kuka tai mikä tämä Aki Pyysing on siinä vaiheessa kun jenkkimedia pääsee raadolle. Nyt jo omaperäisesti kirjoitetusta "Marin on rohkea"-sta on saatu pyöriteltyä vartalopilkkaa ja naisvihaa ihan näin virallisestikin, eikä olla vielä edes atlanttia ylitetty.

https://edition.cnn.com/style/article/sanna-marin-finland-pm-trendi-photoshoot-intl-scli/index.html

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 15.3.2020 11.57

Erittäin hyvä visualisointi miten tartunnat kehittyy eri tilanteissa:

https://www.washingtonpost.com/graphics/2020/world/corona-simulator/

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 14.3.2020 03.03

Pakko nostaa tää twiitti tänne:

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1238799084263260161

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 14.3.2020 02.42

Koodari kirjoitti:

Itselläni on ainakin mennyt luottamus yksittäisiin niin sanottuihin asiantuntijoihin. Ylilääkärit ja muut päättäjät ovat koko ajan vähätelleet riskejä samalla kun tilanne on eskaloitunut koko ajan. Luotan jo enemmän omaan kykyyni hakea tietoa, arvioida sen luotettavuutta, ja yhdistellä tiedonpalasia.

Neljä päivää sitten infektiotautien erikoislääkäri Jukka Lumio sanoi "Virus jyllää kolmesta kuuteen kuukautta ja sitten se katoaa" (https://yle.fi/uutiset/3-11246000). Tänään Yle uutisoi "COVID-19:sta tiedetään vielä liian vähän, jotta sen tulevaisuus olisi selvä. Tiedeyhteisössä on kuitenkin vahva olettamus, että tauti on tullut jäädäkseen" (https://yle.fi/uutiset/3-11252042). Joko erikoislääkäri on väärässä, tiedeyhteisö on väärässä, tai Yle tulkitsee tiedeyhteisön konsensuksen väärin.

Myönnän itsekin että en luota itsekään kaikkiin asiantuntijoiden, etenkään suomalaisten väittämiin, etenkin Herran Lumion kohdalla.

Olen kanssasi samaa mieltä siinä, että kyky hakea omaa tietoa, arvioida luotettavuutta ja yhdistellä tiedonpalasia ovat tällä hetkellä se luotettavin tapa varmistua asioista.

Olen kanssa myös samaa mieltä siinä, että vähättely on paljon pahempaa kuin liioittelu tämän viruksen kohdalla. Siitä myös isot miinukset Suomen hallitukselle ja asiantuntijoille.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 14.3.2020 01.40

DeJargon kirjoitti:

Tässähän on käynyt Suomessa klassinen tiedotusmoka, jossa kuulijoille on tullut kuva,  että heille on kerrottu ja tullaan kertomaan osatotuuksia joka taas johtaa omiin  johtopäätöksiin. Paras tapa olisi ollut alusta asti laittaa faktat pöytään ENNEN kuin koko epidemia on Suomessa päässyt alkuun.

Näin se omasta mielestä muuttuu hysteeriaksi kun tulee ristiriitaista tietoa.

-Corona  ei koske Suomea t:THL >Noh, jokunen sata EHKÄ sairastuu t: Tyttöhallitus-> 60% sairastuu t:Merkel-> Me sairastutaan kaikki tähän t:Veronmaksaja

-Tää on normiflunssa t:Trump ->Noh, kuolleisuus on jotakin 0.1-6% riippuen ikäryhmästä t:Tutkijat-> Hei, me kuollaan kaikki tähän t: Normo Iltapaskeen lukija-> Panic Mode: "TRUE"

Itse nostan Merkelille hattua kun hän sanoi ääneen sen lähes pahimman skenaarion, jolloin normaali ihminen hetken aikaa mietittyään hyväksyy asian ja toimii kuitenkin kohtuullisen normaalisti sen jälkeen. Tästäkin Saksa nousee voittajaksi jollain aikajänteellä, muitakin ongelmia heillä on toki edessään.

Se mitä USAssa tulee tapahtumaan en halua edes arvailla, niin kahtia jakautunut kansa siellä tällä hetkellä on. Kuten olette huomanneet niin Trump on koko ajan vierittänyt kaikki vastoinkäymiset Obaman, FEDin ja demokraattien syyksi. Mitä tapahtuu kun paska osuu kuukauden kuluessa kunnolla tuulettimeen ja kansa vaatii päitä vadille jää nähtäväksi.

Eilen joku eläkeläinen yritti varastaa mun Lambit kassan jälkeiseltä pakkaustiskiltä, oli kuulemma vahinko :-)

 

Melko samoilla linjoilla. Mitä itse olen tässä 2 kk ajan lukenut tätä ketjua niin ei voi kuin hämmästellä Suomen sisäisen viestinnän tasoa, ennen kaikkea THL:n ja Suomen hallituksen välillä.

Mielestäni Suomen hallitus ja THL olisivat voineet ehdottomasti reagoineet tähän enemmän proaktiivisesti. Harvoin tosin olen koskaan nähnyt Suomen reagoivaan mihinkään suuren luokan asiaan proaktiivisesti kuin reaktiivisesti...

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 14.3.2020 12.51

Tätä hainkin. Mikä itseäni eniten tässä koronaviruksessa mietityttää on se, ettei mitään voida vielä varmuudella tietää vielä.

Katsoin myös haastiksen. Tämä ylilääkäri on mielestäni erittäin pätevä ja luotan hänen sanoihinsa enemmän kuin monen ministerin ja THL.n johtajan sanoihin.

 

Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 14.3.2020 12.34

-29% Tällä hetkellä oma OST...

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 14.3.2020 12.33

Kiitos hauturi vastauksesta. Tiedän kyllä termin, olisin ehkä voinut avata enemmän kysymykseni pointtia...

Onko varmaa, ettei koronaviruksesta tervehtynyt voi saada virusta uudestaan? Itseäni mietityttää ennen kaikkea mahdolliset viruksen aiheuttamat pysyvät vaivat ihmiskeholle.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 14.3.2020 12.00

petteri kirjoitti:

Meidän pitää kuitenkin jollain aikavälillä päästä palaamaan normaaliin yhteiskuntaan ja se onnistuu niin, että kansa saa Covid-19 sairastumisten myötä riittävän laumaimmuniteetin.

Mitä tarkoitat tarkalleen tällä laumaimmuniteetilla?

Näytä koko viesti