Kulta sijoituskohteena -

Ihmettelen tätä, että Suomen Lapista näyttää oikeasti löytyvän kultaa.
Rupertresources.com julkisti merkittäviä malminetsinnän kairaustuloksia Pahtavaara projektistaan.
Kultaa löytyy siis näköjään Keski-Lapin vihreäkivivyöhykkeeltä:
https://finance.yahoo.com/news/rupert-resources-drills-13m-grading-0900…

Nuo kullan kairaustulokset näkyvät myös osakekurssissa (noin +400% 3kk aikana):
https://finance.yahoo.com/quote/RUP.V?p=RUP.V

Ja sijoittaja mukaan:
https://finance.yahoo.com/news/rupert-resources-ltd-announces-equity-20…
Lapissa on ilmeisesti oikein kultakuume menossa.

Näytä koko viesti
Kulta sijoituskohteena -

Huomasin tällaisen kommentin eräältä sijoittajalta Suomen kullan malminetsintätoimialalta: "mulla on ollut FireFoxin osakkeita firman perustamisesta lähtien. Ostin niitä sillä mielellä, että katson 10 vuotta löytyykö mitään. Rupertin markkina-arvo on CAD 242M (noussut 100% tällä viikolla), Aurionin CAD 101M ja FireFoxin CAD 4,4M. Jos jokin niistä löytää tarpeeksi kultaa hyvän kaivoksen perustamiseen (luokkaa Suurkuusikko), arvo voi nousta esim. CAD 2000M:aan. FireFoxille tulisi siis suurin prosentuaalinen nousu". 

Kuulostavat huimilta liikkeiltä ja erittäin riskipitoisilta sijoituskohteilta. Riski tosin näyttää olevan molempiin suuntiin. En tiedä mitään muuta toimialaa, jossa olisi tuollaisia hintaliikkeitä. Tuo kommentti kuitenkin avaa hyvin tilannetta Suomessa kullan malminetsinnässä operoiviin firmoihin ja niiden arvostussuhteisiin. 

Näytä koko viesti
Kulta sijoituskohteena -

Rupertresources.com julkaisi toissapäivänä maailmanluokan kultamalmin kairaustuloksia Lapissa. He olivat löytäneet noin Näsinneulan pituudelta kultaa koko matkalta. Osake nousi +44% julkistuksen jälkeen ja eilen vielä +27% lisää. Tällä viikolla yrityksen arvo nousi 100 miljoonaa vain kahden kairausreiän tuloksen takia! https://rupertresources.com/rupert-resources-drills-137m-grading-1-8g-t-gold-from-surface-at-new-area-1-discovery/ Laittaa ihmettelemään, että onkohan Lapissa menossa oikea kultakuume…

Näytä koko viesti
Kulta sijoituskohteena -

Itse olen ihan aloitteleva sijoittaja malminetsinnässä ja kulta kiinnostaa.
En uskalla ulkomaisiin kohteisiin sijoittaa, mutta ajattelin tutkia näitä kotimaassa malminetsintään keskittyviä. (Suomessa on kuitenkin Euroopan isoin kultakaivos agnicoeagle.fi)

Tarkemmin tutkittuani huomasin, että Suomessa kultaa etsivä aurionresources.com oli noussut noin +11 000% vuosina 2014-2017 ja eilen osake nousi +29%. Iso kultayhtiö Kinross Gold Corporation omistaa 9,9% Aurionista.

Toinen iso kultayhtiö Agnico Eagle osti 10. helmikuuta 2020 9,9% omistuksen 13 miljoonalla rubertresources.com:sta, joka myös etsii kultaa Suomessa.

Tutkittuani löysin, että FireFoxGold.com on ainoa näistä, jolla on suomalainen johto ja tiimi. Lisäksi suomalainen arvometallirahasto Zenito.fi omistaa 7% yhtiöstä.  (https://www.firefoxgold.com/images/Presentation/2020/Firefox_Gold_Prese…)

Mietityttää, mihin näistä itse kannattaisi sijoittaa vai pitäisikö hajauttaa ja ottaa vähän kaikkia. Ehkä pitää vielä perehtyä ja tutkia tarkemmin. Tuo on kuitenkin kiinnostavaa, että isot globaalit kultayhtiöt ovat tehneet noin isoja sijoituksia näihin yhtiöihin ja ilmeisesti uskovat Suomen kultapotentiaaliin. Isoilla yhtiöillä on varmasti osaamista ja kapasiteettia tehdä mittavat analyysit sijoituksia tehdessään. 

 

Näytä koko viesti
Kulta sijoituskohteena -

Kiitos hyvästä ja kattavasta vastauksestasi! Sinulla tuntuu olevan todella vahva kokemus tämän alan sijoittamisesta. Oletko sijoittanut mahdollisesti myös Suomessa toimiviin kullan malminetsintäyhtiöihin? Suomi on kuulemma alietsitty kullan suhteen ja potentiaalia on ilmeisesti, kuten muissakin vastaavissa maailman vihreäkivivyöhykkeissä.

Huomasin juuri 20.4.2020 pörssitiedotteen: http://mawsonresources.com/news/news-releases/2020/mawson-intersects-new-high-grade-zone-195-metres-71-gt-gold-1006-ppm-cobalt-includes-7-metres-170-gt-gold-2168-ppm-cobalt "...high-grade results from the recent 14.1 kilometre drill program at the Company's 100%-owned Rajapalot project in Finland.. " "...Drill hole PAL0228 at Palokas, located 120 metres from 2018 inferred resource (>2 g/t lower-cut), intersected 19.5 metres @ 7.1 g/t gold, 1,006 ppm cobalt, 7.8 g/t gold equivalent (“AuEq”) from 241.8 metres, including 7.0 metres @ 17.0 g/t gold, 2,168 ppm cobalt, 18.4 g/t AuEq from 251.4 metres..." 

Ja osake reagoi eilen: https://finance.yahoo.com/quote/MAW.TO?p=MAW.TO&.tsrc=fin-srch +45.45% 

Tätä reaktiota varmasti tarkoitit sillä kovalla ja yllättävällä volatiliteetilla.

Näytä koko viesti
Kulta sijoituskohteena -

Hei

Löysin muutaman yrityksen, jotka harjoittavat kullan malminetsintää Suomessa. Ovat listattuna Toronton pörssissä (tsx.com) . Onko kenelläkään kokemusta sijoittamisesta näihin? 

Aurion Resources, www.aurionresources.com 
Rupert Resources, www.rupertresources.com  
Mawson Resources, www.mawsonresources.com 
S2 Resources, www.s2resources.com.au
FireFoxGold, www.firefoxgold.com

Näytä koko viesti
Kulta sijoituskohteena -

Hei, onko kenelläkään kokemusta, miten voisin sijoittaa kullan malminetsintään? Malminetsintään sijoittamisessa on kuulemma korkea riski ja tuotto. (Itseäni kiinnostaisi eritysesti Suomessa tapahtuva kullan malminetsintä.) Ajattelin hajauttaa osaa salkusta lisäriskiin.

Näytä koko viesti
Mandatum Trader -

Hei Mandatum Trader!

Pääseekö Mandatumin alustan kautta Toronton pörssiin (TSX.COM) ?

 

Näytä koko viesti