Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Vähän vuosikatsausta Ethereumin hinnan osalta. Vuosi sitten huhtikuun viimeinen päivä Ethereum noteeraattin $7.70. Tänään Coinmarketcap näyttää keskimääräiseksi arvoksi $80.87. 

Toki hinta vaihteli siinä noin vuosi sitten siinä 7-13 taalan välillä, mutta joka tapauksessa aika hyvin on kurssi ollut viime aikoina nousussa.

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
yfai kirjoitti:

Ottamatta kantaa itse kryptovaluuttaan tai sen mahdolliseen potentiaaliin uskoisin, että Lucky Luken esiin nostamassa sitaatissa suurin ongelma on se, että yhtiö vaikuttaa käyttävän WSJ:tä referenssinä, vaikka todellisuudessa se referoikin vain omia sanomisiaan. Toissijaisen lähteen käyttö on jo sinänsä hieman arvelluttavaa markinoinnissa, mutta erityisesti silloin, kun koitetaan muuttaa oma mielipide/väite jonkun muun sanomaksi faktaksi. Tällaiseen toimintaan eivät yleensä luotettavat ja arvostetut yhtiöt ryhdy, koska heiltä löytyy todellisiakin referenssejä.

EDIT: Vai oliko MtGox sanonut tämän asian? No, joka tapauksessa koitetaan muuttaa jonkin perustelematon väite faktaksi.

Saatat olla oikeassa. Toki jos tiedät jonkun vielä paremman ja luotettavamman kryptopörssin kuin Kraken, niin ihan vapaasti voi suositella. Minä lähden välittömästi Krakenista jos jotain epäselvyyksiä toiminnassa ilmenee.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Lucky Luke kirjoitti:

Minäkin uskon ettei sitä ole hakkeroitu. Kritiikki olikin kohdistettu suoraan Krakeniin. Onko sinusta vakuuttavaa jos omia lausuntoja siteeraa ikäänkuin ne olisi kirjoitettu WST:n toimesta?

Tarkoitan, että se ei käy vaihdannan välineenä minkään hyödykkeen ostamisessa. Se olisi luotettavan valuutan tunnusmerkki. 

Onko sulla jotain taloudellista intressiä tässä mukana kun noin hehkutat?

No siis eikai WST voi olla auktoriteetti sille onko joku hakkeroitu vai ei. WST on julkaissut Krakenin tekstin ja Kraken käyttää sitä mainostarkoituksessa. En minä näe tuossa sen ihmeempää. Krakenilla kuitenkin on kryptopörsseistä parhaimpia ellei parhain maine, joten itse käytän sitä. Muitakin hyviä pörssejä toki löytyy.

Kuten jo sanoin Ethereum käy vaihdannan välineenä hyödykkeen ostamiseen ainakin yksityishenkilöiden välillä jotka käyttävät mobiililompakkoa hyvin helposti.

En ole edes varma että Ethereum tähtää miksikään verkkokauppojen maksuvälineeksi sinänsä. Se kun ei ole ensisijaisesti edes valuutta. Ethereum noteerattiin coinmarketcapissa ensimmäisen kerran vajaa 8 kuukautta sitten. Kryptovaluuttoja on tuhatmäärin, mutta vain harvoilla on potentiaalia nousta arvossaan. Saattaa se kuitenkin tulla verkkokauppojenkin maksuvalikoimaan jos siitä tulee tarpeeksi suosittu toimija. Market Capin voit tarkistaa täältä: https://coinmarketcap.com/

Eli se on kakkosena Bitcoinin jälkeen.

Taloudellinen intressini on tällä hetkellä vielä hyvin pieni, ja kuten olen sanonut, en itse ainakaan isoja summia tähän sijoita. Näen tämän siis lähinnä yhtenä harvoista kryptovaluutoista jolla on todellista nousupotentiaalia. Mutta yhtä hyvin voi olla että potentiaali ei koskaan ota tuulta alleen. Eli jokainen harkitkoon omalta kohdaltaan riskit.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Lucky Luke kirjoitti:

Kävin tsekkaamassa www.kraken.com Etusivua kun scrollaa alaspäin löytyy oheinen siteeraus wall street Journalista

"because of Kraken's proven operating history, and because its system has never been breached by hackers."

Googlasin mitä WST aiheesta kirjoittaa. Kyseinen lause olikin siteerattu blogipostauksesta, joka koski kadonneita bitcoineja ja siteerauksesta puuttuikin sivulause "according to company"

En myöskään löytänyt yhtäkään tahoa, mikä hyväksyisi Ethereumin maksuvälineeksi. 

Jätän väliin tämän mahdollisuuden.

Käsittääkseni Krakenia pidetään kaikista kryptopörsseistä luotettavimpana. Uskon kyllä että sitä ei ole hakkeroitu, koska hirveä meteli siitä nousisi netissä jos joku tuolla menettäisi rahansa. Kuka muu kuin firma ja käyttäjät siitä ensimmäisenä informoisi, joten en nyt ihan ymmärrä tuota tikusta asiaa jonka teit tuosta 'according to company' sivulauseesta. Silti itsekin pidän kyllä rahat mielummin omassa mobiililompakossa kuin pörssissä.

Mitä tarkoitat ettet löytänyt yhtään tahoa joka hyväksyy Ethereumin maksuvälineenä? Se on ihan validi kryptovaluutta jota voi ostaa ja myydä pörsseissä, kuten esim. Krakenissa. Mobiililompakoiden avulla käyttäjät voivat suoraan maksaa/ostaa toisiltaan Ethereumeilla.

Sitä käytetään maksuvälineenä myös näissä Ethereumin Smart Contracteissa, ja tietenkin transaktioiden varmentajat saavat palkaksi Ethereumia (louhinta) . Valuutta on hyvin uusi, joten välttämättä monia nettikauppoja ei vielä löydy joka sen suoraan hyväksyy, mutta on hyvin helppoa ja nopeaa ostaa Bitcoineja tai euroja Ethereumeilla pörssissä. Valuutan arvon nousun potentiaali perustuu Smart Contracteihin josta oli juttua aikaisemmin tässä ketjussa.

Tietenkin kehotan noudattamaan kullekin sopivaa riskinhallintaa. Mutta minun mielestäni tässä on potentiaalia nousulle.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Aki kirjoitti:

 

Salkku nimeltä Wanda wrote:

 

 

julaak wrote:

 

Omasta mielestäni nuo mobiililompakot ovat varsin helppokäyttöisiä pienen tutustumisen jälkeen. Pertille voisi sijoituskäyttöön suositella vaikka sitten pelkästään mobiililompakolle omistettua uutta älypuhelinta/tablettia (jaxx ei kylläkään toiminut vielä tabletissa), jolla ei surffaa netissä lainkaan eikä muutenkaan pidä jatkuvaa nettiyhteyttä päällä, ei installoi lompakon lisäksi muita sovelluksia kuin automaattisesti suositellut järjestelmäpäivitykset, eikä käytä mitään muita sovelluksia kuin lompakkoa.

 

 

Joo no pitää melko paljon sijoittaa, että sen satasen älykännyn hinta ei tunnu EV:ssä? Siinäkin pitää varmistaa, että rahat eivät häviä jos kännykkä katoaa/palaa/tuhoutuu yms..

Paljon hankalaa homma, joka on ihan tehtävissä minulle tai sinulle, mutta pertti peruskuluttajalle juttu on toinen.

 

 

Esim miulle aivan liikaa liikkuvia osia, että edes harkitsisin. T. Pertti

Mielestäni liioittelette homman vaikeutta:

1. Installoi mobiililompakko, esim Jaxx jos haluat käyttää Ethereumia. Mycelium on hyvä Bitcoin lompakko. Käytettävä tili luodaan automaattisesti. Jaxx/Mycelium HD-lompakon kanssa voit ottaa varmuuskopion jo tässä vaiheessa, eli kirjoittaa 12 annettua sanaa paperille. Varmuuskopioproseduuri kysyy lopuksi sanat uudestaan, jotta kirjoitit ne varmasti paperille oikein. Enempää varmuuskopioita ei tarvitse HD-lompakon kanssa enää koskaan ottaa. Voit vaikka heittää puhelimella lintua, sillä saat kaiken takaisin tuolla 12 sanan listalla minkä kirjoitit paperille. Aseta lompakosta päälle myös pin-koodin kysely.

2. Luo tili Krakeniin ja siirrä sinne Euroja.

3. Osta kryptovaluuttaa Krakenissa euroilla. Hyvin helppoa.

4. Siirrä kryptovaluutta Krakenista mobiililompakkoon käyttämällä joko mobiililompakon etusivulla näkyvää QR- viivakoodia tai lompakon tilin näkyvillä olevaa julkista osoitetta. Krakenissa erittäin helppoa.

5. Pertti juo Jack Danielsia kokiksella katsoen lompakon etusivulta kun Ethereumin arvo (toivon mukaan) nousee satakertaiseksi, eli profit! . laugh

6. Myynti käänteisessä järjestyksessä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Salkku nimeltä Wanda kirjoitti:

 

julaak wrote:

 

Mielestäni liioittelette homman vaikeutta

 

 

Enkä liiioittele. Kaikki keskikertaiset tietokoneihmisetkin selviävät tuosta, mutta ne Pertit, jotka inhoavat kännyköitä ja tietokoneita ovat ostamassa rahastoa jo puolelessa välissä kirjoittamaasi listaa.

En millään usko että vaikka Akille tuo olisi millään muotoa ylivoimaista niin kuin hän tuossa antoi ymmärtää.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Salkku nimeltä Wanda kirjoitti:

 

julaak wrote:

 

Esim. kännykän rikkoontuminen tai häviäminen ei ole enää ongelma niillä lompakoilla jotka käyttävät Hierarchical Deterministic (HD) tekniikkaa:

 

 

Joo siis ihan tuttua noin pääpiirteissään on noijutut jo. Kaikkeen tuollaiseen pitää varautua ja olla tietoinen että noita ei tapahdu. Samoin kuin jos mitään palveluntarjoajia käyttää, niin kannattaa olla varuillaan, koska isot rahat pyörivät niin aika ahnaitakin rikollisia ja opportunisteja pyörii siellä.

Ihan pertti peruskuluttajalle helppoa ja turvallista tapaa säilyttää noita ei oikein ole olemassa ja tuskin ihan heti tuleekaan. Enemmän tietokoneista älyäville toki homma hoituu järjellisellä varmuudella.

Omasta mielestäni nuo mobiililompakot ovat varsin helppokäyttöisiä pienen tutustumisen jälkeen. Pertille voisi sijoituskäyttöön suositella vaikka sitten pelkästään mobiililompakolle omistettua uutta älypuhelinta/tablettia (jaxx ei kylläkään toiminut vielä tabletissa), jolla ei surffaa netissä lainkaan eikä muutenkaan pidä jatkuvaa nettiyhteyttä päällä, ei installoi lompakon lisäksi muita sovelluksia kuin automaattisesti suositellut järjestelmäpäivitykset, eikä käytä mitään muita sovelluksia kuin lompakkoa.

Ei myöskään kanna laitetta mukanaan kaupungilla vaan pitää kodin laatikossa turvassa ja pitää lompakon varmuuskopion eri paikassa murtovarkaiden varalta. Murtovarkaiden varalta laitteen ja lompakon pin-koodit/suojaukset käyttöön. Tähän tarkoitukseen riittää aivan hyvin halvemman hintaluokan laitteet. Vaihtoehtoisesti joku halpa uusi läppäri jota käyttää samaan tyyliin pelkästään tähän käyttöön kotona. Ei surffaile missään muualla kuin korkeintaan pörssisivulla, ja sitäkin ennen kaikki päivitykset kuntoon (mahdolliset mainokset nettisivuilla on riskitekijä). Helppoa ja turvallista.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Salkku nimeltä Wanda kirjoitti:

 

julaak wrote:

 

Ei kyseessä ole valuutan lisäominaisuudet, vaan lähinnä niin, että Ethereumissa valuutta on vain osa konseptia.

 

 

Joo ymmärsin. Lähinnä pohdin mitä hylötyä niistä on sen kanalta, että valuuttaa ostaa voitontavoittelumielessä. Siinähän ne ikäänkuin toimivat lähinnä "mainoksena" tuolle valuutalle.

 

Quote:

 

Suuria rahoja tähän ei varmaan kuitenkaan kannata laittaa kiinni. 

 

 

Ja mitä isompia laittaa, niin sitä paremmin kannattaa tutustua ongelmiin kuinka ne rahat voi menettää jonkun epärehellisentoimijan, viruksen tai kovalevyrikon takia.

Esim. kännykän rikkoontuminen tai häviäminen ei ole enää ongelma niillä lompakoilla jotka käyttävät Hierarchical Deterministic (HD) tekniikkaa:

http://www.virtualcurrencytoday.com/articles/hierarchical-deterministic…

Eli kaikki nykyiset ja tulevat tilit ja niiden yksityiset avaimet (private keys) luodaan yhdestä lähteestä (seed). Lähde (seed) taas pystytään varmuuskopioimaan ja uudelleen luomaan paperille kirjoitetusta 12 sanan joukosta. Eli jos kännykkä hajoaa tai varastetaan, saat kaikki private keyt ja tilit takaisin syöttämällä tämän 12 sanan sarjan uudestaan. Koska private keysit ja tilit johdetaan yhdestä lähteestä, varmuuskopion tarvitsee tehdä vain kerran, ja tulevaisuudenkin tilitiedot on turvattu vaikka käytettäisiin useita tilejä. Toki private keyt voi vaikka yksitellen myös printata paperille.

Rahan siirto ja pääsy private avaimiin voidaan suojata pin-koodilla, jonka väärin syöttäminen ainakin tietyillä lompakoilla aiheuttaa kasvavan viiveen, joka muutamien väärin yritysten jälkeen kasvaa murtoyritysten kannalta sietämättömäksi. Näin ainakin Bitcoin HD-lompakossa nimeltä Mycelium.

Myös tuo Jaxx-lompakko joka toimii sekä Bitcoinilla että Ethereumilla käyttää tuota Hierarchical Deterministic tekniikkaa, joten varmuuskopiointi on hyvin helppoa ja varmaa. Pin-koodin aikaviive ei siinä kylläkään kasvanut, mutta eiköhän sekin kohta ominaisuuksiin tule.

Toki ongelma on edelleen, jos laitteeseen on root oikeuksilla päässyt hyökkääjä, joka pystyy tarkkailemaan käyttäjän tekemisiä. Tai epärehellinen kaveri, joka urkkii pin-koodin ja varastaa puhelimen.

Ehkä varminta olisi käyttää pelkästään Linuxia lompakon hallintaan, tai vielä varmempaa säilyttää private avainta tai HD-lompakon sanalistaa vain paperilla ja pankin tallelokerossa odottamassa arvonnousua.

Jos kryptovaluutta on ihan uusi alue, kannattaa tietenkin aloittaa tutustuminen ja kokeilu vain pienellä rahamäärällä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Salkku nimeltä Wanda kirjoitti:

 

julaak wrote:

 

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/lohkoketju-on-piilaakson-trendisana/J7...

Ethereum on tässä kehityksessä pisimmällä. Toki eihän se sitä takaa että siitä tulee menestys. Itse laitan muutaman kolikon.

 

 

Joo selasin tuon jo esiin. Ja nuo lisäominaisuudet auttavat tuota valuuttaa lähinnä mainosmielessä?

Ei kyseessä ole valuutan lisäominaisuudet, vaan lähinnä niin, että Ethereumissa valuutta on vain osa konseptia.

Tässä toinen artikkeli vuoden takaa jolloin Ethereum valuuttana ei vissiin ollut vielä laskettu liikkelle: https://bittiraha.fi/content/bitcoin-ethereum-ja-hajautettu-tulevaisuus

Itsekin olen sitä mieltä että hyvin epätodennäköistä että tässä nähdään Bitcoinin tapainen nousu 10 senttidollarista yli tuhanteen dollariin, mutta en pitäisi mahdottomana että Ethereumin arvo varsinkin parin vuoden sisällä nousee huomattavasti. Konsepti on kuitenkin selkeästi monipuolisempi, mutta myös monimutkaisempi kuin pelkkä valuutta Bitcoin, joten soveltaminen ja hyödytkin tulevat hitaammin.

Suuria rahoja tähän ei varmaan kuitenkaan kannata laittaa kiinni. Itsellä on nyt lähinnä testimielessä Ethereum lompakko, ja testi kaupankäynti Krakenissa Bitcoin -> Ethereum. Hyvin toimii so far.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

 

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/lohkoketju-on-piilaakson-trendisana/J…

Ethereum on tässä kehityksessä pisimmällä. Toki eihän se sitä takaa että siitä tulee menestys. Itse laitan muutaman kolikon.

Näytä koko viesti