Fleming Properties Ab -
Aki Pyysing kirjoitti:

Kahden pinnan velkarahalla voi esimerkiksi nostella seitsemän pinnan osinkoja, ei tule helposti kovin pahaa osumaa.

 

Vahinko vain, ettei Nordnet arvosta näitä kumpaakaan mainittua yhtiötä vakuutena. Olisi pienemmälläkin salkulla helpompi saada vipua. 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -
von Fyrckendahl kirjoitti:

 

Taseessa on uutena eränä laskennallinen verosaaminen. Se käsittääkseni tarkoittaa, että taseessa on realisoimaton myyntitappio (tasearvot alemmat kuin ostohinta). Vielä Q3 oli verovelkaa (realisoimaton myyntivoitto). Näyttää siltä, että niin sanottu tukkualennus on lopultakin pyyhitty kokonaan pois taseesta. Voiko hallitus vahvistaa, jos ei ole salaista tietoa?

Laskennallisen verosaamisen voi lähtökohtaisesti kirjata, jos on esittää perusteltu budjetti siitä, että tulos kääntyy voitolle ja tämä laskennallinen verosaaminen realisoituu. Ei siis käsittääkseni edellytä tuota mainitsemaasi realisoimatonta myyntitappiota. Käytännössä kirjaus siis kaunistaa viimeistä riviä nyt ja jos / kun tulos kääntyy voitolle, se laimentaa viimeisen rivin plussaa. Näin ideaalitilanteessa tilinpäätös antaa oikeamman kuvan myös verojen osalta. Worst case olisi, että tulos ei käänny plussalle ja hallitus joutuu x vuoden jälkeen toteamaan, että perusteita laskennalliselle verosaamiselle ei ole ja joutuvat pahimmillaan kirjaamaan kerralla nekin syventämään tappiota. 

Näytä koko viesti