Olet täällä

Ålandsbanken - 18.12.2019 08.01

Aki Pyysing kirjoitti:

"Nordea ottaa ensimmäisenä ulkopuolisena pankkina Åland Indexin käyttöön kytkemällä indeksin osaksi Nordean digitaalisia pankkipalveluita, jotka ovat Pohjoismaissa 3 miljoonan asiakkaan käytössä."

On muuten meikäläisellä nuo kyseiset Nordean digitaaliset palvelut käytössä ja nauroin tuolle indeksille. Laskee CO2:n määrän mallilla kulutuskategoria x euromäärä = päästöt. Eli food and drink-kategoriassa 100 eurolla ostetuissa kotimaisissa porkkanoissa, oluessa ja kengurunlihassa sama CO2. Cars and transport: 100 €:lla bensaa ja junamatkoja sama päästömäärä, jne.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 27.11.2019 01.50

Hiphei. Taitaa olla eka postaukseni tänne, joten tulen vähän avaamaan näkemyksiäni.

1) Jobs vs. Musk: kannattaa lukea Jobsin elämäkerta jos on sitä mieltä ettei ollut yhtä sekopää kuin Musk. Luultavasti oli enemmän. "LSD on paras asia mitä olen tehnyt elämässäni", syövän parantaminen porkkanansyönnillä ja ekan lapsensa kohtelu sisältäen isyyden kiistämisen DNA-testin jälkeen hyviä esimerkkejä.

2) Mitä akku- ja muuhun teknologiaan tulee, jos Tesla ei ole edelläkävijä niin miksi kilpailijat tarjoavat kalliimpia autoja huonommilla teknisillä spekseillä? Epäilen että Teslan autojen polkumyynti ei välttämättä ole se syy.

3) Tesla ei loppupeleissä ole pelkkä autonvalmistaja vaan ehkä jopa enemmän softafirma. Kävimme viime viikolla testaamassa ystävieni kanssa Model 3:n täydellä autopilotilla. Espoon maaseudun pimeillä mutkaisilla teillä itsestään ajava auto vakuutti. Muut ovat vähintään vuosia jäljessä. Teslalla on ainoana teillä iso fleetti autoja jotka keräävät jatkuvasti dataa jota jalostetaan autojen ajoalgoritmeiksi. Ja se alkaa näkyä. Koneoppimisen sovellutuksissa datan määrä ratkaisee, eli käytännössä ajokilometrien määrä.

Näytä koko viesti