Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Kommentti vielä Nordnetin mainosvideon osake-korko -vertailuesimerkkiin: Ei ole mielekästä verrata vivutettua tuottoa velattomaan tuottoon. Kun korkosijoituksiin käyttää velkavipua, muuttuu myös sijoituksen riskiprofiili täysin: ei voida ajatella, että tuottojen volatiliteetti pysyy samana vivun kanssa. 

Esimerkin korkosijoitukset eivät myöskään voi olla risk free -sijoituksia. Muutenhan mitään vipua ei edes saataisi luotua. (Tosin "esimerkissä ei oteta huomioon vivutuksesta aiheutuvia kuluja")

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Hei Jens,

On tullut seurattua kiinnostavaa blogia jo pidemmän aikaa, ja nyt ajattelin tehdä avauksen ajankohtaisesta aiheesta: Bitcoin ja muut kryptovaluutat. 

Aiemmin mainitsit, ettet ole ottanut asiasta tarpeeksi selvää näkemyksen ottamiseksi. Onko tilanne muuttunut? Itselle ja varmaan monelle muullekin Bitcoin + muut kryptot on edelleen pieni kysymysmerkki, vaikka asiaa on hieman selvitellytkin. Näkisin, että Bitcoinin suhteen ns makro-näkemyksen ottaminen voisi olla mahdollinen, hieman samaan tapaan kuin esimerkiksi Mayweather-McGregor casessa. Uutisvirran ja yleisen keskustelun perusteella (tiedostan, ei erityisen vahva analyysi) voisi hyvin ajatella, että tietoisuus kryptovaluutoista ei vielä ole saavuttanut viimeisintä tasoaan. Ts. Pahimmat noise-traiderit on vielä poissa pelistä. 

Nyt kiinnostaa tietää Jensin sekä blogin lukijoiden kanta asiaan. Siitä olen aika varma, että monella täällä on asiaan mielipide ja pieni betsi asetettuna. 

Näytä koko viesti