Olet täällä

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 18.3.2019 12.52

PDF johon on kerätty melkein kaikki mitä Twitterissä on bear casesta.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 15.3.2019 03.19

Sori spammi, foorumi tuntuu rikkovan näitä twitter-viestejä jos niitä laittaa samaan postaukseen

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 15.3.2019 02.56

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 15.3.2019 02.53

No niin, viime yönä oli Model Y julkaisu ja meni aika pitkälti niin kuin bearit odotti ja toivoi, Musk vyörytti lavalla auton joka näyttää kopiolta Model 3:sta aivan minimalistisilla muutoksilla. Mikä ei varsinaisesti ollut yllätys, oli jo etukäteen huhuja että oikeasti Model Y kehitys on ollu pysähdyksissä firman sisällä jo kuukausia. Ja lisäksi VP of Engineering lähti kävelemään (ilman uutta työpaikkaa) joku neljä päivää sen jälkeen kun Musk ilmoitta tästä julkistuksesta kaksi viikkoa sitten, vaikuttaa kovasti että hän ei halunnu sekaantua tähän... toki edeleen mahdollista että Model Y saa hyvää hypeä aikaan.

Mitä tulee kasvutarinaan, todennaköisesti se on jo kuollut myyntinumeroiden valossa. Q1 myynti tullee olemaan ehkä 60% Q4 myynnistä, hinnan alennukset tuntuis vaikuttavan jonkun verran mutta ei tarpeeksi ja näillä nykyisillä hinnoilla firma on breakeven tai tekee tappiota myymällä autoja. Ja Model Y saatavuus joskus vuoden päästä aikaisintaan.

Hämmästyttävä kuinka hitaasti ja epätehokkaasti WallStreet jne reagoi tähän tilanteeseen. Twitterissä bearit kerää dataa jokaisesta mahdollisesta ja mahdottomasta paikasta ja koostaa niistä kokonaiskuvaa. Ja samaan aikaan tuntuu että WallStreetin iso raha tuijottaa jotain numeroa jonka Musk kertoi kaksi kuukautta sitten, ja luottaa sokeasti tuohon numeroon. Reilun parin viikon päästä pitäis tulla Teslan julkaisemat myyntinumerot, ne on todella rumat ellei Tesla onnistu meikkaamaan niitä jotenkin. Esim Euroopassa firma haluaa tilaajilta täyden maksun jo nyt ja auto toimitetaan "joskus". Eli "Financially Delivered" :)

Mielenkiintoinen raportti isojen poikien tuolileikeistä:

 

 

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 13.3.2019 04.39

Jeans kirjoitti:
Accounting 101 kirjoitti:

Olen alkanut itse ymmärtämään paremmin tämän valuaatiota, kun olen lukenut eri jenkki foorumeita, missä Teslaa kohtaan on lähes hurmosmainen tunnelma. Mielestäni ei ole ihan väärin verrata tätä uskon lahkoon, joten siinä mielessä kurssi on hyvin resilientti. Toki, jossakin vaiheessa todellisuus on kohdattava itse kunkin.

Just näin. Vaikka toki on mahdollista niin pidän bearien toivomaa kurssin äkkiromahdusta melko epätodennäköisenä. Uskon, että pikkuhiljaa muutaman vuoden sisään model Yn ja Tesla Truckin jälkeen myynnin kasvu sen kuin jatkaa hidastumistaan; myynti ja voittomarginaalit jäävät selvästi odotuksista, ja yhtiötä aletaan arvostamaan lähemmäs tavallisen autoteollisuuden yhtiötä <10 P/Ellä.

Missä bearit ovat mielestäsi väärässä, olet lukenut sen Perseid-capitalin jutun ja sen mukaan Tesla on joko nyt tai kohta konkassa. Uskot että firma saa lisärahoitusta? Vai että firma pystyy selviämään omillaan nykyisellä myynnillä?

Noin yleisesti, kaikki bearit ei ajattele että firman kurssi romahtaa ennen konkkaa ollenkaan. Valtava fanaattinen fanilauma omistaa paljon osakkeita, esim Robinhood välittäjän kautta firmaa omistaa tällä hetkellä joku 120k ihmistä.

https://robintrack.net/symbol/TSLA

Edit: se oli itseasiassa tämä uusi artikkeli samasta paikasta jossa oli tuosta cash-flowsta:

https://www.perseid-capital.com/blog/2019/03/12/tesla-cashflow-projection/

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 7.3.2019 02.58

 

Meissner on siis lakimies jolla on asiakkaana Teslan high-level whistleblower. Ja jonka pitäis tulla julkisuuteen vielä tällä viikolla.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 5.3.2019 05.41

Casteliero kirjoitti:

Open source antaa kyllä sitten turvaa tuolle, eli isolla todennäköisyydellä ihan legit softa. Jos ei joku ole löytänyt jotain hyväksikäytettävää aukkoa tms. Itse olen vaan noita kryptotouhuja seuranneena tullut todella varovaiseksi ja tiedostanut tietoturvan ihan eri tavalla kuin ennen. Siellä tulee vastaan vähän väliä entistä mielenkiintoisempia tapoja, millä tilejä on hakkeroitu. Viimeisimpänä esim. olikohan Chromen spell check, jota hakkeri käytti hyväkseen, kun joku syötti tilin seed wordit lompakkoon avatakseen tilin ja sen spell checkin kautta hakkeri sai sanat selville ja tyhjensi tilin.

 

Kannattaa muistaa että Open Sourcekaan ei ole tae täydellisesti turvallisuudesta. Tiedetään tapauksia jossa hakkerit on päässyt tavalla tai toisella päässeet lisäämään OS softiin omia takaporttejaan. Esim hakkeri ottaa yhteyttä OS softan kehittäjäyhteisoon ja esittää olevansa koodaajaa joka haluaa lisätä uusia ominaisuuksia softaan (Social Engineering). Tai kuten melko vasta kävi, joku OS softan alkuperäiskehittäjä ei jaksanu/halunnu enää pitää yllä omaa softaansa ja otti ilolla vastaan tarjouksen tuntemattomalta ihmiselta joka tarjoutui ottamaan vastuun projektista...

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 4.3.2019 02.00

Hmm, ihmiset miettii Teslan tulevaisuutta vuosien päähän, samalla kun näyttää että firma tuskin selviää paria kuukautta ilman lisärajoitusta. Yksi Tesla-casen omituisuus ja samalla syy miksi on niin houkutteleva shortti-target on se että firma ei näytä pystyvän saamaa rahoitusta markkinoilta. Normaalisti 50B arvoisen firman pitäis pystyä vaikka painamaan osakkeita tai jotain mutta Tesla ei ole tehnyt sitä vaikka rahatilanne on epätoivoinen? Paras spekulaatio on että SEC/DOJ tutkii edelleen firmaa ja estaa taustalla piilossa rahoituksen saamisen. Musk sanoi joulukuussa 60 Minutes ohjelman haastattelussa "I Do Not Respect the SEC", katkera ehkä? SEC varmasti tykkäsi.

 

Mielenkiintoinen viesti Redditissä, eihän näihin voi ikinä luottaa mutta postaajan viestihistorian perusteella näyttää luotettavalta:
https://i.imgur.com/cszlQUP.png

Erityisesti kohta: “there is not enough money to continue to operate. Tesla is closer to bankruptcy than it has ever been and these are the things we need to do to keep the company going.”

Laittaa aivan eri valoon nämä viikonlopun joidenkin autonmallien 30% hinnan alennukset Euroopassa ja Kiinassa, rahatilanne on ilmeisesti niin epätoivoinen että on pakko myydä jotta saa jotain kassaan.

 

Jaha, Musk julkaisi juuri twitterissä Model Y:n ... eli Ponzi saa jatkoa, yrittää saada muutaman sadan miljoonan edesta varausmaksuja joilla pitää firma elossa. Odotinkin että joku vedätys tulee tänään/maanantaina, instituutiot ilmeisesti alkoi myymään osaketta perjantaina (paljo vaihtoa mutta shortit ei lisääntyny) ja maanantai olisi ollu vielä pahempi mutta ehkä tää twitter viesti pelastaa. Musk:han on pantannu osakkeensa ja kartanonsa lainojen pantiksi, arvellaan että jos osake tippuu 245 tienoille niin tulee Margin Call, pankki myy osakkeet ja kurssi romahtaa. Eli Muskilla on kova motivaatio vedättää kurssia ylöspäin aina kun se tippuu liikaa.

Btw lisää lakijuttua:
- Se torstain tiedotuspuhelu 35k model 3:sta ym oli USAN arvopaperilakien vastainen, jos joku muu firma olis tehny saman tempun niin olisi hirvee meteli, mutta kaikki vaan haukottelee kun Musk rikkoo säädöksiä. Herra ei tunnu enään välittävän yhtään mistään, näyttää että ajaa firman 200mph seinään (suoraan chapter 7 konkurssiin) mistään mitään välittämättä. Järkevä CEO olis pistäny firman Chapter 11 uudelleenjärjestelyyn kuukausia sitten, ny voi olla myöhäistä. Ilmeisesti herra on huumeriippuvainen ja täysi psykopaatti, hänellä oli muun muuassa tapana irtisanoa ihmisia syystä että "en ole vielä irtisanony ketään tänään" (Wired lehden juttu).
- Lakimies jolla on asiakkaana "high-level whistleblower" sanoo että he tulee julkisuuteen tällä viikolla. Ei ole välttämättä mitään mutta voi olla isokin juttu.
- Edelliseen liittyen tai liittymättä, twitterin pikkulinnut visertää että DOJ (Department of Justice) on saanut rahoituksen(? dont ask) Teslan vastaiseen juttuun ja syytteitä tulee lähiviikkoina.
Käsittääkseni nää DOJ jutut ei ole mitään pikku käräjöintiä vaan vuosia kestäviä spektaakkeleita

Joo ei tarvi Netflixia ku seuraa Tesla-draamaa. Aivan käsittämätöntä.

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 1.3.2019 01.34

En usko että Model3lla on kysyntää. Twitterin bearit on jalkautunu ja kuvannu, jopa jutellu paikallisten Tesla dealereiden kanssa ja tarina on joka paikassa sama: myynti tippunu 70-90% Joulukuu->Tammikuu. Joulukuun jälkeen puolittui Teslan saama $7.5k tuki sähköauton ostajalle, jokainen ostaja joka pystyi halusi varmasti ostaa auton ennen tuota.Ja helmikuu vaikuttaa olleen aivan yhtä paha kuin tammikuu eli ei vaikuta että tilanne paranee paljoa ajan myötä.

https://tslaq.org/

Varastoissa/parkkipaikoilla jenkeissä makaa 10k+ myymätöntä autoa jotka ei vaan mene kaupaksi. Euroopan myynti näyttäis olevan tähän mennessä 20k luokkaa (vaikka siinä on kahden vuoden jonot) eikä hypeä ole ilmassa niin paljoa että EU pelastaisi myynnin. Kiina epäselvä mutta Tesla on siellä import-verojen takia pirun kallis verrattuna kotimaisiin vaihtoehtoihin, ja kiinassa autotehtaat pyörii ~50% kapasiteetilla, onnea vaan siellä... mikään ei viittaa siihen että kiinassa myydään enempää kuin muutama tuhat.

Tänään perjantaina Teslan pitäis maksaa 920M convert(mitä lie suomeksi?). Täysin mahdollista että firmalla ei ole rahaa mutta viime yön model3 hinnan alennukset viitais että ehkä rahaa pystytään sen verran kaapimaan kokoon. Mutta noin yleisesti, Tesla on jo kuukausia jättäny maksamatta esim autokorjaamoille jotka tekee Teslan takuuhuoltoja. Ja asiakkaat joutuneet odotteleen kuukausia jopa pieniä 1000 dollarin palautuksia. Korjaamoissa autot istuu kuukausia odottamassa varaosia joita Tesla ei pysty toimittamaan.

Itse näkisin shorttarin kannalta riskinä lähinnä tyhmän rahan: Uncle Larry (Larry Ellison, Oracle,  Teslan johtokunnassa, Muskin kaveri) antaisi Teslalla pari miljardia joka pitäisi Teslan nipin napin elossa muutaman kuukauden. Mutta ei siinäkään ole mitään järkeä, Teslan tämänhetkinen mallisto ei myy/on vanhentunu ja Model Y on tulossa vasta vuoden päästä. Vuosi ilman kunnollista myyntiä, 30k henkilön organisaation pyöriessä tyhjäkäynnillä?

Aika paljon merkkejä ilmassa että Teslasta tulee tämän sukupolven Enron. Tai tämän sukupolven Dot-com-bublen aloittaja. Ilmassa on yleisesti jo taantumaa, mitä tapahtuu muille järjettömässä arvostuksessa oleville Silicon Valleyn kupla-yrityksille jos/kun Tesla poksahtaa? Tuleeko ketjureaktio?

 

[Disclaimer, meikäläisella ei ole minkäänlaista kaupallista koulutusta, ei kannata uskoa mitään mitä kirjoitan :) ]

 

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 30.1.2019 10.46

Popparit mikroon, Teslan Q4 2018 tulosjulkistus 0:30 tänä yönä. Luvassa voi olla ihan mitä tahansa, firman autojen myynti jenkeissä on sakannu täysin ja Model3 ei ole vielä ehtiny kunnolla Eurooppaan. Rahat on joko vähissä tai erittäin vähissä.

Näytä koko viesti