Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 29.11.2018 09.30

Mielenkiintoinen blogi Jens!

Olen uusi sivustolla ja en ole blogiasi vielä kokonaan lukenut, niin en tiedä oletko tästä LSE vs Suomen yliopistot käynyt jo aiemminkin keskustelua. Sinulla taitaa olla aika selkeänä tuo ulkomaille lähtö nyt. Mistä arvelet, että siinä tulee se suurin value? Uskotko, että opetus on niin paljon parempaa vai kuinka paljon arvoa annat sille, että läpäiset hakuvaiheessa huomattavasti tiukemman seulan ja sitä kautta osoitat kykysi. Suomessahan esim. Aaltoon ja Hankkeniin on kuitenkin loppupeleissä aika helppo päästä, jos on jonkin verran keskimääräistä lahjakkaampi ja tekee hiukan töitä lisäksi. Siinä mielessä itse "kouluun" sisäänpääseminen ei täällä vielä paljoa kerro henkilön kyvyistä ja voisi luulla, että näissä Suomen kouluissa opiskelija-aines on polarisoituneempaa eli erot opiskelija-aineksen sisällä ovat suurempia ja joukossa on muutamia, jotka ovat paljon keskiverto opiskelijan yläpuolella. Tietenkin eroja on LSE:n opiskelijoissakin, mutta luulisi että harvemmassa ovat ne, jotka enää siitä porukasta pystyvät selkeästi erottautumaan.

Loppuun vielä toinen kysymys. Olet varmaan opinnoissa ja muutenkin päässyt perehtymään moniin hyviin talous- ja sijoitusaiheisiin kirjoihin. Olisiko sinulla antaa hyviä suosituksia niistä? Taustaa on itsellä sen verran, että perus Oksanharjut yms. suomenkieliset perustason kirjat on tullut luettua eli aika alkutekijöissä tässä vielä ollaan. Lisäksi opintotaustaa löytyy tekniseltä puolelta yliopista eli perustason numeronmurskaus luonnistuu jotenkuten, mutta en väitä että samanlaista huippulahjakkuutta löytyy kuin blogin kirjoittajalta, joten mihinkään treidaushommiin ei ole aikomus tässä kohtaa lähteä. Tälle pohjalle kiinnoistaisi alkaa rakentamaan syvällisempää osaamista taloudesta ja etenkin sijoitustoiminnan kehittäminen kohti ammattimaisempaa suuntaa kiinnostaa.

Toki muutkin saa antaa suosituksia! Mielellään perustelujen kera.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.11.2018 08.23

Aika rajua menoa, lähemmäs 30% sulanut koko markkinan arvosta viimeisen viikon aikana.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.11.2018 10.18

Ylellä on näköjään etusivun uutinen arvopaperitokeneista:

https://yle.fi/uutiset/3-10454370

Mielenkiintoista nähdä, miten tuo Stoxchange ottaa tuulta alleen ja minkälaista sääntelyä noiden kauppapaikkojen ympärille rakennetaan. Pahoin pelkään, että kryptohypestä viisastuneena sääntelystä tehdään näin alkuun varmuuden vuoksi vähän liiankin tiukkaa.

Näytä koko viesti