Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -
Farseer kirjoitti:

En mä kai yliopistolla roikkuisi / olisi mennyt poliittista historiaa opiskelemaan jos maksimaalinen rahankeruu olisi tavoitteena. Ja olen aika laiska mitä hommiin tulee. Mutta ei se tarkoita, että tarkoitus olisi pistää myöskään kaikkea sileäksi ja aikamoinen pettymys tämä varallisuuden kertymistahti on ollut.

Jep, satunnaisena lukijana en muistanut mitä opiskelet. Moni ei saa 400k kasaan eläissään. Siinä mielessä rahallisesti sulla on hienosti mennyt.yes

Varmaan muotoilin asiani tökerösti, mutta ehkä tuon kysymykseni pointti oli se, että suurempi määrä rahaa ei välttämättä merkityksellisyyden kokemukseen liittyviä ongelmia ratkaise. Joku tuolla parisuhdetta ehdottikin, mut eipä sekään toki ole niin suoraviivainen juttu, että vaan päättää alkaa suhteeseen. 

Toki nämä on hyvin yksilöllisiä asioita. Sulla selvästi on tavoitteet korkeella ja vaatimustaso itseä kohtaan myös kova, niin sitä taustaa vasten on varmaan aika helppo kokea "epäonnistuvansa". 

 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -

Onko maksimaalinen rahan kerääminen sulla loppuelämän päämääränä vai haluatko jotain muuta? 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
tonza kirjoitti:

Lasten ja 18-49-vuotiaiden osuus sairaalahoitoon joutuneiden määrästä on ainakin USA:ssa noussut ennätyslukemiin.

Minäkin ajattelin alkuperäisten varianttien aikaan, että vakavan tautimuodon riski on todella pieni, jota se olikin. Delta on käsittääkseni muuttanut pelin siltäkin osin. Ja juuri siitä syystä rokotteiden merkitys on kasvanut merkittävästi myös nuoremmilla. Näkisin, että il Piratan kela oli validi ennen Deltaa ja olin itsekin hyvin pitkälti samaa mieltä silloin. Tilanteiden muuttuessa näkemystenkin olisi hyvä mukautua uuteen tietoon.

USA:ssa lapsia on joutunut sairaalahoitoon koronan vuoksi enemmän kuin koskaan aikaisemmin pandemian aikana.

Viikonloppuna lapsipotilaiden määrä kohosi yli 1900 lapseen, ja moni sairaala USA:ssa kamppailee resurssien äärirajoilla.

Potilailla on todettu koronan herkästi tarttuvaa Delta-varianttia.

Variantti leviää erityisesti maan rokottamattoman väestön keskuudessa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/89d22c2f-9da0-4429-83c5-678e9b13ea42

Kiitokset Tonza, pitääkin perehtyä lisää myös noihin virusmuunnoksiin, ja toki pyrin siihen että pystyn mielipidettäni muuttamaan tilanteen muuttuessa. Suoraan sanottuna ei ole vain kesän aikaan jaksanut kaikkea uutisointia seurata, kun on ollut niin paljon muuta mielekästä tekemistä ja tiedostan kyllä, että tietämyksessäni on varmasti joiltakin osin aukkoja.

Aika lähdekriittisesti vaan pitää kaikkiin uutisiin suhtautua nykyaikana. Ajattelisin, että tässä todennäköisesti on mielipidevaikuttamista molempiin suuntiin sekä rokotteiden vastustajien että kannattajien puolelta. Välttämättä ei nykypäivänä absoluuttinen totuus ole sekään mitä Iltalehdessä tai Ylellä kerrotaan. Toki todennäköisemmin nämä ovat lähempänä totuutta kuin esim. MV-lehti. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
tappio kirjoitti:

 

il Pirata kirjoitti:

kun taas viruksen saamiseen ja sitä kautta sen haittavaikutuksille altistumiseen on selvästi alle 100% todennäköisyys.

 

Muuten olen tekstistä kovasti samaa mieltä ja itsekin miettisin aika pitkään rokotteen ottamista jos olisin alle 30 vuotias, mutta tämä kohta ei käsittääkseni ole niin selvä.

Jos ja kun korona jää tänne meille kiertämään ja kun aion taas alkaa elämään normaalisti ihmisten keskellä on aika varmaa, että sen tartunnan tulee saamaan jossain vaiheessa kun tarkastelujakso on useamman vuoden pituinen.

Eli vertailu pitäisi tehdä sen mukaan haluaako rokotukset nyt ja tehosteen joka vuosi vai koronan kerran kymmenessä vuodessa. Oma valistumaton arvaukseni on, että alta 30 vuotiaalle noiden vaihtoehtojen riskit voivat olla aika lailla samanlaisia.

Tässä olet kyllä oikeassa. Ajattelin mielessäni lähinnä paria kolmea seuraavaa vuotta, joiden jälkeen rokotteesta on toivottavasti jo enemmän tietoa olemassa ja päätöksenteko on siten myös helpompaa.

Toki tässä on muitakin asioita kuin terveys pelissä. Jos rokotteen ottaminen ja sen ottamatta jättäminen on terveyden kannalta odotusarvoltaan yhtä hyvät ratkaisut, niin mielestäni ehdottomasti rokote silloin kannattaa ottaa. Nyt ainakin näyttää, että rokottamattomien elämää aletaan jossain määrin rajoittamaan verrattuna rokotettuihin. Sosiaalisesti taitaa olla myös selvästi hyväksytympää olla rokotettu ja toki se rokotekattavuuteen liittyvien tavoitteiden takia edistää yhteiskunnan avautumista. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Itselläni on rokotteen ottaminen vasta harkinnassa. Suhtaudun ihan perus myönteisesti rokotteisiin, mutta tämän koronarokotteen hyödyllisyydestä omalla kohdallani en ole vielä ainakaan vakuuttunut. Nythän puhutaan, että rokotteen on tarkoitus estää vakavat tautimuodot ja pienentää muutenkin oireita. Kuolleiden keski-ikä taitaa pyöriä yli 80 vuodessa ja suurimmalla osalla perusterveistä nuorista tauti on joko lievä tai oireeton. Vakavat tautimuodot ja etenkin kuolemat taitavat olla todella harvinaisia alle 30 v ikäluokassa, johon itse kuulun. 

Koronan tarttuvuuteen rokotteella ei taida olla ainakaan merkittäviä vaikutuksia, kun katsoo esim. Islannin lukuja. Loogisesti voisi päätellä, että rokotetut saattavat tietämättään levittää virusta jopa helpommin kuin rokottamattomat, jos oireet ovat lievempiä rokotetuilla ja testeihin hakeutumisen/pääsyn perusteena on oireiden ilmaantuvuus.

Yksi asia mitä myös mietin on mahdolliset rokotteen pitkäaikaisvaikutukset, joista ei ole vielä tietoa. Mahtaako kukaan oikeasti tietää mitä nämä uudentyyppiset rokotteet tekevät esim. ihmisen luontaiselle puolustusjärjestelmälle? Toki viruksenkin kohdalla puhutaan long covid - oireista. Monesti kuuleekin sanottavan, että rokotteen haittavaikutukset on pienemmät kuin viruksen. Pidän itsekin tätä ihan todennäköisenä skenaariona, mutta ajattelen asiaa myös niin, että ottamalla rokotteen altistun 100% todennäköisyydellä sen mahdollisille haittavaikutuksille, kun taas viruksen saamiseen ja sitä kautta sen haittavaikutuksille altistumiseen on selvästi alle 100% todennäköisyys.

Osaako joku kiihkottomasti perustella, miksi alle 30 vuotiaan terveen ihmisen kannattaa tämän nykytiedon valossa ottaa rokote?

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Kuura kirjoitti:

Betssonilla sama ehto kuin unibetillä. Löytyy pelisäännöistä vedonlyönti osiosta.

Kiitos!

Sieltähän se löytyi hetken etsimisen jälkeen. Samat ehdot Nordicbetillä.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Kuura kirjoitti:

Muista lukea ehdot kuinka vedot ratkaistaan ennenkuin painat omaisuutesi sisään koska suurimmassa osassa firmoja vedot ratkaistaan jo ennen ensimmäistäkään mahdollista oikeudenkäyntiä ja tämä on hinnoiteltu myös kertoimiinkin sisään

Onko joku löytänyt Bettsonin/Nordicbetin ehtoja vaalien voittajan ratkaisun osalta? Lähinnä kiinnostaa, että pitääkö tässä jäädä jotain uudelleenlaskentoja ja oikeudenkäyntejä odottelemaan.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? -
Fiilismies kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:

Tuohan on hieno systeemi, kaikki voittaa. Teslan omistajat voittaa, Tesla voittaa, Teslan osakkeenomistajat ne vasta voittaakin. Kaikille vaan oma Tesla ja Teslan osakkeita, niin taloudellinen riippumattomuus on taattu.

 

Oikeessas oot, vaikka sanoitkin sarkastisesti.

Toinen hyvä esimerkki win-win tilanteesta on Teslan Solar Roof. Ostat katon kotiin joka kerää aurinkoenergiaa kotiisi poistaen sähkölahkusi. Ylimääräisen sähkön voit vielä myydä profitilla pois. Sinä voitat, Tesla voittaa ja osakkeen omistaja voittaa. 

 

En tunne tapausta yksityiskohtaisesti, mutta tulee mieleen että onkohan tuo ihan noin yksinkertaista kuin tuossa esität.

Käytännössä kai tuo voisi parhaiten toimia alueilla, joissa sähkönkulutus ja valon määrä pysyy suhteellisen tasaisena vuodenajasta riippumatta. Järjestelmä on varmaan tuottavimmillaan, kun se juuri kattaa omasta käytöstä syntyvän sähkön kulutuksen.

Jos järjestelmä on ylimitoitettu, niin joutuu myymään sähköä verkkoon. En usko, että se voi mitenkään olla hyvä bisnes, ellei solar roofilla tuotettu sähkö ole tuotantokuluiltaan merkittävästi halvempaa kuin esim. ydinvoimalassa tuotettu sähkö.

Suomen kaltaisissa maissa tulee lisäksi ongelmaksi se, että sähkönkulutus ja toisaalta katon tuottaman sähkön määrä jakaantuu epätasaisesti vuodenaikojen mukaan. Kulutus on pimeään vuoden aikaan suurta ja samalla järjestelmän tuottaman sähkön määrä on pienimmillään. Tämä johtaa väkisin tilanteeseen, että joudut pimeään vuodenaikaan ostamaan sähköä tai jos haluat, että sähkö riittää aina omiksi tarpeiksi, niin järjestelmästä tulee kapasiteetiltaan ylimitoitettu ja joudut myymään sitä muina vuodenaikoina. No periaattessa kai vaihtoehtona olisi helvetinmoinen akusto.

Lisäksi kun sähköä siirretään välillä verkkoon päin ja välillä sitä otetaan verkosta, niin kuka maksaa siirtomaksun? Voisi myös luulla, että veroseuraamuksia syntyy aina kun sähkö vaihtaa omistajaa.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -
Jeans kirjoitti:

Oli kyllä odotettavissa, että joku odottaa tilaisuuttaan päästä kuittailemaan, jos indeksit lähtee liikkumaan väärään suuntaan. Se on pelin henki, kun näin julkisesti laukoo näkemyksiään smiley

coordsize="21600,21600" o:spt="75" o:preferrelative="t" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe"
filled="f" stroked="f">

alt="smiley" style='width:17.25pt;height:17.25pt;visibility:visible;
mso-wrap-style:square'>
o:title="smiley"/>

Monen jälkiviisaan olisi hyvä muistaa, että kenelläkään ei ole minkäänlaista velvollisuutta kirjoittaa tänne, saatikka sitten raportoida ostoistaan ja myynneistään avoimesti. Tarpeeksi paljon kun viisastelee, niin saattaa käydä niin, että moni hyvä kirjoittaja pitää analyysinsa jatkossa omana tietonaan.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -
tonza kirjoitti:

Tämä on itse asiassa aika sama kuin pokerijaossa, jossa et ole mukana. Jos sulla ei ole kortteja, on helpompi analysoida tilannetta ulkopuolelta, ja riidit on silloin yleensä heittämällä helpommin oikeampia kuin jos olet itse jaossa mukana. Siksi tästä ulkopuolelta on helppo sanoa, että lasku ei ole vielä edes alkanut, ja ostaminen ilman erityisiä erityissyitä rahan polttamista.  

Kiinnostaisi tietää, että kuinka suurta laskua ennakoit, jos -30% lasku ei täytä edes laskun alun tunnusmerkkejä? Vai tarkoitatko laskun ajallista kestoa? 

Oma fiilis on tällä hetkellä se, että vaikka epävarmuus tulee jatkumaan vielä ainakin kuukausia, niin osakemarkkinoilla nousuun lähdön nopeus saattaa tällä kertaa yllättää monet. Itse uskon siihen, että markkina tehostuu koko ajan, mistä seuraa se että muuttunut informaatio menee nopeammin hintoihin. Tämän seurauksena laskut ja nousuun lähdöt nopeutuvat entisaikoihin verrattuna. Nyt ainakin lasku on ollut poikkeuksellisen nopeaa. Saattaa hyvin käydä, niin että kun tilanne on vielä pahimmillaan, niin markkina on jo tehnyt käänteen. 

Toki aina on mahdollista, että tilanne pitkittyy vuosiksi ja tulee 30-luvun lamaa vastaava kriisi, mutta tällä hetkellä en sen puolesta isosti betsaisi. Sen sijaan jos olisin vakuuttunut, että lasku ei vielä ole edes alkanut, niin löisin isot shortit auki.

Näytä koko viesti