Kilpparin tumputusbloki -
Innilator kirjoitti:

Viimeisen 30 vuoden aikana eivät asuntojen hinnat ole laskeneet pk-seudulla yli 9kk jaksoa vaikka matkalla ollut finanssikriisia ja koronaa. Inflaatio laskee tänä vuonna puoleen viime vuodesta ja korko-odotukset alkavat laskemaan vastaavasti. Samaan aikaan kun uudistuotanto on sakannut on pk-seudun väkiluvun kasvu jo palannut pre-korona-aikaan - mukana eivät ole vielä +80.000 ukrainalaista pakolaista.

Jää juuri sopivasti valitun aikaikkunan ulkopuolelle: vuosina 1989-1992 pääkaupunkiseudulla asuntojen hinnat laskivat noin 40%.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli -
Rogue kirjoitti:

Okei, kuulostaa epämääräiseltä. Näin nettiaikana tuntuis vähän vaikeelta määritellä kovin selkeesti mikä on "suomalaisille mainostamista". Koska näiden blokkien pitäis astua voimaan? Ilmeisesti nyt etukäteen vois talletella normaaleilla metodeilla minne huvittaa ja sitten jatkaa pelaamista hamaan tulevaisuuteen ilman ongelmia kotiutusten suhteen.

En tiedä kuinka relevanttia, mutta vuonna 2015 poliisihallitus kielsi uhkasakon uhalla KHL-jääkiekkojoukkue Jokereita mainostamasta NordicBetiä vieraspelipaidoissaan. En nyt googlaamalla löydä tarkempia perusteluita, mutta muistelen, että perusteluissa ja/tai asian ympärillä velloneessa keskustelussa nousi esiin ainakin se, että Jokerien vieraspelit näkyvät Suomessa ja Jokerien ydinmielenkiinto tulee suomalaisilta, joten mainokset on pääsääntöisesti kohdistettu Suomeen ja suomalaisille.

Asia ei ole ihan näin yksinkertainen, koska yhteistyö sisälsi muutakin kuin pelkät paitamainokset, esim. NordicBet jakoi silloiseen Hartwall Areenaan Jokerien kotiotteluihin lippuja.

Samalla rykäisyllä Poliisihallitus pyysi myös CHL:ää pelaavilta suomalaisseuroilta selvitystä. Ainakin osittain selvityspyynnön syynä oli ilmeisesti se, että suomalaisjoukkueiden kotipaidoissa oli NordicBetin tunnus, tosin no logo -tekstillä.

Koska Suomessa ei ole korruptiota, niin asiaan tuskin liittyy sen kummempaa, vaikka vähän poliisihallituksen kiellon jälkeen Jokerit alkoi tehdä tiivistä yhteistyötä Veikkauksen kanssa.

(viimeinen lause tulee lukea sarkasmilasit silmillä)

Näytä koko viesti
Fortum -

Victor Snellmanin (Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja) näkemys asiaan Viisas raha -lehdessä. Samoilla askelmerkeillä kulkee kuin keskustelun aiemmat kirjoittajat:

https://viisasraha.fi/N%C3%A4k%C3%B6kulma/Fortumiin-teht%C3%A4v%C3%A4-e…

Näytä koko viesti