Olet täällä

Asuntosijoituksilla irti oravanpyörästä - 11.10.2020 11.32

KepilläJäätä kirjoitti:

-Peruskassavirtasalkku esim. kymmenisen asuntoa voi olla järkevä rakentaa omiin nimiin jos haluaa sijoitusten kassavirran jossain kohtaa käyttää omaan elämiseen. Yhtiöstä varoja nostaessa jo tuloksesta maksetun yhteisöveron (20%) päälle tulee kuitenkin vielä lisää veroja minimissään 7,5-8,5% jaettavasta osingosta. Jos ei itse ole enää muissa palkkatöissä, niin pääomapalautusten kikkailu palkan kautta toki yksi elementti pohdintaan lisää.

Jos yhtiölle tulevia kassavirtatuloja haluaisi käyttää omaan elämiseen ja nostaa niitä palkkana vain sen verran, että ansiotuloveroaste jää jonnekin 20-25% tuntumaan niin kokonaisverorasitushan jää tällöin pienemmäksi kuin henkilöpuolen pääomaverotuksella. Tämähän on toki optimitilanne eikä välttämättä perheellisenä, asuntovelallisena yms. ole mahdollista nostaa palkkaa niin vähän. Kevennetyn osinkoverotuksen kautta saa toki omaan käyttöön euroja vielä pienemmällä verotuksella. Tässä kokonaisuudessa täytyy tietysti huomioida se minkä mainitsitkin, että yritykselle ei tahdo saada lainaa niin pitkällä laina-ajalla ja hyvällä marginaalilla kuin henkilöpuolella, mikä luonnollisesti vaikuttaa kassavirtaan.

Voisitko valottaa tuota pääomapalautuskikkailua vähän enemmän. Täytyy myöntää, että siihen en ole perehtynyt ja heti alkoi aihe kiinnostamaan.

KepilläJäätä kirjoitti:

-Henkilökohtaisella puolella hankintameno-olettamat käytössä kohteita myytäessä myöhemmin. 10 v hankintameno-olettamalla voi saada hyvinkin verohyötyjä jos ostettava kohde on yhtiölainavivutettu, myyntihinta ollut alhainen ja yhtiölainaosuuden on päässyt vähentämään juoksevassa verotuksessa ajan mittaan. Tällöin 40% hankintameno-olettama saattaa hyvinkin ylittää todellisen hankintakustannuksen.

Tämä on hyvä huomio. Pikaisesti laskemalla sain yhtiöomisteiselle kohteelle hieman pienemmän verorasituksen kuin henkilöpuolelle hankintameno-olettamaa käyttäen nykyveroasteilla vaikka asunnon arvo myydessä olisi moninkertaistunut. Laskuissa käytin kohdetta, jonka myyntihinta ostettaessa 30te ja yhtiölainaosuus 70te. Toki tässä täytyy huomioida se, että henkilöpuolella rahat ovat heti sinun itsesi käytössä mutta yhtiöstä ne täytyy sitten lypsää ajan kanssa ja veroja siitäkin menee. Voi siis olla itseasiassa kannattavampaa omistaa tällainen kohde henkilökohtaisesti. Tässä ei ehkä sulle ollut mitään uutta mutta tulipahan itselle laskettua tämä auki =)

KepilläJäätä kirjoitti:

Näkökulmia toki paljon muitakin. Omat strategiat tällä hetkellä mietinnässä ja viimeisimmät ratkaisut tehty enemmän gut -feelingillä kuin laajojen laskelmien ja analyysien kautta. En ole myöskään kunnolla selvittänyt yhtiön rahoitusmahdollisuuksia ja -ehtoja, mutta tämäkin olisi työlistalla jahka saan ensimmäisen tilikauden pakettiin.

Itse sain aika tuoreelle firmalleni hiljattain (pienehkön) lainan sijoitusasuntoon 15 vuoden laina-ajalla 1,5% marginaalilla 6 kk eb sidottuna, omarahoitusosuus 25%. Useita tarjouksia sain, eräs toinen pankki tarjosi 20v laina-ajalla 1,85% marginaalilla. Ei siis pidemmätkään laina-ajat yhtiöiden kohdalla välttämättä poissuljettuja.

KepilläJäätä kirjoitti:

Joint venturet sinällään kiinnostavia ja mielestäni järkevä tapa jakaa riskiä. Itselläni tälläkin hetkellä useampi kohde splitattuna. Näissä toki pitää näkemykset ja strategiat kohdata aika hyvin jotta löytyy hyvä pohja toiminnalle. Eli ehkä niin että en ole aktiivisesti uusia kumppaneita hakemassa, mutta mielelläni vaihdan ajatuksia aiheen tiimoilta myös uusien tuttavuuksien kanssa esim. lounaan merkeissä ja jos sopivia kohdeaihioita tai bisnesideoita myöhemmin löytyy niin niistä mielelläni aina keskustelen.

Oisko sulla jotain sähköpostia tms. johon vois nakata viestiä?

Näytä koko viesti
Asuntosijoituksilla irti oravanpyörästä - 11.10.2020 01.08

Bongasin ton sun viimeisimmän postauksen myötä tän blogin ja on mielenkiintoista luettavaa, kiitos siitä! Hyvin paljon samankaltaisuutta havaittavissa omaan tilanteeseen niin konkreettisesti kuin ajatustenkin tasolla, itsellä asuntopuoli kuitenkin vielä noviisimmalla tasolla.

Ymmärsinkö oikein, että yrityksen perustamisen jälkeen ostetun asunnon olet ostanut vielä omiin nimiin? Ainakin korkotasoista voisi näin päätellä. Onko aikomuksena jatkossa ostaa asuntoja firman taseeseen vai aiotko jatkaa asuntojen ostoa omiin nimiin vai kenties sekä että?

Aivan kaikkia postauksia en ole lukenut mutta jossain viestissä sivuutit REITejä. Oletko iskenyt näihin rahoja kiinni? Itse näen näissä nyt aika paljon hyviä ostopaikkoja kun monet rypee vielä koronakuopan läheisillä tasoilla. Seeking Alphan High Yield Landlord ja Jussi Askola tekee omasta mielestä hyvää analyysiä firmoista. Jos olet perehtynyt ko. yhteisöön niin olisi kiinnostavaa kuulla sun mielipide Askolan jutuista.

P.S. Jos sulla hakusessa asuntosijoituskumppania niin tässä olisi yksi kiinnostunut =) Itse toimin Oulun talousalueella.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 14.7.2020 12.43

Terveppä terve!

Just rekkasin ja ensimmäinen postaus. Jonkin aikaa jo seurannut tätä sivustoa, mutta vain lukijan roolissa. Nyt sitten törmäsin uutiseen ja firmaan, josta ei ainakaan haun perusteella löydy tältä sivustolta mitään mainintaa eikä itsellänikään mitään hajua. En ostanu firmaa, joten menee nyt tämä hieman offtopic, mutta en tiiä mihin muuhunkaan topiciin olisin tämän lykännyt enkä viittinyt heti uutta alkaa perustamaan. Here goes:

https://www.marketbeat.com/instant-alerts/nasdaq-wkhs-a-buy-or-sell-right-now/

Mitä ootte mieltä?

Jotta ei nyt aivan aiheen vierestä mene niin ostin tänään

  1. BRKb
  2. Cibus
  3. Citycon

Myin myös kaikki indeksirahastoni, koska Aki sanoi kolumnissaan, että jos on ymmärtänyt siirtyä indeksisijoittamiseen, on luultavasti niin fiksu, että pystyisi parempaankin. Kuvittelen olevani niin fiksu.

Näytä koko viesti