PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita -

Lukutaito oli hukassa. Nyt ymmärän mitä tarkoitetaan, eikä ole omaa mielipidettä kummenpaa sanottavaa.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita -

Ei olisi pahitteeksi lukea Suomen lakia, jos haluaa tietää miten perintö jaetaan tms. Sen verran oikaisen, että testamentilla ei voi ohittaa avioehtoa tai sen puutetta. Eksän sotkeminen perintöön on pelkkää mielikuvitusta tai sen uusi puoliso saisi muka jotain on ihan haloo. Lisään sen, että jonkin  perinnön Pro on tainnut saadakin, joten tietää tasan tarkkaan miten se menee.

Näytä koko viesti
Opiskelemaan rahoitusta vai taloustiedettä -
Trolli kirjoitti:

Ai vähän niinkun huippu AHL-pelaaja on parempi kuin keskitasoa parempi NHL-pelaaja? x)

Lyhyen puolella on lahjakkaita ihmisiä, jotka syystä tai toisesta eivät valinneet pitkää. Laudaturin saa vain 5% kokelaista, johon mahtuu mun laskuopin mukaan näppäriä laskijoita. En ymmärrä miksi haluat ottaa esimerkiksi jääkiekon, jossa kaikki ovat harjoitelleet avoimessa luokassa ja parhaat ovat pääseeet änäriin. Pitkässä ja lyhyessä matematiikassa ei ole sama tilanne: Taso on valittu vapaaehtoisesti, eikä osaamisen mukaan. Oletan, että ymmärsit esimerkkisi lapsellisen puutteen, en vain tajua miksi sen kirjoitit kaikesta huolimatta.

Näytä koko viesti
Opiskelemaan rahoitusta vai taloustiedettä -
Sienimies kirjoitti:

No, pikaisella googlauksella näemmä nykyään vatsikkaan valitaan taloustieteen kandiohjelmaan 61 hakijaa todistusvalinnalla ja valintakokeella 6. Ja noista ensikertalaisia 60%. Pisteitä saa matematiikasta, äikästä, ainereaalista ja yhdestä kielestä. Pitkä matikka täytyy olla läpi ja lyhyt vähintään arvosanalla C. Pitkän eximialla saa 30 pistettä ja lyhyen laudaturilla 28,3 pistetttä. Eli se siitä kovasta kilpailusta pitkän matikan lukijoista. Itsekin kieltämättä yllätyin kun kuulin tästä uudesta valintajärjestelmästä ensimmäisen kerran.

Sanoin vähän asian vierestä. Tarkoitin, että pitkän matikan lukijoista on pulaa teknisten ja muiden alojen takia, tämä heijastuu kaupalliseen alaan. Pelkällä cumulla ei pitäisikään päästä sisään suosittuun kouluun, enkä pidä järkevänä kouluttaa niistä insinöörejäkään, se on kuitenkin tosiasia tällä haavaa. Pidän lyhyen laudaturia parempana kuin pitkän magnaa, koska laudaturin saa niin harva monesta. Huipusta on helpompaa koulia osaaja, mutta todetusti keskinkertaisesta ei synny paljon muuta.

Näytä koko viesti
Opiskelemaan rahoitusta vai taloustiedettä -

Jos edelleen keskustellaan pitkän matikan lukijoista, niin kilpailua on niukasti ja kaikki cumun kirjoittaneet revitään käsistä. Jos näillä spekseillä ei jaksa hakea yliopistoon, niin kukaan ei voi auttaa. Jos cumu on yo-todistuksen kohokohta, niin automaalaus on lähempänä omaa tasoa kuin rahoitus kauppakorkeassa. Miten yo-todistuksen käyttö opiskelijavalinnoissa suosii erityisesti tyttöjä, nythän pojat saa päntätä urakalla yhteen kokeeseen ja naureskella kilttien tyttöjen 12-vuoden pinkoamiselle.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

FINLEX:stä voi lukea vaalilakia, joka on yllättävän pitkä. Siellä kerrotaan, että äänestäjän pitää ainoastaan tehdä selvitys henkilöllisyydestään. Suomeksi sanottuna pultsarikin pääsee äänestämään, kunhan etsiytyy oikealle äänestyspaikalle. Eräiden vaalien pääpomo, mikä lie keskusvaalilautakunnan puheenjohtaja, erehtyi haastattelussa antamaan äänestysohjeen, jonka mukaan äänestäjän piti todistaa henkilöllisyytensä. Nolosti tämä ohje ei pitänyt paikkansa ja se pitikin kiiresti korjata, kun siitä huomautettiin.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Sitte näytät henkkarin ja äänestät sujuvasti niin kuin muutkin. Vaihtoehtona on kertoa ettei ole papereita, mutta kertoa kuka on ja odottaa vaalivirkailijoiden kakistelua, soittoa keskusvaalilautakuntaan ja sitten äänestää.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Splinter_Cell kirjoitti:

Onhan se semisti kyseenalaista, että maailman vaikutusvaltaisimmassa valtiossa voi äänestää ilman henkkareita, eikö?

Samalla tavalla Suomessakin, henkkareita tms ei tarvita.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Aina väärässä kirjoitti:

 

Tinggeli kirjoitti:

Mutta kun annan ennakkoääneni postissa vaalivirkailijalle, niin eikö se ole Suomen posti joka toimittaa ennakkoäänestyslipun siihen yhteen viralliseen laskentapaikkaan Helsingissä.

Toistan itseäni: vaalipäivän ja ennakkoäänestyksen äänet lasketaan siellä, missä ne on annettu. Niitä ei enää postitella yhtään mihinkään.

 

 

Ennakkoäänestys suoritetaan usein postissa, voi olla muitakin paikkoja. Äänet lähetetään kirjekuoressa paikalliseen keskusvaalilautakuntaan, usein käytännössä kaupungin- tai kunnantalolle. Ennakkoäänet lasketaan samassa paikassa missä vaalipäivän äänetkin. Vähän särähtää väitteesi, että äänet laskettaisiin missä ne on annettu. Niitä ei lasketa äänestyspaikoilla, missä ne on mielestäni annettu. Ennakkoäänet tietenkin siirtyvät postin toimittamana, jota yleensä kutsutaan postittamiseksi, joten käsittääkseni postitellaan. Jos tiedät asian paremmin, niin kerro paremmin.

Voin olla väärässäkin, mutten aina. Tarkempaa tietoa löytyy viimeistään finlexistä, muttei youtubesta.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Eikös tiistaina ole ensimmäinen ehdokkaiden välinen tv-väittely. Kun Biden melko varmasti pissii housuunsa suorassa lähetyksessä, niin miten käy Trumpin kertoimen. Nyt on kova kiire asettaa veto Trumpin puolesta ennen kuin se romahtaa. Olettaen, että nykykertoimessa tätä ei ole huomioitu riittävästi. Pidän aika rohkeana yli kakkosta tästä lähtökohdasta. Toinen puoli tietysti on, että kertoimen pitäisi pompata, jos mieltä kiihottavaa ei tapahdukaan. Paitsi jos melko varmasti onkin tuskin, nyt näkemystä peliin! Sijoittaminen on vaikeaa.  Olen kovin pettynyt kiivaisiin Bernie Sandersin neutraaleihin kannattajiin, ettei asiasta ole syntynyt keskustelua. Pidän rahan haaskaamisena lyödä viikottain tasaisesti laskeviin kertoimiin Trumpin puolesta.

Näytä koko viesti