Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 19.4.2020 11.30

 

 

Näytä koko viesti
Kitupiikin päiväkirja - 14.4.2020 10.05

Itselläni siis salkku marginaalisesti plussalla vuoden alusta (hieman toista prosenttia), mutta helmikuun huipuista karvan päälle 12% alhaalla. Onnistuin tyhjentämään salkkua riittävän aikaisin ja ostamaan takaisin riittävän läheltä pohjia. Sen jälkeen olen myynyt tähän "rekyyliin", joten cashiä alkaa olemaan suhteellisen suuri osuus salkusta. Ja nyt näyttää, että ajoituskikkailu alkaa kusemaan omaan nilkkaan jos sitä toista dippiä ei tulekaan josta olisi voinut. Toisaalta sekin kusee omaan nilkkaan jos nyt alkaa ostamaan ja sitten mennäänkin kovaa alas. Shortteja en ole ottanut. Jos noustaan edelleen, niin sitten salkku nousee vain hitaammin mitä se täydessä lastissa nousisi. 

Näytä koko viesti
Kitupiikin päiväkirja - 14.4.2020 09.46

Jos pörssin pitäisi olla jonkinmoinen ennustuskone, niin sen perusteella ollaan aika kaukana lamasta. Sen verran vahvalta näyttää kurssien kehitys tällä hetkellä. Tosin markkina voi hyvinkin nopeasti kääntää jyrkästi alaspäin. Itselläni on kyllä huulipyöreänä, enkä olisi pannut pahaksi uutta dippiä, koska cashiä olisi edelleenkin jäljellä. Tässä on nyt kahta erittäin vahvasti polarisoitunutta näkemystä ilmassa. Toisaalta pörssinkurssien nousu ja pelkokertoimen tippuminen vs synkät ennusteet yritysten tuloksista ja globaalin markkinan rysähdyksestä. 

Joku tässä nyt mättää pahasti. Joko talouden rysähdyksen ennakoidaan jäävän lyhyeksi, jonka perusteella kurssit nousevat jo iloisesti tai sitten elvytys on vaan  niin vahva, että kurssit ovat tukevassa nousussa kaikesta huolimatta. Jos reaalitalous ajaa vauhdilla seinään (tai on jo ajanut), niin onko pörssikurssit sitten irtautuneet hetkeksi reaalitaloudesta vai onko sittenkin, niin että pahin on takana. Meikäläisen kanan-avoilla ei ilmeisesti pysty hahmottamaan tilanetta. Jotenkin tuntuu, että olisi umpisumussa miettimässä kumpaan junaan pitäisi liittyä, jotka ajavat kovaa vauhtia eri suuntiin. Harha askelia ottamalla todennäköisesti päätyy pahasti molempien junien yliajamaksi. Olen nyt jäätynyt ja en ole viime päivinä ottanut näkemystä (arvausta) enää kumpaakaan suuntaan.    

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 14.4.2020 12.19

Mitä huonommat luvut sen enemmän elvytystä? Kysymys on siinä tapuksessa milloin elvytys ei enää pure. Vai ollaanko ikuisessa elvytys-nousussa? 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 12.4.2020 10.19

segesege kirjoitti:

Minusta nykytilanteessa Akin arvio "asioiden isosta kuvasta" on ihan yhtä arvokas kuin kenen tahansa Esson baarin juoruveikon.

Jos sulla on hyviäkin tietoja Esson baarista, niin en kiellä niitäkään laittamasta tänne.  

segesege kirjoitti:

Ja jos muuta väittää, osallistuu lähinnä omalla pienellä osallaan siihen ikivanhaan prosessiin, jossa palvottuja uskonnollisia johtajia syntyy eniten niinä aikoina, kun tieto maailmasta on kaikkein vähäisintä.

En pelkää sitä, että Akia alettaisiin palvomaan uskonnollisina johtajana muutaman kommentin takia sijoitustietoon. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 12.4.2020 09.04

Marraskuu kirjoitti:

 

Sijoitustieto kirjoitti:

 

Aki Pyysing vaatii parhaiten perillä olevia tahoja antamaan arvauksensa, eli pörssiyhtiöitä antamaan edes jonkinlaisen ohjeistuksen. @AkiPyysing toivoo myös analyytikoiden päivittävän ennusteitaan, sillä ne todennäköisesti ovat tavissijoittajaa tarkempia.https://t.co/7l38tqnlOx

— Sijoitustieto (@Sijoitustieto) April 12, 2020

Aki Pyysing näkee, että sumuinenkin ohjeistus on pimeää parempi. Tuleva osarikausi näyttää miten yhtiöt päättävät toimia.

 

Oikeasti näkyvyys on hernerokkasumussa olematon. Miksi pitäisi ennustaa jotain, vaikka ei näe mitään?

Me emme tiedä mitä tässä on tulossa, koska maailmassa kokeillaan ensimmäistä kertaa jotain, mitä ei ole koskaan ennen kokeiltu. 

Se on syytä kertoa kaikille, että ei näy mitään tai jos näkee, niin se on mielikuvituksen tuote

 

Ennusteita olisi kiva saada ja jos firmat ja analyytikot eivät niitä anna, niin minulle kelpaa Akinkin arvioi, joka on varmasti parempi kuin omani, mihin suuntaan markkina on liikkumassa isossa kuvassa. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 11.30

petteri kirjoitti:

Suojamaskivyyhti muuttuu entistä sekavammaksi. "Sarmasteen mukaan Jylhä ja tämän mies Tape Valkonen ovat lähettäneet moottoripyöräjengi Helvetin enkelit perimään häneltä kauppasummaa." Tiinä Jylhä kiistää tämän väitteen.

”Soitin Huoltovarmuuskeskukseen ja sanoin, että minulla on Kiinaan kontakteja. Sitten olin viettämässä iltaa kaverin kanssa ja joku sanoi, en muista kuka, että on tuollainen sairaala, tuolta voisi saada niitä. Ajattelin, että siinähän voisi olla hyvä toimittaja”, Sarmaste sanoo. ”Sitten heiltä tuli tieto, että heillä ei ollutkaan tavaraa, ja sitten sertifikaattikin oli väärennetty.” Sarmaste sanoo irtisanoneensa sopimuksen ja hankkineensa tavarat muuta kautta Kiinasta.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006469197.html

Taustalla taitaa olla, että Kiinasta on tällä hetkellä kiellettyä myydä ulkomaille terveydenhuollon käyttöön muita kuin Kiinassa lääketieteelliseen käyttöön sertifioituja maskeja. Kun tilataan hämäriltä liikemiehiltä laatuongelmien vuoksi vientikiellossa olevaa tavaraa on siinä toki hiukan ylimääräisiä riskejä.

Toki huono maskikin on parempi kuin ei maskia lainkaan, hätä ei lue lakia, eli siinä mielessä hankinta epämääräisiä reittejä on kyllä ymmärrettävä. 

Kyllä tämä vähän kysymyksiä herättää. Huoltovarmuutta on pidetty kriittisenä asiana kansallisen turvallisuuden kannalta Suomessa ja sitten tilaukset tehdään hämärämiesten ja tissikauppiaiden kautta sekä Helvetin enkeleitäkin vedellään mukaan. Ja  jos Kiinasta tulee tuollaista tavaraa, niin varmaan kannattaisi huoltovarmuuden kannalta kriittiset asiat tuottaa lähempänä. Ja ehkä arvioida kannattaako esimerkiksi niitä Huawein laitteita todellakaan käyttää huoltovarmuuden kannalalta kriittisessä infrassa tai  muussa kansalliseen turvallisuuten liittyvissä infroissa.

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 9.4.2020 10.42

Taitaa Korona-pohjat olla sitten takana pörssissä. Kohtuu reipasta nousua takana ja tilastot osoittavat, että koronahuiput on taitettu suurimmissa osassa kehittyneissä maissa pois lukien jenkit joissa huippua ei ole vielä taitettu.  Ainoa takapakki tässä tulee enää jos rajoitusten höllentämisen jälkeen tauti piikkaa uudestaan eli rajoitukset poistetaan liian nopeasti tai se palautuu takaisin muualta. 

Toinen kysymys on sitten, että nähdäänkö talouslukujen vuoksi toinen laskuaalto ja milloin tämä tapahtuu jos tapahtuu.

Kolmas kysymys on, että saadaanko tässä jälkimainigeissa velka- ja keskinäisten vastuiden kriisi aikaan euroalueella.  Lyhyellä tähtäimellä näyttää siltä, että optimismi biittaa pessimismin pörssikurseissa. Vielä olisi cashiä jäljellä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 03.57

DeJargon kirjoitti:

Missäs tommonen hukea määrä Nevadan sairastuneista oli näkyvillä ? 

Nevada

sairastuneita 2,318

uusia tänään  216

https://bnonews.com/index.php/2020/01/tracking-coronavirus-u-s-data/

 

Se oli tuolla, mutta nyt luku on korjattu 231:een.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/

Ajattelinkin, että ei vaikuttanut realistiselta. Luku oli ainakin puolitunti siellä nähtävillä.   

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 12.03

Nevadassakin alettu sitten testaamaan. Vuorokauden raportoidut tartunnat 22547, kun niitä oli aiemmin oli karvan yli 2000.

Näytä koko viesti