Olet täällä

Aleksandriasta pois. - 18.8.2020 08.58

Viimeksi kun Alexandriasta soittivat, vaadin GDPR:n perusteella saada tietää, mistä olivat tietoni saaneet ja mitä tietoja heillä minusta on. Ei ole vastausta kuulunut, mutta ei myöskään soittoja.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 14.8.2020 09.43

Suomessa demokratia tarkoittaa, että vähemmistön mielipiteet ja käyttäytyminen tulee hyväksyä, ei saa määräillä. Omista päätöksistä vastuun kantaminen kuuluu yhteiskunnalle, ei yksilölle. Jatketaan. 

Näytä koko viesti
Outokumpu - 3.7.2020 09.35

Logicaldec2020 kirjoitti:

-6,12% yhdessä päivässä on ehdottomasti mielenkiintoista. Laskeeko toi maanantaina lisää?

Miten kukaan voisi tietää? Vastaan kuitenkin: ehkä. 

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 28.3.2020 08.35

Junas kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:

Ainakin hetken aikaa. Sitten kun porukka on hankkinut uusimman telkan, tietokoneen, padin ja puhelimen ja lomautukset tulevat ja rahat loppuvat, voi olla että myyntikäyrä kääntyy koillisesta kaakkoon.

 

Pitää täysin paikkansa. Tästä syystä päädyin juuri Amazoniin joka myy myös ruokaa ja tavallisia käyttötavaroita (+ tuo konesalibisnes). Tuotevalikoiman takia riski on mielestäni hieman pienempi kuin esim. verkkokauppa.comissa. Vertailussa oli kyllä monia muitakin alan firmoja kuten Alibaba group, JD.com, jne. Aikahan sen vasta näyttää, että tuliko valittua hyvä vai huono hevonen. 

JD.com on noussut mukavasti. Puolitoista vuotta sitten sitä sai 20$ pintaan, kun omistajaa syytettiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Oli USAssa jonkin aikaa pidätettynäkin. 

Näytä koko viesti
Bilot - 5.3.2020 08.53

Karo Hämäläisen kirjoitus sai minut entistä epävarmemmaksi. Taitaa jäädä tämä IPO väliin. 

https://www.taloustaito.fi/Rahat/first-north--listautuja-bilotin-visioss...

Näytä koko viesti
Bilot - 4.3.2020 09.42

Annista jää n. 7 M€ rahaa, mitäköhän sillä tekisi? Luultavasti sillä ei ainakaan merkittäviä kilpailijoita osteta. 

Näytä koko viesti
Nordea - 28.10.2018 09.18

Katselen maanantaina, miten kurssi kehittyy. Jos lasku näyttää jatkuvan, olisi mahdollista ostaa ensin ja seuraavana päivänä myynistä ottaa isompi tappio. Ja jos jatkuukin nousuna, niin jää tulevasta myynnistä enemmän pääomaa käyttöön. Ärsyttää vaan tällainen turhanaikainen jumppaaminen. Jokainen, joka on päättänyt hyödyntää luovutustappiot, tekee sen kumminkin! 

Näytä koko viesti
Nordea - 27.10.2018 05.34

Jep, kannattaa varmaan vähintään se päivä väliä jättää. Tosin Nordean kurssi ehtii siinä ajassa tehdä mahdollisesti isojakin liikkeitä. Ehkä ostan ensin ja myyn myöhemmin. 

Näytä koko viesti
Nordea - 27.10.2018 01.58

Kiitos Trolli. 

Tiesin, että pörssin ulkopuolella tehdystä ennalta sovitusta kaupasta samaan myynti- ja ostohintaan on ennakkopäätös olemassa. Mutta en, että tavallisen piensijoittajan kohdallakin on pitänyt tällainen aivopieru punnertaa. 

Näytä koko viesti
Nordea - 27.10.2018 12.18

Aki Pyysing kirjoitti:
mattmillen kirjoitti:

Ajattelin myydä reilulla tappiolla olevat Nordeat eräästä pelisalkusta pois ja ostaa takaisin pitkään salkkuun jotta Technopoliksien luovutusvoittovero vähän pienenisi. Pitääkö tässä nyt olla se vuorokausi kauppojen välillä eroa ettei verottaja ala riehumaan?

Ei tarvitse. Kunhan teet avomarkkinakaupat eli ei sisäisenä kauppana samaan hintaan, niin kaikki on hyvin. Kyselyltä välttyäkseen kannattaa varoa juuri samaa hintaa, vaikka sekään ei loppupeleissä ole ongelma, jos kyseessä olivat aidot kaupat. Pienen päivätilin yrittäminen piristää kummasti eli yrittää myydä ja ostaa halvemmalla takaisin. 

Anteeksi hieman OT. Salkussa on reippaahkosti Nordeaa, osa aika isolla tappiolla ja tekisi mieli käyttää ne ulkona, kun luovutusvoittojakin on aika tavalla. Onko sinulla Aki tietoa ennakkotapauksesta tai verottajan kannanotosta osakkeiden myymisestä ja takaisinostosta luovutustappioiden hyödyntämiseksi? Veronmaksajain keskusliiton lakimies taisi suositella yhden päivän väliä myyntiin ja ostoon. Jossain suositeltiin jopa useampaa välipäivää.

Verottaja lausuu asissta näin:

Oikeuskäytännön perusteella normaalissa pörssikaupassa tapahtunutta edestakaista osakekauppaa voidaan pitää veron kiertämisenä ja luovutustappion vähentäminen voidaan evätä yleensä vain seuraavien edellytysten täyttyessä:

  • tappiolliseen myyntiin on ryhdytty tilanteessa, jossa verovelvolliselle on kertynyt tai kertymässä luovutusvoittoja, joista hän joutuisi maksamaan veroa kyseiseltä verovuodelta
  • verovelvollinen on ostanut myyntipäivänä saman määrän samanlaisia osakkeita samaan tai lähes samaan hintaan kuin myyntihinta ja
  • verovelvollinen ei pysty esittämään verotuksesta riippumatonta syytä osakkeiden myyntiin ja takaisinostoon.

Tuo jättää mielestäni mahdollisuuden mielivaltaiseen tulkitsemiseen. 

Näytä koko viesti