Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 25.1.2023 08.09

Kannattaa myös tsekata Oasis network, siinä on l1 ja l2 samassa paketissa sekä yksityisyys tärkeässä roolissa. Mm. Genetica käyttää oasista asiakkaiden tietojen salaamisen. Siinä pitää luotto olla kohdillaan, kun on kyse ihmisten geenitutkimukseta.

https://oasisprotocol.org/blog/vietnamese-prime-minister-and-government-...

Oasiksella on "natiivi" tuki rolluppeja varten ja sapphiren myötä tuki kaikille EVM ketjuille.

https://oasisprotocol.org/blog/the-oasis-privacy-layer-powered-by-sapphire

Todella paljon kaikkea teknistä asiaa jota en osaa fiksusti tiivistää löytyy seuraavasta linkistä jos kiinnostaa tutustua.

https://medium.com/oasis-protocol-project/oasis-network-architecture-des...

Messarin mukaan 2022 H1 kryptorahasto koosteessa Oasis oli polkadotin jälkeen kaikkien kryptorahastojen toiseksi yleisin sijoituskohde. ETH ja BTC oli jätetty laskuista koska sitä on oletetusti kaikilla.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 24.1.2023 06.44

Osaatteko kertoa kun en ymmärrä mikä rooli IOTA tokenilla on jos siirrot ovat ilmaisia? Entä tuo turvallisuus vs lohkoketju? Näyttää olleen aika monia onnistuneita hakkerointeja. Joku hakkerointi onnistui ilmeisesti kalastelemalla jonku noden tai vastaavan tunnukset, mutta siinä seuraava ongelma. Onko valta niin keskittynyt muutamien käsiin että yhden ihmisen tyhmyys altistaa kaikki? Vaikuttaa jotenkin projektilta jossa ei olla menty eteenpäin juuri missään mielessä. Mutta en ole kovin paljon perehtynyt, joten toivon että joku valistaa minua.

Näytä koko viesti
Norwegian Air Shuttle - 10.1.2023 09.25

Olet kyllä aivan oikeassa. (Tulevaisuudessa) Taloudellisesti hyvällä yhtiöllä on toki mahdollisuus ostaa takaisin omia osakkeitaan ja vähentää niiden määrää ja voisin kuvitella näin tapahtuvan aikanaan. Siihen toki voi mennä ties ja kuinka kauan, joten taisin olla aika pielessä aikajanan suhteen. Onneksi ei ole kiire mihinkään.

Näytä koko viesti
Norwegian Air Shuttle - 10.1.2023 04.51

18 miljoonaa matkustajaa v. 2022 eli vielä ollaan aika kaukana vuoden 2019 lukemista (36 milj.), mutta näkisin että tämän hetkisellä hinnalla melko hyvä lappu eikä edes pahemmin uhkapelaamista. Huonoina puolina tuo 400 milj. Norjan kruunun sakkouhka kun eivät päässeet EU:n ilmastovaatimuksiin vuonna 2020. Asia on selvityksessä, koska norwegianilla oli ilmeisesti saneeraus meneillään eivätkä siksi pystyneet näihin vaatimuksiin, joista en kyllä tiedä sen tarkemmin.

Hyvinä puolina taas se että ovat palanneet tosiaan juurilleen siihen mistä alkujaankin rahaa tekivät eli euroopan sisäisiä halpalentoja. Ukrainan sota ei vaikuta lähes ollenkaan heidän reitteihin ja heillä on noita vähemmän kuluttavia koneita ja lisää tulossa tänä vuonna. Pääsevät nyt myös 2023-2024 ostamaan halvemmalla polttoainetta kuin mitä spot hinnat ovat. Suurin tulokseen vaikuttava tekijä ovatkin olleet nuo kalliit polttoaineen hinnat ja Norjan kruunun hinta dollariin nähden, joka sekin on liikkunut vahvasti parempaan suuntaan syksystä.

Voisi tietysti olla sitä mieltä että maailman talouden tilanne vaikuttaa negatiivisesti matkailuun, mutta uskon että edelleen on rahaa matkustamiseen niillä jotka sitä ylipäänsä harrastavat. Norwegianin omat ennusteet ovat jatkuvasti ylittyneet kysynnän osalta. Veikkaisin vahvaa vuotta 2023. Kupla oli toki varmasti iso, mutta mun mielestä aika hyvä lappu kohtuullisella sijoituksella kun miettii että ennen koronaa kurssi oli ~2000 NOK ja nyt se on ~8 NOK. Ihmiset unohtavat nopeasti koronat ja sodat ja kun talous alkaa elpyä niin uskon että kurssi nousee melko reippaasti. Oli se sitten 2023 tai 2024.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 29.6.2022 06.49

Mikäs pumppaa Immutable X:ää? En löytänyt mitään uutta julkaisua/uutista joka selittäisi? Casteliero, löytyykö sulta parempaa infoa?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.5.2022 09.15

big bad bear kirjoitti:

Don’t feed the troll.

Tämä. Varmaan tuhlaisivat EU ja koko maailma aikaa yhden pyramidihuijauksen reguloimiseksi. Suositellen olla vastaamatta niin eiköhän trollit kyllästy.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 11.5.2022 09.57

Huomenta! Vaikea nähdä kuinka TERRA tuosta tulisi toipumaan, koska sijoittajien luottamus on varmasti menetetty. Kaiken kaikkiaan varmasti terve tämä osakkeiden ja kryptojen alamäki, huonot projektit sietääkin kuolla pois. Täytyy vain toivoa että omat omistukset on niitä hyviä projekteja. Helpommin sanottu kuin tehty kryptojen parissa.

Ainut mikä oikeastaan mietityttää omissani on ROSE, vaikka taustatyötä olen tehnyt. 200m rahasto, perustaja Dawn Song pitäisi olla alansa huippua sekä muunkin tiimin ja useita partenereita myös ns. perinteisiltä aloilta joiden kanssa yhteistyötä. 

https://oasisprotocol.org/partners

https://docs.oasis.dev/oasis-network-primer/#scalability

Tämä nyt on vähän tällaista varmuuden hakemista omiin sijoituksiin, mutta onko täällä muut tutustuneet Oasiskseen ja ROSEen? Itse suht uusi kryptojen parissa, vajaan vuoden verran katsellut markkinoita ja tutustunut teknologiaan. Uskon kyllä lohkoketjuteknologiaan ja että se integroituu käyttöön ennemmin tai myöhemmin. On tarkoitus olla pitkällä tähtäimellä mukana, joten sikäli ei tosiaan tämä droppi kauheasti haittaa.

Näytä koko viesti