Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 25.2.2020 08.11

Haddock kirjoitti:

Näiden takia en oikein jaksa tähän Marinin & comp. tasoiseen lapsille hyssytelyyn "Ollaan varustauduttu hyvin" kun samaan aikaan toinen vanhempi huutaa olkkarista ettei mitään käryä mutta kahvia ja pullaa kyllä kuluu, ja jos onkin käryä niin ainakaan teille siitä ei voida kertoa.

 

THL, STM ja Pelastustoimi on kyllä varautunut tähän. Jos et usko, niin mene vaikka lähimmälle paloasemalle kysymään asiasta. Brankkarit kyllä mielellää heittävät läppää ihan "siiviilienkin" kanssa, jos sattuvat asemalla olemaan. 

 

Haddock kirjoitti:

Tässä yhteydessä Petterille erityiskiitos monista hyvistä pohdinnoista ja villimpienkin ajatuskulkujen viljelystä. Olet toinen lähteistä, joita olen pitänyt tämän asian suhteen realistisena tietolähteenä. 

 

Keskustelu kaipaa Petteriä, Erikiä ja Haatajaa

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.2.2020 07.58

k70 kirjoitti:

Iltalehti uutisoi autoista, jotka suojaavat koronavirukselta. Taidan laittaa Volvon longiksi https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/a14bff4a-95a9-430a-93b2-0ca951ef6aa3 j

 

En ihan purematta niele että HEPA suodattimet riittaisivät. Jos kuitenkin kauppa käy niin voisin katsella tota volvoa longiksi kanssa. Toki Kiinassa on autokauppa vielä tällä hetkellä ihan pohjamudissa.

 

Edit: Korjailin kuvaa, nyt näkyy, vaikka vähän hassussa järjestyksessä.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.2.2020 06.55

Farseer kirjoitti:

Mutta riski on viruksen holtittomasta leviämisestä, kun länsimaissa tosiaan tuskin ollaan valmiita yhtä radikaaleihin toimiin viruksen leviämisen estämiseksi kuin Kiinassa.

 

Suomessa ei edes voida lähteä vastaaviin toimiin, ei edes vastaaviin kuin Italiassa. Toivottavasti ei ole tarvettakaan.

 

Garp kirjoitti:

 Aamulla mietittiin himassa toimenpiteet ja päätettiin että tyttöystävä käy hakee nipun hengityssuojaimia ja minä suojaan salkut paremmin.  Katotaan että tarviiko tässä muita toimenpiteitä tehdä, toivottavasti ei. Hengityssuojaimet ostettiin vaan sen takia, että ei tarvita kuin 2-3 tartuntaa suomeen ja ne loppuu ensimmäisenä kaupoista. Näin kaupunkilaisena on ihan oman mukavuuden kannaltahan vaan kivempi että niitä on varalta, kuin että ei ole. 

Jatkoin tätä projektia hakemalla 5,5 euron edestä käsidesiä (3x100ml). Sen lisäksi virittelin suojauksia salkkuihin ja nappasin piruittain pienen Tesla shortin (x3) salkkuun. 

 

Mitäs seuraavaksi "prepataan", onko joku tuote mikä voisi olla järkevä hakea himaan, ennenkuin hysteria iskee Suomeen? Sen lisäksi haluaisin parannella vielä salkkujen suojia, mitäs teillä on salkuissa muuta, kuin perus ideksi shortteja? Olisi myös kiva ottaa tollaisia Tesla tyylisiä pikku betsejä kiinni.

Loppuun vielä pakko sanoa että eilen naureskeltiin, kuinka 2009 possunuha (H1N1) aiheutti Suomessa rokotejonoissa tappeluita. Aivan kahjoa touhua. Hysteriaa oli liikkeellä, vaikka kyseessä oli about 5 kertaa kevyempi keissi kun normaali kausi influenssa. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000153067.html . Nyt puhutaan vähän eri levelin pöpöstä.

 

 

Näytä koko viesti
Viafin Service - 25.2.2020 08.27

Vulpes Capital kirjoitti:

Viafin tehnee Q2:lla messevän tuloksen.... Nesteen Porvoon jalostamolla on 6-7 viikon huoltoseisokki Q2:lla, johon osallistuu 6000 huoltomiestä eri maista. Eli kyllä Viafinin porukka on silloin 100 % tekemässä tiliä. Pitää nostaa omistusosuutta lisää, kun nyt tullut dippiä.

 

Onko tämä ihan tieto, että Viafin touhuu Nesteen jalostamolla? 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 24.2.2020 07.15

hauturi kirjoitti:

Eikös ne suojaimet kumminkin suojaa enemmän muita jos itsellä on tartunta kuin toisinpäin?

 

Lähinnä suojaa, että ei itse töki sormia naamaansa. Saattaa toki kuulostaa liioittelulta mutta kyllä tykkään salkunkin suojata vähän etukäteen. Tänään otin suojauksia vähän lisää, ihan vaan omien päätelmien takia. Tykkään yleensä hoitaa kaikki hommat aika pragmaattisesti.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 24.2.2020 06.41

Omat päätelmät on tässä viikkojen jälkeen taittunut siihen pandemia on todennäköisempi skenaario kuin ei pandemiaa. Erityisesti ottaa päähän, Iran joka valehteli ja päästi näin valtavan määrän ihmisiä liikkumaan vapaasti ympäri Lähi-itää. Tänään Iran ilmoittanut 18 uutta tapausta ja samaan aikaa koronassa olevia Iranilaisia on löytynyt Kanadasta, Irakista, Afganistanista, Omanista, Kuwaitista ja Libanonista. Sen lisäksi Italian kuolemat viittaa siihen että italiassa on ihmisiä jotka on ollut tartunnassa pidemmän aikaa. Aamulla mietittiin himassa toimenpiteet ja päätettiin että tyttöystävä käy hakee nipun hengityssuojaimia ja minä suojaan salkut paremmin.  Katotaan että tarviiko tässä muita toimenpiteitä tehdä, toivottavasti ei. Hengityssuojaimet ostettiin vaan sen takia, että ei tarvita kuin 2-3 tartuntaa suomeen ja ne loppuu ensimmäisenä kaupoista. Näin kaupunkilaisena on ihan oman mukavuuden kannaltahan vaan kivempi että niitä on varalta, kuin että ei ole. 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 23.2.2020 06.19

Kiva että sain näin hyvän ja pitkän vastauksen! Kiitos!

 

Mikko Mäkinen kirjoitti:

ESG-ajattelu on todella kannatettavaa. Mutta ajatus, että nyt ei voi sijoittaa öljy-yhtiöihin on aika tekopyhä. Onko siis tarkoitus lopettaa öljyntuotanto? Onnea siihen, ei se onnistu lopettamalla öljy-yhtiöihin sijoittamista.  Ihmiset ymmärtävät asian täysin väärin. Öljyntuotantoa ei voi lopettaa tai edes kovin nopeasti vähentää. Paljon tehokkaampaa olisi panostaa ensin hiilen korvaamiseen uusiutuvilla ja ydinenergialla, ja jatkuvasti tehdä liikkeitä öljynkäytön vähentämiseksi. Ehkä älyttömin ajatus on korvata mahdollisimman nopeasti bensa/diesel autot sähköautoilla(matikka ei toimi). Suurin osa öljystä menee muuten ihan muualle kuin henkilöautojen tankkeihin. 

 

Tästä olen samaa mieltä. Toki ihan rehellisesti voin myöntää, että olen yrittänyt pikkuhiljaa aistia ostopaikkoja ESG-sijoittajien hyljeksimiltä aloilta. 

 

Mikko Mäkinen kirjoitti:

Kerro ihmeessä lisää pienistä yhtiöistä. 

 

PetroTal

Kanadalainen öljy-yhtiö, joka toimii Perussa.

Brent 65 dollaria - > operating netback 38,4$

Vahva tase ilman velkaa. Ensimmäisen kentän aloittaminen onnistui loistavasta noin 25% alle suunnitellun budjetin. Tällä hetkellä tuotetaan 12 500BOEPD tuotanto tarkoitus nostaa 20 000BOEPD tämän vuoden loppuun mennessä. 

 

Maha Energy 

Ruotsalainen yhtiö, joka toimii Brasiliassa.

Brent 60$ - > operating netback 40-42$

Opex 5,95$ - 5,15$ / BOE

Keskittynyt hyödyntämää vanhoja öljykenttiä. Ajatuksena saada EOR tekniikoilla vanhat kentät uudestaan tuottaviksi. EOR muuten kuulostaa aika paljon hienommalta mitä on todellisuudessa. Tällä hetkellä  öljyä tuotetaan noin 3500BOEPD. Tämän vuoden tuotantotavoite on 5500BOEPD. Uskon että saavutettavissa, koska ongelmat ovat lähinnä liittynyt käsittelykapasiteetin ja kaasuun, ei öljyn niukkuuteen. Käsittelykapasiteetti on kasvanut ja ilmeisesti kaasuongelma on nyt alkuvuodesta korjattu. Fleiraamisen sijaa kaasu myydään tai muutetaan sähköksi. Tykkään ajatuksesta, että öljyä löytyy helpoiten sieltä mistä sitä on jo pumpattu. Jääkiekko termein: Jos haluaa tehdä maaleja, pitää mennä maalille. 

 

Maha Energyä tällä hetkellä enemmän salkussa ja PetroTal vielä lähinnä seuranta positio. Maha Energyn ympärillä on ollut aistittavissa pientä hypeä, joku teki Sijoitustietoon uuden ketju Maha Energystä, niin oikeastaan se toimi triggerinä itselle tulla kysymään sulta näkemystä yleisesti öljystä. Niin kuin siihenkin ketjuun vastasin, niin en vielä ole keksinyt mikä myrkkypilleri Mahaan on leivottu. Ehkäpä se selviää perjantaina, kun tulee Q4 tulos ulos. 

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 21.2.2020 12.53

Mikäs näkemys teillä on tällä hetkellä öljystä? Kaikki öljy-yhtiöt on taottu niin alas että vähän hirvittää, silti en ole voinut välttää kiusausta ja napannut salkuun muutaman pienen öljy-yhtiön joilla korkea operating netback. 

Näytä koko viesti
maha energy - 21.2.2020 12.19

Lokakuu 3614 BOEPD, Marraskuu 2999 BOEPD, Joulukuu 2877 BOEPD

Vaikea suoraan sanoa paljon vaikutus tulokseen, kun netback todennäköisesti laskenut ongelmien korjaamisen takia. Tammikuussa ollaan saatu tuotannot jo 3427 BOEPD. Kurssi ei tällä hetkellä juurikaan seuraile öljyn hintaa, joten äskettäin Aspire monttuun ajaneena hirvittää, että mikähän myrkkypilleri tähänkin on leivottu. Eniten hämmentää korrelaatio 107D testi tuloksen kanssa, kurssi hädin tuskin nytkähti.

 

Näytä koko viesti
Viafin Service - 20.2.2020 06.13

Tänään on tullut taas tiedote edellä mainittuu positiivisten tiedotteiden listaan. Hallituksen vpj. Sipola myynyt 120 kilolla osakeita hallituksen pj. Pesulle. Sipolalle jää melkein 17% ja Pesulla nyt 1%. yes

 

Näytä koko viesti