Olet täällä

One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 21.11.2021 12.23

JR kirjoitti:

 

foliohattu kirjoitti:

 

Toki kun tuosta hoiva-avustajan (CNA) ja lähihoitajan (LPN) tiputtaa pois, eikä ole Puerto Ricossa töissä, niin haarukka vähän pienenee. Aika hurjaa kyllä että anestesiahoitajan keskivuosiansiot 180k$.

 

Anestesiahoitaja vaatii muistaakseni paljon koulutusta, ja on hyvin hienovarainen ala. Eli ei yllätä. Siinä ollaan sekä vastuussa ihmishengistä, että tarvittaessa voidaan vaatia nopeaa reagointia. Muuten koko homman hoitaisivat hoitajat (tai koneet) jollain valmiilla taulukolla.

Toki näin ja hyvä että jenkeissä kunnolla palkattu. Suomessa toki sama koulutus kuin kaikilla muillakin sairaanhoitajilla, samoin sama liksa.
Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 20.11.2021 06.06

hauturi kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

Jenkeissähän sairanhoitajat saavat ihan hyvää palkkaa, luokkaa 100kd vuodessa.

 

Jos internetiin on uskominen, niin keskipalkankin vaihteluväli on kovin suuri riippuen siitä minkälaisesta hoitajasta on kyse ja missä osavaltiossa: https://nursinglicensemap.com/resources/nurse-salary/

Toki kun tuosta hoiva-avustajan (CNA) ja lähihoitajan (LPN) tiputtaa pois, eikä ole Puerto Ricossa töissä, niin haarukka vähän pienenee. Aika hurjaa kyllä että anestesiahoitajan keskivuosiansiot 180k$.
Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 4.4.2020 06.29

Kommervenkki kirjoitti:

Ihan Prismastakin saa alle 40€ sormimittarin. Aikuisella kaikki yli 95% on normaalia 92-95 on ok. 98-99 % taitaa olla huoneilmalla maksimi (eli 100% ei voi saavuttaa ilman lisähappea) koska 1-2% O2:sta on dissosioituneena plasmaan ja mittarihan mittaa nimenomaan hemoglobiinin kyllästyneisyyttä. 92% Ja alle yleensä annetaan happiviikset ja/tai ainakin avaavaa lääkettä (riippuen mikä saturaationlaskun aiheuttaa). Yleensä tarvitaan valtimoverikaasuanalyysi selvittämään hapettumishäiriön laatua sekä seuraamaan keuhkotuuletuksen tehokkuutta (CO2 osapainetta, happo-emästasapainoa, O2 osapainetta) Noissa on jotain +/- 2 % yks. tarkkuus. Mittarin aaltokuvio kertoo kuinka luotettava mittaus on eli mitä symmetrisempi sahalaitakuvio on niin sitä luotettavampi. Jos siis alkaa saamaan flunssassa jotain 92 tai alle lukemia eri sormista kontrolloituna ja levossa + kliiniset oireet niin ehkä olisi aika mennä viimeistään näytille oli coronaa tai ei.

  Nämä edulliset kotipulssioksimetrit on mun kokemuksen mukaan aika luotettavia perusterveille perustilanteissa, mutta melko herkkiä häiriöille juuri silloin kun niitä eniten tarvittaisiin. Heikko ääreisverenkierto ja matala verenpainetaso ainakin aiheutti merkittäviä poikkeamia (vertailuarvo saatu esimerkiksi kun ambulanssi soitettu yleistilan laskun vuoksi <80% saturaatiolla ja ollut sitten ensihoidon mittaamana >90%).
Näytä koko viesti