Olet täällä

Arvo Sijoitusosuuskunta (PPO) - 4.12.2020 09.58

Tämä on täysin totta, puolisokkonahan tätä joutuu ostamaan. En oikein ole ikinä ymmärtänyt, miksei näitä voisi tarkemmin avata. Tietoa sijoituksista tihkuu lähinnä tiedotteiden sekä pari kertaa vuodessa kotiin kannettavan, varsin symppiksen Arvo Uutiset -lehden kautta. Siellä sitten esitellään vähän näitä listaamattomia tai kerrotaan, kuinka hyvää perunaa Pohjois-Pohjanmaalta tulee. Pörssisijoituksien osalta pääosan muodostavat kolmelle (vai kahdelle, en jaksa nyt tarkistaa) pankille annetut täyden valtakirjan salkut.

Kiitos Akille näkemyksistä. Etelästä on turhan pitkä matka kokouksiin, vaikka suunnitelmissa on monta vuotta jo ollutkin lähteä maakuntamatkalle haistelemaan tunnelmia.

Näytä koko viesti
Arvo Sijoitusosuuskunta (PPO) - 6.4.2020 06.11

Kiitos historiakatsauksesta!

Meillä on selkeästi aika sama ajatus taustalla tämän omistamisesta. Itseäni ei juuri liikuta hinta, jolla laput omistajaa kulloinkin vaihtavat. Ostomielessä korkeintaan, mutta toistaiseksi itselleni sopiva paino. Ja osuuspääoman korosta nautittaneen vielä pitkän aikaa, vaikka pääomaa siinä samalla syötäisiin. Kun arvostus on tuo n. 0,55x oma pääoma, siinä on mielestäni ihan mehukas holdingyhtiöalennus, mikä takaa myös riittävän turvamarginaalin.

Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 24.3.2020 08.30

 

Bobo36:

"KHO:2012:56: A osti kunakin myyntipäivänä saman määrän samanlaisia osakkeita takaisin. Takaisinostohinnat olivat poikenneet myyntihinnoista vain vähän. Saman päivän aikana pörssissä tapahtuneita välittömiä myynti- ja ostotoimeksiantoja pidettiin veron kiertämisenä, kun verovelvollinen ei esittänyt verotuksesta riippumatonta syytä osakekauppoihin, jotka tapahtuivat loppuvuodesta ja kun oli tiedossa, että verovelvollisella on huomattava luovutusvoitto, josta luovutustappiot voitaisiin vähentää."

Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 24.3.2020 08.25

Ennakkotapausten perusteella ratkaisu on näyttänyt riippuvan toiminnan luonteesta. Päiväkauppaa säännöllisesti harjoittavalla on hyväksytty (ja tätähän tehdään jopa monta kertaa päivän aikana), kun taas aivan erilaista kauppaa käyvällä "ikiholdarilla" tällaista yksittäistä edestakaista veivausta ei ole hyväksytty (eli ei ole saanut vähentää). Kuten Fyrckendahl kirjoitti, kaupan todellinen luonne ratkaisee.

Joka tapauksessa, OST:lle "siirtäessä" on ilmeisesti aito syy kaupalle, muukin kuin veron välttäminen. Ja Fyrckendahl sen jo perusteltikin varsin vakuuttavasti.

Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 23.3.2020 02.05

Toisen foorumin puolelta löytyi kuin löytyikin asiakaspalvelun vastaus, joku oli samaa asiaa kysynyt joulukuussa.

NN Suomi:

"Omistukset voi myydä ja ostaa suoraan osakesäästötilille. Verottajaa ei osakesäästötilin tapauksessa kiinnosta kuinka pitkä ero ostoilla ja myynneillä on. Ainoa tässä huomioitava asia on selvityspäivä (T+2), eli jos siirrät rahat ennen kaupan selvitystä ja tilillä ei ole saldoa, maksat korkoa tästä ajasta."
Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 23.3.2020 01.45

Ensimmäinen viesti foorumille, aktiivista seurantaa takana jo pitkään. Kiitos laadukkaista keskusteluista!

En löytänyt vastausta kummastakaan OST-ketjusta niin kysynpä ihan itse. Ennakkotapauksia ei luonnollisesti ole, mutta mitä palstalaiset luulevat, hyväksyykö verottaja kaupan, jos myyn arvo-osuustililtäni osakkeita ja ostan likipitäen samaan aikaan ne OST:n puolelle takaisin? Tai onko peräti tietoa? Arvo-osuustilillähän tämä tulkittaisiin puhtaaasti verosyistä tehdyksi kaupaksi, mutta mielestäni tälle on ihan aito peruste, sillä kotimaiset osinkolaput on kannatavampaa pitää OST:llä, ja olen joka tapauksessa aikeissa "siirtää" ne sinne. Nyt olisi vain huikea ajoitus, kun saisi tappiot välissä kotiutettua.

Jos odottelee välissä, on ainain varmoilla vesillä, mutta tässä tilanteessa vaikuttaa vähän liian riskipitoiselta minun makuuni,

Näytä koko viesti