Stockmann -

Itseänikin ehkä hieman huolettaa tuo Latvanen jostain syystä vaikka ihan kohtuu hyvää työtä Stockmannilla tähän mennessä on tehnytkin. Voisin mielellään joku päivä nähdä koko konsernin toimitusjohtajana loistavaa työtä Lindexin toimarina tehneen Susanna Ehnbågen. 

Näytä koko viesti
Stockmann -

Aamulla katsoin osarin ja vähän pureskeltuani mietin että tämä on oikeastaan aika hyvä. Lindex tuotti valuuttakurssit oikaistuna noin kolme miljoonaa vähemmän ebittiä verrattuna huippuhyvään vertailukauteen. Investoinnit söivät vajaa pari miljoonaa tulosta niin bisnes tuotti lähelle saman. Retail puoli menee hyvinkin oikeaan suuntaan kertaerät oikaistuna. Nykyinen toimintaympäristö  kun otetaan huomioon niin tämähän on erinomainen suoritus. Markkinat ovat asiasta eri mieltä ja tuomio oli aika tyly😀

Näytä koko viesti
Stockmann -

Oman arvion mukaan kurssin pitäisi nykyisestä noin kolminkertaistua ennen kuin ollaan sillä tasolla että voisi vähän alkaa kevennellä. Tämä siis sillä oletuksella että nykyinen tuloskunto säilyy tai mielummin vähän paranee. Jos otetaan vaikka verrokiksi niinkin epäseksikäs ja paljon lyöty osake kuin Kamux. Puhtaasti kun EV:tä lähdetään vertaamaan nykyiseen tulokseen on Stockmann noin kolme kertaa halvempi kuin Kamux. Tokmanniin verrattuna yli neljä kertaa halvempi. Tämän näkemyksen puolesta olen kyllä myös lyönyt rahaa kiinni. Aloitin viime joulukuussa Stockmann ostot ja tällä hetkellä Stockmann paino Sijoitusyhtiöni salkussa noin 85%. Muut osakkeet saaneet pikkuhiljaa väistyä tämän tieltä. Osa tappiolla ja osa voitolla. Taivaanrannassa näkyy kyllä yleisellä tasolla monenlaisia mörköjä mutta jos maailmankuva näyttäisi kovin ruusuiselta en usko että tätä tähän hintaan saisi. Lindex on kuitenkin aiemmissa taantumissa ollut kohtuullisen defensiivinen bisnes. Buffet taisi joskus sanoa että kun löydät jotain hyvin mielenkiintoista poikkeukselliseen hintaan niin muista iskeä isosti. Saapa nähdä miten käy.smiley

Näytä koko viesti
Stockmann -

Sama vika Rahikaisella. Tekisi kyllä mieli hajautusmielessä ostaa välillä jotain muuta. Vaikea vaan olla ostamatta kun omalla arviolla tämän vuoden nettotuloksella tätä saa jollain p/e nelosella. Jos vaikka oletetaan että Lindexin pysyvä tuloskunto puolittuisi olisi p/e silti alle kympin. Ei paha nettovelattomalle yhtiölle. Nykyisen arvostuksen jotenkin voisi ymmärtää jos tase olisi kuralla. En muuten myöskään ymmärrä op:n osakeanalyysiä vaikken pahemmin ole niitä seurannutkaan. Tavoitehinta 2.5 e " Osake alkaa nyt mielestämme näyttää täyteen hinnoitellulta" surprise

Näytä koko viesti
Stockmann -

Vaikka tuota osaria koittais miten päin katsoa niin ei tuota tämän päivän kurssireaktiota voi millään ainakaan tuloksella ja arvostuksella selittää. Tase kun huomioidaan ja putsataan veloista pois vuokravastuut , niin on tämä pörssin vähäriskisin yhtiö vähänkään pidemmälle katsottaessa. Toki kurssi  noussut aika hyvin jo tänä vuonna. Mutta on tämä nykyisellä market capilla ja EV:llä silti sikahalpa. Mitäköhän  oon laskenut väärin?

Näytä koko viesti
Stockmann -

Muuan Coeus invest tankannut näköjään toukokuussa. Ei ainakaan heikennä omaa näkemystä smiley

Näytä koko viesti
Työskentely+sijoittaminen oman yhtiön kautta -

Itse olen tehnyt kuvatunlaista toimintaa jo useamman vuoden oy muotoisen yhtiön kautta. Tilinpäätökset ja muut velvoitteet kun hoitaa ajallaan niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa.

Näytä koko viesti
Stockmann -

Minusta osake on kovin edullinen vielä huolimatta viime aikojen kurssinoususta. Stockmann maksoi aikoinaan Lindexistä jotain 800 miljoonaa ja kun sen päälle ynnätään Helsingin kiinteistön arvo ja tavaratalopuoli, niin kyllä tähän markkina hinnoittelee vielä paljon epävarmuutta. Paljon pitäisi vielä kurssin nousta ennen kuin siirryn myyntilaidalle.

 

Näytä koko viesti
Componenta -

Vuosikymmenen pulkkamäki on kyllä saanut aikaan sen että tämä lentää kyllä täysin tutkan alla. Ja ihan syystäkin, on kyyti ollut sen verran kylmää. Konsernin ja Castingin saneeraukset saatu päätökseen ja velat kuitattu ennenaikaisesti. Tase alkaa jo olemaan sen näköinen ettei mahda nurin enää mennä ellei kysyntä sakkaa täysin. Tilauskanta tuplat viime vuoteen loppuvuoden osalta. Saattaa olla että tälle vuodelle saa jo tuloksen punnerrettua plussalle. Suomen valimotoiminta ollut käsittääkseni koko ajan kannattavaa ja kylkeen liitetty Komas mahdollistaa kokonaistoimitukset koneistuksineen sopimusvalmistuksessa. Tämä on mielestäni ihan fiksu veto. Jos pitemmällä aikavälillä päästään tekemään 5% liiketulosmarginaalia on tämä edullisesti hinnoiteltu. En malttanut olla ostamatta näillä hinnoilla. Onko muilla ajatuksia tästä?  

Näytä koko viesti
Stockmann -

Totta. Kun kiinteistöt on myyty, Stockmann voi maksaa saneerausvelan pois ennenaikaisesti ja saneerausohjelma päättyy. Tämän jälkeen Lindexillä voi tehdä periaatteessa mitä haluaa. Itse en kuitenkaan usko että yhtiö myy Lindexiä, vaan Lindex ja Stockmann ovat jatkossakin samassa paketissa. Ilman Lindexiä ja kiinteistöjä Retail puolella ei olisi näillä näytöillä mitään arvoa. Stockmann ei kuitenkaan enää ole missään nimessä kriisiyhtiö vaikka onkin velkasaneerauksessa, vaan tuottaa koko ajan positiivista kassavirtaa. Itse olen betsannut rahani sen puolesta että kun kiinteistöt myydään on meillä vahvataseinen yhtiö, ja jos Retail puoli ei syö pahasti Lindexin tulosta on yhtiö fundapohjaisesti erittäin edullinen. 

Näytä koko viesti