AMD -

Osakkeiden puolella nappasin kiinni sellaiseen yhtiöön kun Axcelis technologies. Matala arvostustaso vert näihin kyseisiin yhtiöihin & korkeat kasvu ja tuottolukemat ja matala velkataso ja hyvänoloinen markkina. 

Iskin osan myös uuteen kryptovaluuttaan x7r (5milj. Marketcap), jossa oli hyvänoloinen whitepaper. Henkilö joka on isosti mukana kryptogeimissä antoi myös refet kyseiselle kryptoprojektille.

Kumpikin siis semi mutulla + hieman fundaa mukana.

Näytä koko viesti
AMD -

Downsidea ainakin löytyy. P/E 56 on niin kova, että riippumatta siitä, mitä se on joskus ollut, niin ei tarvitse tulla isoa yskimistä, että tullaan alas lujaa.

Toi firma on kyllä hapokkaan hintainen, pitää varmasti hieman odotella että arvostuskertoimet laskevat. Toi p/e näyttäis olevan jonkin datojen mukaan jtn 80 luokkaa, toi 56 oli tossa 2021 lopulla.

Lisäksi, jos meinaa betsata kryptojen puolesta, niin eikö itse kryptomarkkina olisi parempi kohde, kuin siitä sivullisesti hyötyvä teollisuus?

Oma pohdinta tässä on siis se, että olisiko järkevää omistaa yrityksen osakkeita joka lähtökohtaisesti tuottaa ennestään jonkinlaista arvoa, mutta jolla on myös potentiaalia hyötyä kryptomarkkinoiden kasvusta? Jos kryptovaluuttamarkkinat lähtevät raketoimaan yrityksen osake voi nousta, jolloin voi sitten kevennellä salkusta korkealla hinnalla. Toisaalta, jos kryptot eivät lähde raketoimaan niin yrityksen osake voi siltikin kasvaa hyvin?

Toki jos noihin tietokoneen komponentteja valmistavien yritysten osakkeiden hintoihin on jo sisällytetty odotus kryptomarkkinoiden kasvusta niin eipä tuo kryptojen raketointi hirveästi auta.

Näytä koko viesti