Olet täällä

Dronningholm

Dronningholm

  • Liittynyt 25.6.2015
  • 30 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Orava - 30.10.2018 11.19

Aki Pyysing kirjoitti:
ratsam kirjoitti:

Uudelleenlistaus aiheutti Ovaron lainoitusarvon katsoamisen Nordnetissa. Voisiko muutkin ehdottaa Nordnetille, että saataisiin edes pieni lainoitusarvo-% tälle?

Mie laitoin toiveen jo kauan sitten, ilman mitään vastaustasurprise.

Asiakaspalvelun mukaan asiaa käsitellään parhaillaan luotto-osastolla, jossa ruuhkaa ja viiveet siksi suhteellisen pitkiä.
 

Orava - 29.10.2018 12.57

Pörssitiedote 29.10.2018 klo 12.00

 

OVARO KIINTEISTÖSIJOITUS OYJ:N STRATEGISET TAVOITTEET 2021

 

Ovaro Kiinteistösijoituksen hallitus on 1.10.2018 tapahtuneen rakennemuutoksen ja uuden johdon aloittamisen jälkeen määrittänyt strategiset tavoitteet kaudelle 2019-2021.

Ovaro pyrkii ensisijaisesti omistaja-arvon kasvattamiseen ja tavoittelee osakkeenomistajille vähintään 10 prosentin kokonaistuottoa. Kokonaistuotto muodostuu osakkeen arvonkehityksestä sekä voitonjaosta. Voitonjako voi tapahtua joko osingonmaksuna tai omien osakkeiden ostamisena.

Strategiakaudella tavoitteena on ensin toteuttaa saneeraus ja sen jälkeen käynnistää kehitystoimet.

Saneerauksessa tavoitteena on kannattavuuden parantaminen, jotta syyt pörssikurssin NAV-alennukseen poistuisivat.

Saneerauskaudella yhtiön noin 1600 asunnon omistukset jaetaan ydintoiminnan ja muun toiminnan omistuksiin. Ydintoiminnan omistuksia kehitetään mm. ostamalla, rakennuttamalla ja myymällä. Muun toiminnan kohteet ovat paremmin omistusasumiseen sopivia ja niiden eri myyntivaihtoehdot kartoitetaan ja toteutetaan parhaan lopputuloksen saamiseksi. Kannattavuutta parannetaan myös hallintoa tehostamalla.

Jatkossa Ovaro raportoi ydintoiminnan ja muun toiminnan omistukset erillisinä osioina, jotta toimeenpanoa voi seurata. Tavoitteena on avoin viestintä ja sijoittajainformaation läpinäkyvyyden parantaminen. Yhtiöllä on vain yksi liiketoiminta-alue eli kiinteistösijoitus.

Saneerauksen riittävän etenemisen jälkeen yhtiö käynnistää kasvuinvestoinnit tavoitteena koko ajan kassavirrallisen tuloksen ja osakekohtaisen NAVin parantaminen. Yhtiön tavoite on pitää omavaraisuusaste vähintään 45 prosentissa.

Ydintoiminnan omistusten kehittämisellä ja muun toiminnan omistuksista luopumisella sekä hallinnon ja rahoituksen tehostamistoimilla pyritään siihen, että operatiivinen tulos (EPRA) kasvaisi moninkertaiseksi vuoden 2017 tasoon verrattuna. Yhtiön antama ohjeistus koskee jatkossakin operatiivista tulosta (EPRA).

Saneerauksen aikana huoneistoja voidaan myydä aikaisempaa enemmän sekä lyhentää korkeampi korkoisia lainoja. Saneeraus voi myös aiheuttaa kertaluontoisia kuluja tai alaskirjauksia, joiden määrää yhtiö arvioi Q4/2018 aikana.

Ovaro voi toteuttaa kiinteistö- ja yritysjärjestelyjä, mikäli ne tukevat omistaja-arvon kasvattamista.

TOIMITUSJOHTAJA KARI SAINIO:

”Olemme johtoryhmän kanssa perehtyneet huolella yhtiön omistuksiin. Noin 1600 asunnon salkun olemme jakaneet kahteen ryhmään: hyvin tuottaviin tai kehityspotentiaalisiin kohteisiin sekä vaatimattoman tuoton tarjoaviin kohteisiin. Jälkimmäiset ovat enimmäkseen 2010-luvulla valmistuneita isoja perheasuntoja, jotka sopivat paremmin omistusasunnoiksi kuin vuokra-asunnoiksi ja ne onkin tarkoitus myydä suunnitelmallisesti.”

”Suomessa on erinomaiset mahdollisuudet menestyä vuokra-asunto- ja kiinteistösijoittajana. Muokkauksen jälkeen Ovarolla on portfolio, jolle voimme odottaa hyvää tuottoa ja arvonnousua.”

 

Incap - 20.2.2018 13.16

Etola ja K2 ostaneet potin.

Bittium (Elektrobit) - 13.2.2018 11.47

"Bittium Oyj:n tytäryhtiö Bittium Biosignals Oy on allekirjoittanut sopimuksen räätälöityjen EKG-mittalaitteiden toimittamisesta johtavalle yhdysvaltalaiselle etämonitorointipalveluita tarjoavalle yritykselle. 

Toteutuessaan täysimääräisenä sopimuksen kokonaisarvo on 21 miljoonaa yhdysvaltain dollaria (noin 17,1 miljoonaa euroa helmikuun 12, 2018 valuuttakurssin mukaan). Bittiumin liikevaihto kertyy toimitusten etenemisen mukaan vuosien 2018, 2019, 2020 ja 2021 aikana tuotetoimitusten etenemisestä riippuen, ja niiden arvioidaan painottuvan vuoteen 2019 ja 2020."

 

Mielenkiintoinen ja merkittävä avaus 2016 ostetulta bisnekseltä. Mielestäni kurssirektio melko maltillinen, kun suhteuttaa sopimuksen koon alle 70 miljoonan liikevaihtoon. Monella tätä seuranneella katseet olleet oletettavasti viimeaikoina puhelinbisneksessä.

Inderes ja Pohjola seuraavat, odotan jonkinlaista korotusta ennusteisiin.

Minulle uutinen kelpasi ja ostin heti kaupankäynnin alettua.

United Bankers - 16.1.2018 23.46

AAL myynnit oli johtoryhmästä syrjäytetyn Johan Nylenin(?) myyntejä, on saanut kaiken myytyä jo. Erikoista ettei tuota saatu sovittua suurimpien omistajien kesken blokkikauppana, kun kuitenkin siihen joukkoon enimmäkseen Nylenin osakkeet päätyivät. Liekö ollut kitkaa henkilösuhteissa.

Vertaisin tätä melkeinpä listaamattomaan osakkeeseen, niin epälikvidi lappu tuo on. Vaikea varmasti päästä eroon korjausliikkeessä.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.1.2018 16.39

Dronningholm kirjoitti:

Onko jollain muulla ongelmia Jaxx -lompakon kanssa? Itsellä ei lähettäminen onnistu.

 

Resetointi auttoi ja toimii taas. yes

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.1.2018 15.55

Onko jollain muulla ongelmia Jaxx -lompakon kanssa? Itsellä ei lähettäminen onnistu.

Sijoitustiedon kysymysketju - 27.11.2017 16.29

Hei!

Mistä löytäisin reaaliaikaisesti päivittyvää ja mennyttä dataa välittäjätilastoista? Infront ilmeisesti tämän tarjoaisi, mutta se ei pyöri Mac:ssa. 

Kiitos mahdollisista vastauksista.

Metsätalousinsinöörin sijoituspäiväkirja - 1.9.2017 23.08

Minusta kritiikkisi ei nyt osu nappiin.

Ensinnäkin, kukaan ei osta osakkeita osallistuakseen arpajaisiin, jos ostaa niin se on hänen ongelmistaan pienimmästä päästä sijoittamisen saralla. Toteat itsekin, ettei niin tulisi tehdä, ässä-arpa vertauksessasi.

En ymmärtänyt miksi sitten koet tämän epäreiluna? Koska se ei ole sinun tarpeisiisi sopiva tällä kertaa? Joku, joka varmasti muutenkin ostaisi jenkkiosakkeita, voi nyt voittaa sata dollaria ja on varmasti iloinen jos onni sattuu kohdalle. Eihän Nordnetin olisi tarvinnut järjestää minkäänlaista kampanjaa. Lahjahevosen suuhun katsominen jne..

Kiinnostaisi kuulla millainen otanta sinulla on näistä osakevälittäjää vaihtavista Nordnetin nykyisistä asiakkaista. Itse pidin kampanjaa positiivisena ja mainoskin ihan ok. Vaikea ymmärtää, että näillä perusteilla vaihtaisin toiseen välittäjään, jos muuten olen tyytyväinen. 

Miten koet, että Nordnetin olisi pitänyt uudistua? Etenkin, jos vertaat vaikkapa mainitsemaasi Nordeaan. Minusta Nordnet on nimenomaan pysynyt freesinä ja todella monipuolisena osakevälittäjänä. Nordean ja OP:n arvo-osuustileistä hieman kokemusta, enkä kyllä näe juurikaan syitä vaihtaakseni näihin. Sanottakoon tässä vaiheessa, etten ole missään edellä mainituissa firmoissa töissä, eniten intressejä on Nordeaa kohtaan, mm. 2. suurin sijoitukseni. Puhun puhtaasti todella tyytyväisenä Nordnetin asiakkaana.

Toiseksi, jos joku on tämän tiimoilta lähestymässä finanssivalvontaa, kertoo se enemmän lähestyjästä, kuin kampanjan toteuttajasta.

Minusta sinun kirjoituksissasi ilmi tullut kritiikki euron ostoja ja tätä viimeisintä arvontaa kohtaan on turhaa purnausta. Ehkä Karpo vie kinkun tälle epäonniselle sadan dollarin voittajalle lohdutukseksi..

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 30.8.2017 13.44

Omia poimintoja uutisvirrasta:

Mark Cuban kääntänyt kelkkansa kryptovaluuttojen suhteen.

http://fortune.com/2017/08/22/mark-cuban-cryptocurrency-fund-1confirmation/

Altcoin-rahasto.

https://globenewswire.com/news-release/2017/08/24/1100025/0/en/Exante-la...

Virossa herännyt keskustelua vaihtoehtoisen, Ethereumiin pohjautuvan valuutan perustamisesta.

https://www.cnbc.com/2017/08/23/estonia-cryptocurrency-called-estcoin.html

Ja kevennyksenä Venäjän Burger Kingin lanseeraama Ethereum-pohjainen Whoppercoin.

https://www.cnbc.com/2017/08/28/burger-king-russia-cryptocurrency-whoppe...

Lopuksi yleisesti visio lohkoketjujen tulevaisuudesta.

http://fortune.com/video/2017/08/22/blockchain-business-applications/