Sijoitustiedon kysymysketju -

Tervehdys!

Löytyisikö foorumilta vinkkejä rahastoihin, joissa lunastusikkunat ovat rajattuja?

Tausta kysymykselle on se, että itselläni on peliriippuvuutta, joka sijoituspuolella on tasaisin väliajoin johtanut riskisten viputuotteiden enenevään käyttöön ja lopputuloksen varmaan jokainen arvaa...

Tilanne on se, että säästöjä kertyy ja niille pitäisi saada tuottoja. Nykyisin minulla on osakesäästötili käytössä ja siellähän ei johdannaisilla pelata. Mutta sielläkin homma on mennyt veivaamiseksi ja mikäänhän ei estä minua avaamasta treidaustiliä johonkin uuteen palveluun.

Asuntolainan ylimääräiset lyhennykset on varmin tapa saada rahat pysymään omissa näpeissä, mutta pitkää aikaväliä miettien olisi jokin muu ratkaisu toivottavampi.

Eli haluaisin sitoa suuren osan säästöistä jonnekin, jossa lunastussäännöt estävät minua innostumasta liikaa. Ideaalista olisi, jos olisi indeksityyppinen rahasto, jossa nostoja voisi tehdä vain harvoin, kulut olisivat pienet ja rahasto voisi jopa maksaa osinkoja. Mutta tällaisia ei taida olla olemassa?

Usein nämä nostoja kvartaaleittain rajaavat rahastot näyttävät olevan erityissijoitusrahastoja, jotka monesti keskittyvät kiinteistöihin, metsään tms.

Tässä alla ne mitkä olen bongannut, mutta mikään niistä ei ole ihan napakymppi tarkoitukseen:

  • OP mikrorahastot Suomi ja Pohjoismaat (lopettivat toimintansa juuri nyt kuun vaihteessa)
  • S-pankki tonttirahasto ja asuntorahasto
  • Helsinki Capital partnersin rahastot

Olisiko jollain tiedossa joku osakkeisiin keskittyvä rahasto näillä spekseillä?

Näytä koko viesti