ETF-kisa IV - Yksi long tai short ETF mista tahansa 8.10.2021-1.2.2022 -

#distrotrader#ProShares UltraShort Bloomberg Natural Gas#KOLD#LONG#7.11#

Tämän kanssa saatta käydä kylmät, mutta betsataan Mean reversionin puolesta oletuksella, että kisan loppupuolella ETF rullaa jo kesän futuureja.

Näytä koko viesti
Osakekisa III - Yksi long ja yksi short osake mista tahansa 7.9-31.12 -

#distrotrader#QUALCOMM Incorporated#QCOM#Long#143.42#

#distrotrader#NXP Semiconductors N.V.#NXPI#Short#212.66#

Näytä koko viesti
Osakekisa II - Yksi osake mista tahansa 27.7-6.9 -

#distrotrader#Corsair Gaming, Inc.#CRSR#28.88#

 

Tämä hevonen juoksee kahdella jalalla tässä kisassa, mutta saattaa päätyä laukallekin:

1) Ottaen huomioon 'Chip Shortage' teeman jokapaikassa, oman Peter Lynchmäisen perstuntuman perusteella Corsairin muistipiirejä on ollut kohtuudella saatavilla viimeisen parin kuukauden ajan verrattuna alkuvuoden epätoivoiseen tilanteeseen.

2) Uusi Reddit pöhinä 6.9 mennessä smiley

 

 

Näytä koko viesti
Tupakkateollisuus -
distrotrader kirjoitti:

Minulla on ollut "Älä koske" -salkussa vuosikausia Altriaa ja PM:ää. Ainakin kerran vuodessa tulee pohdittua, pitäskö ne myydä tuon auringonlaskun alan perusteella. Viimeksi kun näitä pähkäilin, satuin vertailemaan Kannabis-teeman yhtiöihin ja niiden arvostukseen. Jätin molemmat salkkuun, koska onnistuin perusteleman itselleni, että jonain päivänä nämä käärivät tupakan sijasta kannabista ja muuttuvat Wellness-yhtiöiksi smiley

Hypoteesini Altriasta ja PM:stä Wellness-yhtiöinä sai tänään vahvistusta PM:n yritysostostasmiley. Lähde Bloomberg.

Näytä koko viesti
Ulkomaiset osingot ja ulkomaisten osinkojen verotus -
Bingo53 kirjoitti:

Viisas Raha lehdessä on aiheesta Seppo Sinisaaren tekemä artikkeli, päivätty 17.12.2020 eli vuodenvaihteessa.

Ulkomaisten osinkojen verotus vaatii aktiivisuutta sijoittajalta - Oma talous - Viisas Raha

Juttua on päivitetty myöhemmin Norjan lähdeverojen osalta: "Jutun julkaisemisen jälkeen tilanne Norjan osalta on hieman muuttunut. Ulkomainen osingonsaaja voi rekisteröityä etukäteen, jolloin häneltä pidätetään vain 15 prosenttia osingoista 25 prosentin sijaan."

Kyseisessä kohdassa on myös linkki, jolla pääsee rekistöröitymään. Helpottaa kyllä oleellisesti niitä, jotka haluavat sijoittaa Oslon pörssiin ja vaikkapa Pohjanmeren loheen. Tämä muuttaa omaakin kiinnostusta.

 

Harrastan kirjeshakkia Norjan verottajan kanssa. Ainoa saavutukseni pelistä tähän mennessä on tietoisuus siitä, että mikään ei ole selvää ennen kuin lihava lady Trondheimistä on laulanut. Ja settilistalta löytyy yllättäviäkin kappaleita.

Seuraava voi olla itsestäänselvää kaikille, mutta minulle se ei sitä ollut. Tässä nimenomaisessa tapauksessa kehottaisin kiinnittämään huomiota sieltä Norjan verottajan sivulta löytyvään ehtoon:

  • Confirmation from the shareholder that they're the beneficial owner of the dividends.

Näyttää harmittomalta. Mutta voidaan tulkita myös siten, että jos osingot menee ensin välittäjän hallintarekisteritilille ja sieltä kohdennetaan sijoittajan tilille, ehto ei enää täyty. Ja saadakseen 15% pidätyksen 25%:n sijaan sijoittajalla olisi pitänyt olla henkilökohtainen/yrityskohtainen Norjan VPS-tili / arvo-osuustili / hallintarekisteritili, jonne osinkojen tulee kulkea suoraan käymättä minkään muiden ruutujen kautta.

Joten voi olla hyödyllistä selvittää välittäjän / säilyttäjän kanssa heidän toimintapansa ennen kuin kuin tekee päätöksiä sijoittaa Norjaan, riippumatta siitä mitä Norjan verottaja verkkosivuillaan väittää. Ja yksityishenkilönä sijoittava on joka tapauksessa välittäjän armoilla, koska:

Personal shareholders cannot apply for a pre-approval from the Norwegian Tax Administration. In order to obtain a reduced withholding tax rate at source, personal shareholders must present the documentation to their bank, custodian or account operator.

 

Näytä koko viesti
Apua verottajan kanssa USA:n ETF:ien ulosmaksettujen osinkojen ennakkoverojen hyvitykseen -

ETF:n tuotonmaksun verotuksessa saattaa olla eroa sen mukaan, maksaako ETF tai ETF:n omistukset tuloksestaan yhteisöveroa (corporate  tax) vai onko tuleeko vero maksuun vasta tuotonmaksun yhteydessä (esim. REIT, MLP). Tämän perusteella määräytyy onko kyseessä dividend vai income, joilla sitten saajalle eri verokohtelu. Välittäjä saattaa kirjata kaikki Osingot-kategoriaan, mutta tällöin osingolla ja osingolla on eroa.

EU regulaatio muuttui pari vuotta sitten. Jos ETF ei ole rekisteröitynyt EU-alueelle, verostatuksen selvitys voinee nykyisin langeta tuotonsaajalle. Tuota tietoa verottaja lienee nyt vailla omistuksistasi.

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus -

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ennakkoratkaisut/94343/kvl00…

Kun kotimaisessa pörssissä sekä muussa Euroopan talousalueen valtiossa vastaavalla markkinapaikalla harjoitetussa johdannaiskaupassa aiheutuvat tappiot olivat Suomessa tuloverolain mukaan toimitettavassa verotuksessa vähennyskelpoisia, ja kun otettiin huomioon SEUT 63 artiklan 1 kohdan mukaista pääomien vapaata liikkuvuutta koskeva Euroopan unionin tuomioistuimen oikeuskäytäntö, keskusverolautakunta katsoi, että kyseessä olevia tappioita tuli pitää tuloverolain 50 §:n 1 momentissa tarkoitettuun luovutustappioon rinnastettavina hakijan verotuksessa.

Lainvoimainen

Tuon mukaan olen itse tulkinnut, että jenkkifutuurien osalta ei olisi enää mitään koukkua yksityishenkilölle.

Näytä koko viesti
Tupakkateollisuus -
Anssi A kirjoitti:

 

Bingo53 kirjoitti:

Philip Morriksen P/E on 17,8 ja osinkotuotto tälläkin hinnalla 4,83 %. Yhtiö on vakaa ja tasaisesti osinkoa jakava. Eikä vielä liian kallis.

 

Itseä kyllä pelottaisi sijoittaa noin korkean P/E:n firmaan auringonlaskun alalla. 

Minulla on ollut "Älä koske" -salkussa vuosikausia Altriaa ja PM:ää. Ainakin kerran vuodessa tulee pohdittua, pitäskö ne myydä tuon auringonlaskun alan perusteella. Viimeksi kun näitä pähkäilin, satuin vertailemaan Kannabis-teeman yhtiöihin ja niiden arvostukseen. Jätin molemmat salkkuun, koska onnistuin perusteleman itselleni, että jonain päivänä nämä käärivät tupakan sijasta kannabista ja muuttuvat Wellness-yhtiöiksi smiley

Näytä koko viesti
Mistä ladata historiallista pörssidataa ilmaiseksi? -
Pörssimörssäri kirjoitti:

Any ideas? Epatoivoisena yritin jopa scrapata yahoo financen ja googlen grapheja mutta piti nostaa kadet pystyyn kun ne on selvastikin tietoisesti suunnitelu niin ettei dataan helposti paase kasiksi. Varsin turhauttavaa kun kuka tahansa voi googlettaa "sampo stock" ja nahda 1 day graphin  realtime mutta yritappa ekstraktoida sen data jotenkin? Ei ainakaan minulta onnistu.

Tämmöiseen törmäsin joskus:

https://www.refinitiv.com/en/financial-data/pricing-and-market-data/equ…

https://developers.refinitiv.com/en/api-catalog

En tutkinut tuolloin tarkemmin enkä osaa sanoa, olisiko tarkoituksenmukaista asioida suoraan Refinitivin kanssa vai jonkun heidän jälleenmyyjän kautta.

Näytä koko viesti
Mistä ladata historiallista pörssidataa ilmaiseksi? -
Pörssimörssäri kirjoitti:

Saako jostain intraday dataa ilmaiseksi? Ite kaytan tahan Interactive Brokersin Traders Workstationia ja Pythonia, mutta toimii vain markkinoilla joille on market data tilattu ja on muutenkin ankea systeemi. Ei haittaa vaikka maksaa jotain jos paasee kasiksi tarkempiin porsseihin reaaliajassa / 15-20 min viiveella.

https://iexcloud.io/

Tuolta saa intraday dataa 1-minute bucketeina free tierissä. Mutta free tierissä on quota, joka sallii vain tietyn määrän käyttöä kuukaudessa.

https://iexcloud.io/docs/api/#intraday-prices

Näytä koko viesti