Olet täällä

Sijoitustiedon kysymysketju - 5.1.2020 07.50
Antero Vipunen kirjoitti:

USA:n noteerattuja sotateollisuusfirmoja Raytheonin lisäksi? Mitä niitä on.

 

Lockheed Martin, NYSE: LMT

Northrop Grumman, NYSE: NOC

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 18.12.2019 12.18

Kuuntelin podcastin. Paranee ja energiataso nousee loppua kohden.

Minuakin nauratti todettuna "Maltillista puolustuspeliä velkarahalla" smiley

Kirjallista informaatiota, blogeja ja analyysejä on tarjolla informaatioähkyksi asti, joten olen huomannut podien ja videoiden hyödyllisyyden. Ja tässä tosiaan juttu kantoi koko tunnin ajaksi.

Näytä koko viesti
Nokia - 30.10.2019 12.51

Olen monesti pohdiskellut, ei pelkästään Nokia kohdalla, että tavoitehinta osataan määrittää kahden desimaalin tarkkuudella, mutta perustelut vain tyyliin luurankoja ja synkkiä pilviä.

Onko olemassa joku koodisto, että jos esimerkiksi yhtiön johto on tehnyt virheitä, niistä ei kirjoiteta suoraan vain juurikin noilla mainituilla vertauksilla?

 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 17.6.2019 12.28
Oliver kirjoitti:

Mitä ajatuksia? :)

Minulla oli viitisen vuotta sitten kiikarissa asunto yhdestä artikkelissa mainitusta taloyhtiöstä. Ainakin sen myynti-ilmoituksessa oli aivan riittävän selvästi kuvattu taloyhtiön varat ja tulot ja niiden vaikutus vastikkeeseen. Huoneiston kunto osoittautui kuitenkin taloyhtiön kuntoa huonommaksi eikä yhtälö korjausvelan kanssa enää toiminut, joten jätin väliin.

Onko siitä selvyyttää minkälaisia kohteita jutussa kuvatuista kohteista tulee myyntiin verrattuna yleiseen tarjontaan?

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 13.8.2018 06.10
Vilho kirjoitti:

Tiedättekö charttausohjelmaa, joka piirtäisi sen hetkiset tiedot esim. 1-month low ja high, 3-month low ja high, 1-year low ja high jne. arvoista suoraan charttiin? Eli siis käytännössä esimerkiksi tiedot jotka löytyvät esimerkkinä Nordnetissä osakkeen "kurssihistoria" -välilehden alta. Voisi kuvitella, että tällainen ominaisuus saattaisi ilmaisista ohjelmistakin löytyä kun excelissäkin tällaisen väkertää jo MIN ja MAKS -funktioilla, mutta ei ole jostain syystä tullut vastaan. Jos kysymyksen asettelusta ei tajua mitään niin voin selvittää toki lisää. 

Tarkoittanet varmaan Donchian channel indikaattoria: https://en.wikipedia.org/wiki/Donchian_channel

Tämä indikaattori löytyy useimmista teknisen analyysin kirjastoista vakiona. Esimerkiksi Barchart-sivustolla valitse Technical Chart -> Study: Donchian channel ja syötä Period-kenttään haluamasi arvo päivinä tyyliin kuukausi on 20 päivää, 3kk 60 ja vuosi 240. Voit lisätä vaikka kaikki samaan kuvaan.

Tässä esimerkki: https://www.barchart.com/stocks/quotes/INTC/technical-chart?plot=BAR&volume=total&data=DO&density=M&pricesOn=1&asPctChange=0&logscale=0&indicators=DON(20)&sym=INTC&grid=1&height=500&studyheight=100

Näytä koko viesti
Nordea - 16.4.2018 08.44
Daytrader kirjoitti:

Seuraavassa on vähän arvailua Nordean euroalueeseen liittymisen seurauksista indeksien suhteen. Alustavaa heittelyä, tarkistetaan faktat myöhemmin.

Nordealla on ilmeisesti hyvät mahdollisuudet päästä Eurostoxx50 indeksiin. Pörssin Henrik Husman jo kertoi, että Nordea sinne menee, muttei kait se vielä ole kirkossa kuulutettu. Siellä on Deutsche Bank 24 miljadin marketcapilla, kun Nordea on 33 jaardia. Mutta myös Nordeaa isompia tuntuisi olevan ulkopuolella.

Eurostoxx50 indeksi on Euroopassa iso indeksi. Pelkissä ETF:ssä on rahaa 35 miljardia euroa. Sitten sovereign- ja eläkerahastot tekevät omia koriostojaan usein indeksin mukaan. Päälle tulevat futuuri- ja optiomarkkinan kaupankäynti, joka lienee näistä kaikkein vilkkainta. Käsitääkseni sekin on yleensä enemmän ostopainetta tuovaa kuin myyntipainetta.

Sen lisäksi jatkossa Nordea liittyy pankki-indekseihin, joten ETF:t kuten iShares EURO STOXX Banks ostavat Nordeaa. Näissä on suuruusluokkaa 5 miljardia ja Nordea saanee noin 5 % painon. Näillekin tulee ETF:n lisäksi muuta kaupankäyntiä johdannaisista.

Laitetaan tähän vielä indeksin valintaperusteet ja valinta-aika eli elokuun lopussa määritetään. Pitää paremmalla ajalla katsoa, onko Nordea nyt saletisti menossa indeksiin vai ei. Prosentin painollakin sieltä voisi tulla kuitenkin ihan hyvää ostopainetta.

"EURO STOXX 50 index (40 – 60 buffer rule)
Target coverage: 50 Supersector leaders from the EURO STOXX index:
1. For each of the 19 EURO STOXX Supersector indices, the stocks are ranked in terms of freefloat
market capitalization. The largest stocks are added to the selection list until the coverage
is close to, but still less than, 60% of the free-float market capitalization of the corresponding
EURO STOXX TMI Supersector Index. If the next highest-ranked stock brings the coverage
closer to 60% in absolute terms, then it is also added to the selection list. All current EURO
STOXX 50 Index stocks are added to the selection list.
2. All the stocks on the selection list are then ranked in terms of free-float market capitalization to
produce the final index selection list.
3. The largest 40 stocks on the selection list are selected; the remaining 10 stocks are selected
from the largest remaining current stocks ranked between 41 and 60; if the number of stocks
selected is still below 50, then the largest remaining stocks are selected until there are 50
stocks.
The minimum liquidity criteria of the parent index, EURO STOXX index applies.
Review frequency: The index is reviewed annually in September. The review cut-off date is the
last trading day of August."

Hyviä huomioita indekseistä. Eurooppalaisten pankkien indeksissä SX7P Nordeahan jo on ollut ja liittynee nyt siis euroalueen pankit indeksiin SX7E. Huomio kiinnittyy vuoden tuottoeroon SX7P ja SX7E välillä. Jokseenkin trendittömässä sideways-rangessahan pankki-indeksit ovat, mutta mielenkiintoista nähdä tuleeko triggeriä Nordean kurssiin tästä. Seurannassa.

 

 

Näytä koko viesti