Ryminällä ETF-salkkuun? - 13.12.2016 - 14:01
leekomies kirjoitti:

On tullut makuutettua käteistä tuottamattomalla pankkitilillä tarpeeksi pitkään. Puhutaan suuruusluokasta 100000 euroa.

ETF-sijoittaminen kiinnostaa kovasti. Perusteluina pienemmät kulut, helppous sekä aktiivisten sijoitusrahastojen yleensä turha kuvittelu indeksiä paremmasta tuotosta.

Tiedän että puhutaan myös ajallisesta hajauttamisesta, mutta mitäs jos laittaisin kaikki rahat ETF-salkkuun ryminällä hyvin lyhyen ajan sisään, ehkä muutamassa viikossa? Tekisinkö tyhmästi, kun vaihtoehtona on edelleen makuuttaa rahoja tuottamattomalla pankkitilillä?

Ai niin, ja onko vuodenvaihteella mitään merkitystä ajoituksen suhteen tässä tapauksessa?

 

Millaista tuottoprosenttia haluat rahoillesi?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 2.12.2016 - 19:33

Norvestia liikku alkuviikosta aika huonosti, mut sain tankattua n. 40% siitä mitä halusin @10,29. Tänään oli aika vilkkaana ja sitä kautta pieni nousukin osakkeessa. Varmasti Lindströmin vinkillä (jonka itse nätisti löysit jo viikkoja sitten) oli osuutensa, mutta myös Sijoituis messuilla Norvestian puheessa haippasivat fuusiota (siihen tyylin että se on varmasti toteutumassa) ja juuri tätä ylimääräsen osingon etua todella paljon. Uskon itsekin vahvasti fuusion toteutumiseen, sen takia semi vahvasti messissä. Mut Juha Mikkolaa kuunnellessa alko mietityttää miten kaikki näyttää ehkäpä jopa liian hyvältä? Kävi mielessä että mikäli Capmaniin myyntien kautta kohdistuvat laskupaineet toteutuvat niin tilannehan kääntyy päälaelleen. Jos oletetaan et Norvestia pysyy @10,39 niin, veroja huomioimatta, osto on kannattava niin kauan kun capman on vähintään yli 1,17. Capmanin laskiessa 1,17 tai alle Norvestian kautta oston etu on kadonnut. Jos jos jos...

Mikkolan mukaan Norvestialla on haisteltu fuusiota jo pitkään Westerlundin toimiessa sekä Capmanin johdossa että Norvestian hallituksessa. 

Myös Inderes näkee vuoden 2018 aikaisimpana potentiaalin realisoitumis ajankohtana.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 30.11.2016 - 17:31

Tutkailin pikaisesti Norvestiaa. Ensimmäisenä osu silmään; Hyvää liikevoitto, varsinkin 2015 osakekohtainen tulos erittäin kova ja mukavat osingotkin ollu. Nopeasti katsottuna näyttää oikein hyvältä. Jäi mietityttämään isot heitot liikevaihdossa vuosittain? Osakehan on anyway suht tasaisesti noussut.

Mitä enemmän tutkin sen vahvempi fiilis vaihtotarjouksen hyväksynnästä tulee. Hyväksyntä vaikuttaa olevan lähinnä kiinni siitä täyttykö 50,8% osuuden muodostaven Laakkosten, Immosen ja Sampo Oyj:n (myös Kalevan ja Mandatumin puolesta) ehdot.

Käyn huomenna kuuntelemassa messukeskuksessa Norvestian Juha Mikkolaa ja ehkäpä sen jälkeen hyppään kyytiin. 

Näytä koko viesti
DNA - 24.11.2016 - 15:13
myyntimies kirjoitti:

" Itse uskon kyllä DNAlla olevan realistiset mahdollisuudet lähivuosina tosissaan haastaa Elisa ja Sonera. Nälkää näyttää ainakin olevan. Selkeä panostus yrityspuolen asiakkuuksiin on näkynyt viime aikoina. "

Varsinkin yrityspuolella DNA todella paljon jäljessa Soneraa ja Elisaa. Suurin mahdollisuus DNA:lla on haastaa juuri kuluttaja puolella ja sekin koskee puhe/data liittymiä.

DNA:na hinnoittelupolitiikka on myös ajanut siihen että yksittäisen liittymän omistajat vaihtavat helposti operaattorin DNA:lle/takaisin toiseen operaattoriin mutta asiakkaat joilla on enemmän operaattoreiden tuotteita (matkapuhelinliittymä,laajakaista,viihde,liikkuvanetti jne) Keskittävät enemmin kokonaisvaltaisesti palvelut joko Elisaan tai Soneraan.

Aikaisemminkin sanoin myös operaattoreiden maksamista palkoista työntekijöilleen ja ne ovat ylivoimaisesti huonoimmat näistä kolmesta. Kyllä se jotain kertoo kun Elisalle tai Soneralle aukeaa vapaapaikka niin suurin osa työnhakijoista on DNA:lta =)

Voihan mitä vaan tapahtua ja ehkä DNA on suomen isoin xx vuoden päästä mutta sitä ennen yrityksen sisällä pitää tapahtua todella paljon muutoksia. Tämän hetkisillä eväillä sinne ei ole mitään toivoa.

 

Kyllä juuri näin. Yrityspuolella DNA on todella paljon perässä. Juuri sen takia näen sen hyvänä vetona panostaa siihenKIN. Erityisesti Soneran verkkohäiriöiden jälkeen. Nimenomaisesti yritykset joiden toimintaan häiriöt vaikutti ovat lähteneet. Kuluttaja puolella ainakin markkinoinin puolesta DNA on ollut tämän vuoden todennäköisesti aktiivisin operaattori. Olisi mielenkiintoista nähdä tilastoa yksityis- vs. yritysasiakkaat % / liikevaihdosta. Uskoisin ero on suuri ja sitä halutaan tasoittaa.

Tällä hetkellä DNA siirtää asiakasyrityksiään yrityspuolelleen. Siellähän on pitkään toimittu todella oudosti asiakkuuksien suhteen. Useat yritysasiakkaat ovat olleet pitkään yksityishenkilöpuolella ja saaneet kuluttaja puolen palvelua, hintoja yms. mikä ei vastaa tämän päivän yrittäjän etua. Nyt siihen on panostettu, yrityspalvelua vahvistettu ja mm. vaihdenumeropalvelu on DNAlla edullisempi ja mielestäni myös selkeämpi kuin Elisalla tai Soneralla.

Mielenkiinnolla seuraan tulevien viikkojen tapahtumia DNAn osalta!
 

Näytä koko viesti
Lehto Group - 24.11.2016 - 12:35

http://cws.huginonline.com/L/172058/PR/201611/2057437_4.html

Yllä viime viikolla julkistettu liiketoimintakatsaus tammi-syyskuulle. 

Pari päivää sitten uutisoitiin Lehto Groupin rakentavan Allas Sea Poolin päärakennuksen ja tänään isosti otsikoissa kustannustehokkaista putkiremonteista. Oli oikeastaan ajan kysymys millon kilpailija iskee kun Fira palvelut valtasi lööpit nopeilla putkiremonteilla. Putkiremontithan on mielenkiintoinen ja kasvava markkina seuraavalla vuosikymmennellä, joka kaipaakin nyt tehokkaita toimijoita ottamaan markkinat haltuun.

Mitäs mieltä olette osakkeen tulevaisuuden näkymistä?

Näytä koko viesti
DNA - 24.11.2016 - 11:29

Ajattelin itsekin pikavoiton perässä merkata pari sataa osaketta, mutta päätin jätää välistä. Seurataan mielenkiinnolla mitä tapahtuu 2.12. Toistaiseksi näyttää siltä ettei osakkeita ainakaan viety käsistä, kun eivät keskeyttäneet antia.

Itse uskon kyllä DNAlla olevan realistiset mahdollisuudet lähivuosina tosissaan haastaa Elisa ja Sonera. Nälkää näyttää ainakin olevan. Selkeä panostus yrityspuolen asiakkuuksiin on näkynyt viime aikoina.

Näytä koko viesti