One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -
FOMOPOK kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Mie laskin 90-luvun alussa ensimmäisen perustamani firman (Pyysing Group Oy😎) nurin, kun omavelkaisia takauksia oli pankille vain 300K, lainoja 600K ja varoja ehkä 100K. Tosin ei sitä kukaan konkurssiin hakenut, kun pesässä oli joku kolme markkaa STS:n tilillä. Rahaa kavereitteni firmoille lainatessani teen kuten Nordnetkin rutiininomaisesti tekee: otan sen henkilön, jolle mielessäni lainaan, omavelkaisen takauksen.

 

Pahoittelut, kun jatkan aiheesta PP:n blogiin. Kiinnostaisi Akilta kuulla, kuinka onnistuit velkaantumaan noin lahjakkaasti firmasi kanssa. Kuinka sait lainaa? Ja kuinka sait tuon 300k tehtyä back? Vai hohottiko jonkun toisen firman kanssa samaan aikaan? Joka tapauksessa kova temppu, että pääsi pysyi kasassa ja onnistuit myöhemmin. Tarina olisi voinut päättyä toisinkin. 

Juurikin Akin tapauksesta en pysty kommentoimaan, mutta yleisesti se ei vaatinut mitään suurta erityisosaamista tuolloin.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Suomen_1990-luvun_alun_lama

Ja mitä tulee rahan tekemiseen itse, niin sen resepti on ollut lähes aina sama. Eli jokin seuraavista tai useamman yhdistelmä: onni, ahkeruus tai arvokas/haluttu erityisosaaminen.

Näytä koko viesti
Aspire Global -

Minulle näyttää tulleen kahdelle erilliselle tilille rahat Aspiresta tänään. Molemmat tilit Nordnetissa.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -
HanyTolme kirjoitti:

Mikset vaan hommaa hyvää naista itselles, joka laittaa ruokaa, niin ei tarvitse tilailla jotain eineksiä? Oot älykäs kaveri kuitenkin, niin luulisi naisseuraakin löytyvän.

Kaikki naimisissa olleet miehet tietävät vaimon tekemän ruuan olevan huomattavasti kalliimpaa kuin 500€/kk. Toki ruoka voi olla parempaa, mutta en pidä vaimon hankkimista säästönä. Huhuja olen kyllä kuullut vaimoista, jotka tekevät mahtavaa ruokaa, haluavat jatkuvasti seksiä ja elättävät miehensä. Vahvasti epäilen, että tämä huhujen vaimo on joulupukkiin verrattavissa oleva taruolento.

Näytä koko viesti
Aspire Global -
Delta kirjoitti:

Itse ostin tänään pienen erän Aspirea lisää, joka on tarkoitus myydä vielä ennen osaria pois. Target tälle treidille on noin 65-68sek, riippuen muista mahdollisista kohteista rahalle ja milloin kauppa toteutuu.

Tuli myytyä tänään pois nämä treidiksi ostetut @54,9sek ja lisäksi kevensin vajaa 10% edellisiä. Tavoitteena olisi ostaa huomenna ainakin kevennetyt takaisin halvemmalla. Kalliimmalla en lähde kasvattamaan position kokoa nykyisestä. Osittain myyntiin vaikutti myös indeksien lähteminen laskuun tänään ja mahdollisen hetkellisen laskumarkkinan alkaminen.

Mielestäni huomisesta raportista voi tulla paljon aikaisempaa isompia liikkeitä kurssiin, niin siksi päädyin hieman keventämään. Jos hyppää 10% ylös, niin otan sen vastaan hymyillen ja laskusta saatan tankata lisää jos vaan jenkit jatkaa ostoja.

Näytä koko viesti
Kreate - Vaativan infran erikoisosaaja | Listautumisanti -

Ylimerkitty, anti keskeytetty.

https://www.sttinfo.fi/announcement?publisherId=69818424&announcementId=160

Näytä koko viesti
Aspire Global -

Tänään tuntuu olevan vaihto Aspiressa viime viikkoa pienempää. Ostolaidalta näyttää puuttuvan lähes kokonaan nämä aikaisemmin kurssia nostaneet jenkki välittäjät. Tämän luulisin johtuvan jenkkien maanantain pyhäpäivästä. Seuraan myös muita Tukholmaan listattuja rahapeliyhtiöitä ja niissä on havaittavissa myös sama tänään. Toki voi olla, että ostot loppuivat kokonaan, mutta luulen niiden olevan vain tauolla tänään.

Itse ostin tänään pienen erän Aspirea lisää, joka on tarkoitus myydä vielä ennen osaria pois. Target tälle treidille on noin 65-68sek, riippuen muista mahdollisista kohteista rahalle ja milloin kauppa toteutuu.

Näytä koko viesti
Aspire Global -
Late kirjoitti:

Q: Osinko?

A: Meni ihan ohi puhuttiinko jotain, en pystynyt keskittyä.... :/

Osingosta ei tullut oikein mitään kunnon vastausta. Vastaus oli lähinnä, että q4 jälkeen hallitus pohtii päättääkö esittää osinkoa jaettavaksi vai ei.

Luullakseni osingon jakaminen liittyy melko suoraan nykyisen bondin uudelleenrahoittamiseen. Eli vielä ei ole päätetty rahoitetaanko uudella bondilla, vai jollain muulla tavalla. Itselle tuli hieman sellainen kuva, että harkitaan yhtenä vaihtoehtona antia bondin rahoittamiseen. Toki annilla ei todennäköisesti rahoitetta koko vanhaa bondia, vaan vain osa siitä ja osa maksettaisiin kassasta.

Näytä koko viesti
Game of stocks -
BradPitt kirjoitti:

 Kävi nyt lopulta sitten miten kävi, niin kyllä kai tässä ihan hyvät betsit on lyöty.

Monelle tuntuu olevan vedon hyvyyden mittarina vedon osuminen, eli kaikki osuneet vedot mielletään hyviksi. Tämä ei tietenkään ole totta, vaan myös pelattu kerroin vaikuttaa vedon hyvyyteen. 

Vedon hyvyyden voi määrittää yleensä suhteellisen hyvin jälkikäteen, niin myös tässä tapauksessa pystyy tekemään. Vielä toki ei ole aika arvioida tämänkään vedon hyvyyttä ääntenlaskennan ollessa vielä vaiheessa. Vähän sama olisi arvioida vedon hyvyyttä jääkiekossa toisella erätauolla.

Itsellä ei ole vedossa yhtään rahaa kiinni, eikä myöskään mitään väliä kumpi valitaan. Toki olen seurannut vaaleja ja kertoimia ihan vaan mielenkiinnosta.

Näytä koko viesti
ADS Crude Carriers -

Jos oletetaan ettei uusia aluksia osteta ja yhtiö päätetään lopettaa, niin mitä vaihtoehtoja yrityksellä on rahojen jakamisessa osakkeenomistajille? Osinkoina jakaminen varmastikin on yksi tavoista, onko muita tapoja?

Lisäksi kiinnostaa mitkä ovat mahdolliset veroseuraamukset vaihtoehdoista? Itse omistan osakkeita osakeyhtiön kautta, joten kiinnostaa erityisesti miten verotus menee silloin.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään -

Myyty osa Aspiresta pois @37,72sek keskihinnalla. Ostettu tilalle Pihlajalinnaa @14,46 keskihinnalla. Kyseessä oli lähinnä Aspiren position pienentäminen ja varautuminen mahdolliseen suurempaan pörssien korjausliikkeeseen.

Näytä koko viesti