Olet täällä

Itseensä / läheisiin sijoittaminen - 6.4.2021 09.39

ttr kirjoitti:

Periaatteessahan (itselle tärkeisiin) ihmissuhteisiin panostaminen on myös itseensä panostamista, mutta en tiedä sisältyykö se ketjun aloittajan ajatukseen? Ainakin itsellä se myös kytkeytyy sijoittamiseen sikäli, että jossain tapauksissa on toisen osapuolen toimesta haluttu panostaa kodin modernisointiin enemmän kuin itse olisin halunnut. Tällöin on herännyt keskustelua siitä, että laitetaanko rahaa LMT:n osakkeisiin vai saunaremonttiin. 

Joo, kyllä se mielestäni on juuri näin. Ihmissuhteet ovat hyvinvoinnin kannalta äärimmäisen tärkeitä. Esimerkiksi että kuuluu johonkin hyvään porukkaan. Oli se sitten futisjoukkue, pokeririnki mikä vain "positiivinen" jengi. Toki kannattaa hankkiutua eroon negatiivisista ihmissuhteista tai ainakin välttää niitä. Hyvät ihmissuhteet eivät myöskään vaadi paljon rahaa.   

Korona-aikana omaa porukkaa kaipaa erityisen paljon.

Lemmikit. Kaksi kollia kuuluvat perheeseeni ja tuovat paljon rakkautta. Hyvä sijoitus mielestäni. 

Auto on kätevä kulkupeli ja monille välttämätön. Ei mielestäni autoa kannata missään tapauksessa ostaa omaksi, vaan mielummin maksaa käytöstä. Korot ovat matalat ja erilaisia leasing-ratkaisuja on paljon tarjolla. Jää ylimääräiset rahat sijoitettavaksi. Uusi auto ei välttämättä tule juurikaan kalliimmaksi kuin vähän käytetty, jos ottaa huomioon jälleenmyyntiarvon, pienemmän korkoprosentin, huoltokulut ja mahdolliset korjauskustannukset. Toki uuden ja käytetyn ero on sitä isompi mitä lähtöhinnaltaan kalliimmasta autosta on kyse. Merkeillä on myös väliä, jos vertaa esimerkiksi Toyotaa tai BMW:tä. TCO (Total cost of ownership) ovat eri luokkaa. Uuden auton huolettomuudesta, kuten pitkistä takuista monet ovat valmiita maksamaan. Saatan olla vähän jäävi arvioimaan uusien autojen myyjänä :) . Monet myös kokevat auton vapauttavana ja sitä kautta lisäävän hyvinvointia. Itse en. 

 

 

Näytä koko viesti
Itseensä / läheisiin sijoittaminen - 4.4.2021 09.50

Erinomaisia pointteja terveys, ulkonäkö ja oma koti. Voisin lisätä myös pari "no braineriä", joista monet säästävät:

-Sänky. Siinä tulee kuitenkin vietettyä kolmas osa elämästä. Ei sen mukavuudesta kannata tinkiä? 

-Muuttopalvelu! 

-Matkustamiseen. Kiva toisinaan panostaa johonkin parempaan hotelliin ja huoneeseen. 

 

 

Näytä koko viesti
Varakassa tienä onneen - 21.1.2021 07.04

Bank Norwegianin säästötilillä. 0,75% korko, parempi kuin ei mitään. Kohtalaisen nopeat siirrot, noin päivässä. Ensisijaisena varakassana toimii AMEX. Pörssiromahdusta varten valmis luottopäätös esim Nordnetilta voisi olla hyvä. En ole itse saanut vielä aikaiseksi, mutta suunnitelmissa on. 

Näytä koko viesti
Luottokortit ja näiden bonusohjelmat - 6.1.2021 12.33

Suosittelen myös Norwegianin korttia, mikäli maksaa saldon pois kuukausittain. Sillä saa myös edullisesti nostettua valuuttaa automaateista ympäri maailmaa. Paljon matkustavalle American Express Platinum on erinomainen vaihtoehto, vaikka se ei varsinaisesti luottokortti ole. Rajattomat loungekäynnit lentokentillä, tasonnostot hotelliketjuissa, kattava matkavakuutus ja rinnakkaiskorttimahdollisuus. Huono puoli on se, että mm. Suomessa monet ei hyväksy AMEXia maksuvälineenä. Esim LIDL. Vähemmän matkustavalle kulta AMEX:lla saa myös kivasti rahoille vastinetta.

Näytä koko viesti
#Teerenpelit 1 - Jorma Vuoksenmaa - 16.11.2017 10.48

Velho kirjoitti:
Jones kirjoitti:

Ilolla tervehdin näitä Teerenpelejä.

Samoin!

Tämä Vuoksenmaa oli kuitenkin melko raskas ukko kuunnella, ei tosin äänityksestä johtuen joka oli onnistunut hyvin (molemmilla omat mikrofonit yes), vaan koska Jorman puhuessa vastuu tuntuu aina siirtyvän kuulijalle ja vastaukset tulevat kautta rantain. Jää sellainen vaikutelma, että hän tykkää erityisesti kuunnella itseään. Suolapähkinöiden mutustaminen ei sekään parantanut ulosantia.

Kiitokset täältä myös! 

Äänitys oli tosiaan onnistunut paljon paremmin kuin Pokeritiedon vastaavissa. Mielestäni Jorma on äärimmäisen mielenkiintoinen hahmo ja häntä on ilo/viihdyttävää kuunnella. Eikä minua häiritse yhtään, että vastaukset tulevat kautta rantain - päin vastoin! smiley

T. Jorma fani 

 

Näytä koko viesti
Kannattaako opiskelijana sijoittaa? - 15.9.2016 12.28

Mielestäni Superrahastot ovat hyvä vaihtoehto opintolainojen sijoittamiselle. 8% vuosituotto pitkällä tähtäimellä on ihan realistinen. Sinun kannattaa tutustua myös Marko Erolan helppolukuiseen Paras sijoitus kirjaan. ASP-tili ensiasuntoa varten, voisi myös olla hyvä ja "vähäriskisempi" sijoituskohde. Onnea matkaan! smiley . Itse havahduin opintolainan ottamiseen vasta toisena opiskeluvuotena, mutta ehtisin mukavat 10000€ sijoittamaan lähinnä superrahastoihin, ETF:iin ja S-osuuskauppojen jäsenyyksiin. 

Näytä koko viesti